Sadi Bey’in Viraneleri

Seyyah olup şu alemi gezerken, sağda, solda, kırda, bayırda, köyde, şehirde gördüğümüz, terkedilmiş, yıkılmış, çökmüş binalar nedense sadibey.com’u tarif edilmez kederlere gark eder. İsmi lâzım değil sitenin müellifi yeni bir köşe icat etti ve adını Sadi Bey’in Viraneleri koydu. Yeni eklenen viraneleri:
Gökdemir – Gökada Sokağı Kesişmesi, Burgazada, Adalar, İstanbul;
Cevdet Paşa Caddesi, Bebek Mahallesi, Beşiktaş, İstanbul;
Mimar Sinan Caddesi, Ortahisar, Trabzon;
Demirciler Caddesi, Altındağ, Ankara.

Sadi Bey’in Ağaçları

Sadi Bey, ikinci baharının birkaç yaz mevsimini Kınalıada’nın İstanbul’a bakan yüzündeki caddede bulunan bir binada geçirdi. Caddedeki binaların 1. ve 2. katlarında oturan vatandaşların bazıları, denizi daha iyi görek deye önlerindeki kamuya ait arazilerde bulunan ağaçların dallarını vahşi bir şekilde kırdılar. O manzaradan bir fayda gelir mi ben bilemem, ama yaptıkları Sadi Bey’in Ağaçları köşesinin onlara ithaf edilmesine sebep oldu. Cenab-ı Allah, her iki cihanda muratlarına erdire veya erdiremeye. Yeni eklenen ağaçları:
Çınarlık Sokağı, Burgazada, Adalar, İstanbul;
Yıldız Korusu, Beşiktaş, İstanbul;
Tepebaşı Caddesi, Çatma Mescit Mahallesi, Beyoğlu, İstanbul;
Hilo, Havai, Amerika.

Ferhan Baran Yazıyor: Marvel İsa Aşkına

Marvel’ın geyik karakterlerinden Kanadalı eski paralı asker Wade Wilson namı diğer Deadpool, serinin taze sürümü ‘Deadpool & Wolverine’de kendini mesih olarak tanımlıyor. Zevzekliği nedeniyle ne ‘Yenilmezler / Avengers’ ekibine ne de X-Men cemaatine kabul edilmemiş olan kahramanımız önemli biri olma isteğinden uzaklaşmış, sivil hayatta bir avuç dostu ile mutlu mesut yaşarken dünyasının tehdit altında olduğunu öğreniyor. … Devamı…»