12. Boston Türk Film ve Müzik Festivali

Boston Türk Film ve Müzik Festivali programı 21 Mart’ta Zeki Demirkubuz’un Yeraltı adlı filmiyle başlıyor ve konserlerle 27 Nisan’a kadar devam ediyor. Kuzey Amerika’daki en önemli Türk film festivallerinden birisi Boston Türk Film Festivali, ağırlıklı olarak uzun metrajlı filmlerden oluşuyor. Ayrıca, belgesel ve kısa filmlerden oluşan bir seçki de geleneksel olarak programda yer alıyor. Festivalde seyirciyle buluşacak 19 filmden bazıları şunlar: Yük, Unutma Beni İstanbul, Labirent, Siirt’in Sırrı, Kurtuluş Son Durak, Babamın Sesi, Evdeki Yabancılar, Bereketli Topraklar Üzerinde, Mahmut ile Meryem, Tepenin Ardı, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları.

12. Boston Türk Film ve Müzik Festivali yazısına devam et

Bu Yazın Merak Uyandıran Korku Filmi d@bbe: Bir Cin Vakası’nın Fragmanı Yayında

Geçtiğimiz günlerde dünyada ilk defa gerçek cin kayıtları olduğu iddia edilen görüntülerin filmde kullanılmasıyla merak uyandıran d@bbe Bir Cin Vakası’nın fragman yayını başladı. Hasan Karacadağ’ın, Ankara GATA Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğu yıllarda karşılaştığı bir vakayı korku sinemacısı kimliğiyle yeniden yorumladığı d@bbe: Bir Cin Vakası filminin fragmanının yayına başlaması, sosyal medya ve sinema salonlarında yoğun ilgiyle karşılandı. Fragmanın yoğun ilgi görmesinin ardından, Türkiye’de 200 kopya ile vizyona girecek filmin yurt dışı kopya sayısı 100’e çıkartıldı.

Halkın Portakalı Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 4. Halkın Portakalı Film Atölyesi’ne başvurular başladı. Bu yılın Halkın Portakalı’na son başvuru tarihi 25 Temmuz 2012 Çarşamba olarak belirlenirken, eğitimler 30 Temmuz 2012 Pazartesi günü başlayacak. Halkın Portakalı projesi kapsamında, çalışma gruplarına, konusunda deneyimli ve uzman eğitimciler tarafından senaryo, kurgu, ses ve görüntü, film yapımı, sinematografik anlatım dallarında eğitim verilecek.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Halkın Portakalı Başlıyor yazısına devam et
  • Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede Filminin Çekimleri Bitti

    Murat Şeker’in yönettiği, sabırsızlıkla beklenen Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede sinema filminin çekimleri İstanbul’un çeşitli semt ve mekânlarında yapılan aralıksız bir çalışma sonunda tamamlandı. 4 “Çakal” karakterinin yanı sıra Doğa Rutkay, Altan Gördüm, Ceyhun Yılmaz, Ömür Gedik, Nazenin Tokuşoğlu, Nihat Sırdar, Kenan Ece gibi isimlerin de rol aldığı filmin konusu şöyle: Hapse giren kahramanlarımız mahalleden, sevdiklerinden ve futboldan uzak kaldıkları için mutsuzdurlar. Günün birinde suçlular üzerinde yapılacak tıbbi bir deney için kobay arandığını öğrendiklerinde ve gönüllü olurlar.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Bir Mafya Hikayesi

    Olivier Marchal’ın yönettiği ve Gerard Lanvin, Tcheky Karyo, Daniel Duval ile Dimitri Storoge’nin oynadığı Bir Mafya Hikayesi (Les Lyonnais – A Gang Story), 13 Temmuz 2012’de Tiglon Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.
    Edmund Vidal, takma adıyla Momon, 1970’li yıllarda birçok suça imza atmıştır. Bugün ise 60’larında olan Momon emekli olmuş ve hayatına çeki düzen vermiş eski bir gangsterdir. Geçmişteki kirli işlerinden uzak ve huzurlu bir şekilde karısı Janou ve torunları ile birlikte yaşamaktadır. Fakat Momon, ne kadar uğraşsa da, geçmişi onun peşini bırakmaz.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, SİYAD Jürileri Belirlendi

    06 – 12 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde görev yapacak SİYAD – Sinema Yazarları Derneği jürileri SİYAD yönetim kurulunca belirlendi.
    Festival Ulusal Yarışma SİYAD – Sinema Yazarları Derneği jürisinde bu yıl Erkan Aktuğ, Gözde Onaran ve Rasih Yılmaz; Uluslararası Yarışma jürisinde ise Okan Arpaç, Sevin Okyay ve Ceylan Özgün Özçelik görev yapacak. Jüri üyesi yazarlarımıza görevlerinde başarılar dileriz.

  • SİYAD jürileri listesi için tıklayınız.
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, SİYAD Jürileri Belirlendi yazısına devam et