Yaşamanın Dışında

Günümüz üniversite öğrencilerinin sorunlarına odaklanarak, bu sorunları birebir söyleşilerle izleyiciye taşıyan, yönetmenliğini Engin Deniz Atlı’nın, yapımcılığını Sema Fener’in yaptığı Yaşamanın Dışında (Out of Own Life) belgeseli Amerika Birleşik Devletleri, ‘The News Fest’ (True Stories) Uluslararası Film ve Yazarlar Festivali’nin resmi seçkisine alındı. Kaliforniya eyaletinin Santa Monica şehrinde 15 Kasım 2024’te gerçekleşecek olan festivale sadece gerçek yaşam öykülerini konu olan filmler katılabiliyor. Festival jürisinde ise oyuncular, film yönetmenleri, film yapımcıları, gazeteciler, televizyon habercileri ve çeşitli yazarlar yer alıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Youtube
  • Fragman

Şeytan Ayini

Joshua John Miller’in yönettiği ve Russell Crowe, Ryan Simpkins, Sam Worthington ile Chloe Bailey’in oynadığı Şeytan Ayini (The Exorcism), 21 Haziran 2024’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Eşinin ölümünü bir türlü atlatamayan Anthony, bir korku filminin başrolüne seçildiğinde oyunculuk kariyerine geri döner. Ancak çekimler esnasında Anthony’de tuhaf ve rahatsız edici değişiklikler görülmeye başlanır, adeta aklını kaybetmiş gibidir. Kızı, babasındaki bu anormalliği psikolojik rahatsızlık olarak görürken, Anthony kendini geri dönülemez, şeytani ve korkutucu bir oyunun içinde bulmuştur.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

El Fecr

Helfi Kardit’in yönettiği ve Annette Edoarda, Novia Bachmid, Jeffry Reksa, Fajar Kurniawan, Tien Kadaryono, Yannie Sukarya, Reza Pramez ile Iting Tintin’in oynadığı El Fecr (Menjelang Maghrib – Before Night Falls), 05 Temmuz 2024’de MC Film dağıtımıyla Büyük Galileo – Mercury International tarafından vizyona çıkarılıyor.
Psikoloji bölümünde okuyan üç öğrenci, bir tez ve bir belgesel için akıl hastası bir hastayla tanışır. Zihinsel değişimin aşamalarına ilişkin araştırmaları, mantıkla kâbul edilmesi zor mistik şeylere yol açar.

Ferhan Baran Yazıyor: Bedenlerin Alışverişi Üzerine

‘Rekabet / Challengers’ bir tenis kortu görüntüsünü takiben gözlerini ateş bürümüş terli üç yüzün yakın plan görüntüsü ile açılıyor. Ardından duyulan huzurlu Henry Purcell ezgisi (İngiltere, İskoçya ve İrlanda kraliçesi II. Mary’nin doğum günü için bestelenmiş ‘Sound the Trumpet’, 1694) kazanma hırsı ve güç kontrolü üzerine amansız bir mücadele öncesinde duygularımızı dengeliyor. İtalyan usta Luca Guadagnino kendisi ile tanıştığımız 2009 yapımı … Devamı…»