Ahmet Uğurlu’yu Kaybettik

Sinema ve tiyatromuzun değerli oyuncularından Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 Perşembe günü hayatını kaybetti. 02 Ağustos 1952 tarihinde Konya’da dünyaya gelen Ahmet Uğurlu, birçok önemli tiyatro oyununda rol aldı. Sinemada Tabutta Rövaşata, Gökten Düşen Hazine, Döngel Kârhanesi, Zoraki Başkan, Yolcu, Mine, Avcı, Doğum Yeri Absürdistan, Memleket Meselesi gibi filmleriyle hatırlanan Uğurlu’nun cenazesi, 31 Mayıs 2024 Cuma günü Üsküdar Şakir’in Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Anadoluhisarı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Veda Partisi

Ufuk Cebeci’nin yönettiği ve Toygan Avanoğlu, Aslı Bekiroğlu, Seda Akman ile Altan Erkekli’nin oynadığı Veda Partisi, 14 Haziran 2024’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Greenart Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Hülya, Mehtap, Didem ve Arzu yakın arkadaşları Yonca’ya sürpriz bir bekarlığa veda partisi düzenleyecektir. Hülya kocası İbrahim’den partisi için bir villa kiralamasını ister. Hülya ve arkadaşları kiralanan villaya gittiklerinde Açelya ismindeki ev sahibinin fantezi dolu dünyası ile karşılaşırlar. Evdeki pespembe dekor, pembe objeler, havuz başındaki pembe at heykelleri ve duvarlarda Açelya’nın seksi resimleri hepsinin ilgisini çeker.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

20. Çocuk Filmleri Festivali Başladı

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali başladı, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 02 Haziran’a kadar Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek olan, çocukları kültür ve sanatla buluşturmayı hedefleyen Çocuk Filmleri Festivali’nde ilk gün birbirinden keyifli etkinliklerle noktalandı. Festival, çocukları yazım ve yapım aşamasından izleme kültürüne dek sinemayla bir araya getiriyor.

20. Çocuk Filmleri Festivali Başladı yazısına devam et

Korkut Akın Yazıyor: Çocuklara da Büyüklere de…: Garfield

Hemen herkesin sevdiği, adıyla birlikte yüzüne gülümseme yayıldığı obur ve bir o kadar da sevimli kedi, serüveniyle yine beyazperdede. Bütün devam filmlerinde olduğu gibi (yeni moda, geçmişe dönmek, öncesini görmek ya da öğrenmek), Garfield’in babasıyla nasıl ayrıldığını, Jon’un evini nasıl ele geçirdiğini, teknolojinin nimetlerinden nasıl yararlandığını izliyoruz. Garfield, haklı olarak Vic (babası) ile buluşmalı yeniden değil mi? … Devamı… »