Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye “Mustafa”yı Seyretti

Atatürk’ün askeri, siyasi ve insani yönlerini resmi dilin dışına çıkararak anlatan Mustafa filmini vizyona girdiği ilk gün 150.026 kişi seyretti. Film tüm Türkiye’de 193 kopya ile 206 salonda gösteriliyor. Sabancı’nın katkıları ve NTV – Ko’Medya ortaklığıyla hazırlanan Mustafa filmini Can Dündar’ın yazıp yönetti, müziklerini Goran Bregovic besteledi. 15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, Sarı Zeybek’le seyirciyi Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor.

UIP Filmcilik Filmleri

Zor Karar (Bangkok Dangerous), Sihirli Şehir (City of Ember), Üç Maymun, Acaip Bi Film (Disaster Movie), Ölüm Yarışı (Death Race), Tropik Fırtına (Tropic Thunder), Kartal Göz (Eagle Eye), Hellboy II: Altın Ordu (Hellboy II: The Golden Army), Garfield Komedi Festivali (Garfield’s Fun Fest), Kung Fu Panda, Ziyaretçiler (The Strangers), Wanted, 31 Ekim – 06 Kasım 2008 seansları için tıklayınız.

İpek Yolu Film Festivali’nde Yarışacak “Diyalogsuz” Kısa Filmler Belli Oldu

Bursa’nın ev sahipliği yapacağı ve 28 Kasım – 04 Aralık 2008 tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde yarışacak ulusal ve uluslararası kısa filmler belli oldu. Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’nda 10 film yarışacak, birinci gelen kısa filmin sahibi Altın Karagöz Ödülü ve 8.000 YTL kazanacak. Uluslararası Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’nda ise 12 film yarışacak, birinci gelen kısa filmin sahibi Altın Karagöz Ödülü ve 8.000 Amerikan doları Para Ödülü kazanacak.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    İpek Yolu Film Festivali’nde Yarışacak “Diyalogsuz” Kısa Filmler Belli Oldu yazısına devam et
  • Cengiz Aytmatov’un Diyarından “Taş Yastık”a Jüri Özel Ödülü

    Fatih Hacıosmanoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı sinema filmi Taş Yastık, Kırgızistan’da 17 – 26 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenen 2. Issyk Kul Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.
    Kitapları tüm dünyada 157 dile çevrilen yazar Cengiz Aytmatov’un anısına düzenlenen festivalin Jüri başkanlığını Çek Yönetmen Milan Cieslar yaptı.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Cengiz Aytmatov’un Diyarından “Taş Yastık”a Jüri Özel Ödülü yazısına devam et
  • 14. Gezici Festival

    Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kars Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 14. Gezici Festival, yolculuğuna 07 Kasım’da Kars’ta başlayacak ve ardından 14 – 16 Kasım’da Artvin’e uğrayacak. Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlere sunan, Türkiye’den ve Dünya’dan sinema insanlarını bir araya getiren festival bu yıl uzun metraj, kısa ve belgesel türünde toplam 155 filmle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Altın Kaz Film Yarışması’nda son dönem dünya sineması örneklerinin yer aldığı 10 film, Altın Kaz, Gümüş Kaz ve SiYAD Ödülleri için yarışacak.

  • Basın Bülteni
  • Görseller
  • Web Sitesi
  • Yüksek çözünürlüklü afiş, diğer haber ve basın bültenlerine haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    14. Gezici Festival yazısına devam et
  • O’Horten

    Bent Hamer’ın yönettiği ve Baard Owe, Espen Skjonberg, Githa Norby ile Bjorn Floberg’in oynadığı O’Horten, 21 Ağustos 2009′da Tiglon Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Tren kendisini almaksızın istasyonu terk ettiği an, mühendis Odd Horten, önünde uzanan geleceğin belirli zaman aralığı ve bilinen istasyonlar olmaksızın geçecek uzun bir yolculuk olduğunu anlamıştır. Odd O’Horten düzenli işleyen dakik bir demiryolu ağının önemli bir parçası olarak yolculuk ettiği 40 yılın ardından emekli olmaya mecbur edilmiştir. Çok düzenli ve yalnız geçen hayatı, yerini rastgele maceralara, serüvenlerle ve çok şaşırtıcı ikilemlerle dolu bir meçhul bir geleceğe bırakmak üzeredir.

