Ustalara Saygı’da Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı toplantılarına paralel olarak düzenlenen Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı etkinliği komedi sanatçılarımız için, 01 Mart Pazartesi akşamı saat 20:00’de, Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sanatseverlerin, en sevilen yerli komedi filmlerinden özenle seçilmiş bölümleri izleme olanağı bulacağı Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları gecesi, dönemin yakın tanıkları gazeteci Arda Uskan, mizah yazarı Cihan Demirci, Halit Akçatepe, Temel Gürsu ve Yılmaz Atadeniz’in bu toplantıda ilk kez anlatacakları anılarla renklenecek.

  • Basın Bülteni
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğrafa haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Ustalara Saygı’da Yeşilçam’ın Neşe Kaynakları yazısına devam et
  • Mehtap TV Perdeler Programı’na Bu Hafta “Eşrefpaşalılar”ın Yapımcısı Yusuf Kulaksız Misafir Oluyor

    Gösteri sanatlarının buluşma adresi Mehtap TV Perdeler Programı yine renkli bir gündemle ekrana geliyor. Cem Güler’in hazırlayıp sunduğu Perdeler Programı’nda bu hafta, Eşrefpaşalılar filminin yapımcısı Yusuf Kulaksız’la yapılan keyifli söyleşi ekrana geliyor. Gösterimler bölümünde ise 3 film var. İlk film Morgan Freeman’ın başrolünde oynadığı Yenilmez, diğer film önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan Eşrefpaşalılar ve vizyon filmlerinin son yapımı olarak Peter Jackson’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu Cennetimden Bakarken ekrana geliyor. Perdeler Programı Cumartesi günü saat 12:20’de Mehtap TV’de.

    Son İstasyon’un Gösterimi Nisan Ayına Ertelendi

    Levent Kırca’nın başrolünde oynadığı Son İstasyon filminin vizyon tarihi Nisan ayına ertelendi. Konu hakkında Kırca Yapım’ın açıklaması şöyle: “Son İstasyon isimli filmimiz bundan bir ay önce finalize edilmiş olup, yapımcı kanal yetkilileri tarafından, değerli yazar ve yapımcılar ile beraber seyredilmiş, ayrıca basın ve özel gösterim galaları düzenlenmiştir. Şu anda herhangi bir tarafı rencide etmemek için filmin yapımcısı olan Kırca Yapım, kendi inisiyatifi ile filmin vizyon tarihini Nisan ayına çekmiştir. Son İstasyon adlı film Nisan ayı içerisinde seyircisi ile buluşacaktır. Saygılarımızla, Kırca Yapım.”

  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Türk Filmleri Afiş Sergisi

    Türkiye’nin ilk gazetecilik okulu, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü adıyla 1950 yılında başladığı öğretim çalışmalarını sürdüren İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 60. yılını bir dizi etkinlikle kutluyor.
    Kutlamalar çerçevesinde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo – Televizyon – Sinema Bölüm Başkanlığı, Mart ayı programında İstanbul Üniversitesi Rektörlük Sergi Alanı’nda 01 Mart 2010 Pazartesi günü saat 14:00’de Türk Filmleri Afiş Sergisi açılışını gerçekleştiriliyor.

  • Mart ayı etkinlik programı için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü görsellere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Türk Filmleri Afiş Sergisi yazısına devam et
  • 21. Münih Türk Film Günleri

    Münih’te 21’inci kez düzenlenecek olan Münih Türk Film Günleri, 20 Mart Cumartesi günü başlıyor. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesine atfen bu yılki film şenliğinin ana temasını İstanbul oluşturuyor. 29 Mart’a kadar sürecek etkinliklerde filmler İstanbul ve Metropol Yaşamları başlığı altında sunulacak. Açılışı Üç Maymun ile yapılacak film günleri, Uzak İhtimal, Kara Köpekler Havlarken, Babam Büfe, 40, Crossing the Bridge, Kosmos, Bornova Bornova, İki Dil Bir Bavul ve Ayla gibi yapıtlarla devam edecek. Festival çerçevesinde ayrıca Türk ve Alman film yapımcılarının katılacağı bir panel gerçekleşecek.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Yüksek çözünürlüklü afiş, diğer basın bültenleri ve gösterilecek filmler hakkında geniş bilgilere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    21. Münih Türk Film Günleri yazısına devam et
  • 05 Mart 2010 Haftası

    “Alis Harikalar Diyarında”, bir tavşan deliğinden geçerek Yeraltı Diyarı’na inen Alice’in, konuşan ve tuhaf yeteneklere sahip hayvanlarla birlikte serüven duygusunu, önemlisi de kendini, varoluş kapasitesini keşfetmesini öykülüyor. Ama nasıl? Sinemanın, önce / öncelikle görsel bir sanat olduğunu en iyi anımsatan ve imgelerini perdeye olduğu gibi yansıtan şanslı sanatçılardan Tim Burton’ın gerçek dünyayı alabildiğine ters yüz edip, boyutlarla da olabildiğince oynadığı bir stille! Eski bir dükkânda rastladığınız yüz yıllık oyuncakların – fotoğrafların renk ve dokularına benzer, bozuk, bozuk ve bozuk şekillerin kendi estetikliği içinde… Ve matematik ve mantığın, tüm bu tuhaflıkta işlediği bir uçuk / aykırı imajinasyonda! Yaşasın masalların özgürlüğü!

    “Eşrefpaşalılar” adı altında, bir İstanbul mahallesinde, kimi namusuyla, kimi de tamamıyla yasa dışı yollardan para kazanıp racon kesen tiplerin içine giren nur yüzlü din adamının, kabadayılardan bazılarını ‘doğru yol’a sevk etmesini hikâye ederken, hukuk denilen kavrama hiç bulaşmıyor; üstelik bu memleketin ‘kulak kesici’ kabadayı gençlerinin, ibadet yerine ve görevlisine terbiyesizlik yapabildiklerini göstererek ayıp ediyor. Propagandasını bari etkili bir sinema, akıcı bir dille yapsa yüreğimiz yanmayacak. Tiyatroya yakın oyunculuklar ve televizyon dizisi basitliğinde mizansenlerle kötü filmler hanesine geçmekten başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Kim gitmiş de bu filmi izlemek için önden bilet almış; hayret ki hayret!

    “Vampir İmparatorluğu”, gezegende hızla egemenlik kuran kan içicilerin, ‘insan stokları’ da hızla tükendiği için açlık çekmeye başlamaları ve böylece sınıfsal farklılıklarının da keskinleşmesi üzerinden, vampirlikten nefret eden bir vampir bilim adamı ile iki insanın, çözüm yolunda yoğun şiddetin içine girmelerini sergiliyor. Yıl:2019! Hakkını yemeyelim, besteci / orkestra şefi Christopher Gordon’un, kalp atışlarını hızlandırma işlevini üstlenmiş hayli ‘büyük’ müziğinin koreografisinde, parçalanan vücutlardan fışkıran kanların aksiyonu tamı tamına olmuş. Fakat geniş hacimli başlayan öykünün giderek daralması ve az sayıda karakter arasına sıkışması, bir ‘olmamışlık’/eksiklik duygusu verip, tatmin olmadan bitirmenize yol açıyor. Yani, sadece görsel zevkler için!

    (04 Mart 2010)

    Ali Ulvi Uyanık

    aliuyanik@superonline.com