    O’Horten yazısına devam et

    Ferzan Özpetek’in Son Filmi Mükemmel Bir Gün’ün Galası Gaziantep’te Yapıldı

    Bu yılın Mayıs ayında Fiba Holding tarafından, Gaziantep’in efsanevi sinemacısı Nakıp Ali adıyla açılan Nakıp Ali Sinepark Sineması, Gaziantep’in sinema geçmişine yakışır bir galaya ev sahipliği yaptı.
    Fiba Group’un 50’li yıllarda ilk sinematek gösterimlerine ev sahipliği yapan Gaziantep’in, bu kültürel kimliğini öne çıkaran filmlere ve yönetmenlere ev sahipliği yapmayı amaçlayarak başlattığı gala gecelerinin ilkinde Ferzan Özpetek’i ve son filmi Mükemmel Bir Gün’ü ağırladı. Gala öncesi, ünlü Zeugma mozaiklerinin bulunduğu Gaziantep Mozaik Müzesi ve Bakırcılar Çarşısı’nı gezen Ferzan Özpetek, Gaziantep’te “mükemmel bir gün” geçirdiğini dile getirdi.

    Ferzan Özpetek’in Son Filmi Mükemmel Bir Gün’ün Galası Gaziantep’te Yapıldı yazısına devam et

    07 Kasım 2008 Haftası

    “Quantum of Solace 007”, hız, hareket, dövüş, ülke-mekân zenginliği açısından en dolgun ve doygun Bond filmi olabilir, en gerçekçi zeminde ilerleyen öyküye sahip ve en ‘Bond gibi olmayan Bond’ olanı da! Sonuç: Kaçırmayınız!

    “Issız Adam” ile ilgili eleştiri hakkımı saklı tutmak kaydıyla sadece şunu söylüyorum: “Ulak” adlı ‘piyes’ten sonra Çağan Irmak doğru bir karar alıp ‘aslına rücu etmiş’, “mala davara hayrı olmasa” da, birazcık uzun ama sıkılmadan izlenebilen bir filme imza atmış.

    “Güneşin Oğlu”, “Polis” ile sevip daha da farklı filmler beklediğimiz Onur Ünlü’nün, bir miktar mitolojiden beslenen tinsel bir fantastik öykü yazıp bunu kâğıt üzerinde bırakacakken -ne yazık ki- bir sinema filmine dönüştürme talihsizliğine düşmesi üzerine katlanmak zorunda kaldığımız işkencenin adı: Keşke senaryoyu e-postayla gönderseydi de, okuyup kafamızda kendi komik filmlerimizi çekseydik!

    (05 Kasım 2008)

    Ali Ulvi Uyanık

    aliuyanik@superonline.com

    Hatice Aslan ve Can Dündar Beyazperde’de

    Ali Hakan ve Alin Taşçıyan, Beyazperde’de bu hafta Mustafa, Devrim Arabaları, Üç Maymun ve Paris filmlerini değerlendiriyor. Mustafa’nın yönetmeni Can Dündar ve Üç Maymun filminin oyuncusu Hatice Aslan’la yapılan özel röportajların yanı sıra Nuri Bilge Ceylan’ın Antalya’daki basın toplantısında kendi sineması ve Üç Maymun filmiyle ilgili sözlerinden çarpıcı anlar ekrana geliyor. Bu hafta vizyona giren Mükemmel Bir Gün, Nekrüt, Rüya, Zor Karar ve Düşes filmlerinden ilk görüntüler izleyiciyle buluşuyor. Yönetmenliğini Ediz Gülten’in, yapımcılığını Merve Genç’in üstlendiği Beyazperde, 30 Ekim Perşembe akşamı saat 20:00’de, 24’te.

  • Yüksek çözünürlüklü fotoğrafa haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Hatice Aslan ve Can Dündar Beyazperde’de yazısına devam et