18. Akbank Kısa Film Festivali

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, kısa filmi tanıtmak, dünyadan ve Türkiye’den gelen farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla Akbank Kısa Film Festivali ilk olarak 2004 yılında gerçekleştirildi. Her yıl on gün boyunca Akbank Sanat’ta gerçekleşen, tüm etkinliklerin izleyiciye ücretsiz olarak ulaştığı Akbank Kısa Film Festivali, 21 – 31 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

  • Basın Bülteni
  • Tanıtım Filmi
  • Web Sitesi

18. Akbank Kısa Film Festivali yazısına devam et

Osmanlı İmparatorluğu’nda Sinema: 1895 – 1923 Yayınlandı

Hasan Yılmaz’ın yeni kitabı Osmanlı İmparatorluğu’nda Sinema: 1895 – 1925, Sokak Yayın Grubu tarafından yayınlandı. Kitapta, Fransız Lumiere Kardeşler’in Sinematograf adlı icatlarıyla Paris’teki Grand Cafe’de halka açık ilk gösterilerini gerçekleştirdikleri 28 Aralık 1895 tarihinden, 1923 yılına kadar olan zaman dilimi içerisindeki Osmanlı İmparatorluğu’nda sinema konusu işleniyor. Ayrıca kitapta Osmanlı dönemindeki sinema üzerine olan gelişmeler genel anlamı ile bir yerde toplanmış olmakla birlikte, içeriğinde Osmanlı Devlet Arşivi ve Fransız Devlet Arşivi’nden yararlanarak edinilen birçok bilgi, belge ve fotoğraf da bulunuyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Sinema: 1895 – 1923 Yayınlandı yazısına devam et

Hüseyin Özay’ı Kaybettik

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Hüseyin Özay, 03 Ağustos 2021 Salı günü hayatını kaybetti. 1959 yılında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde doğan Özay, Samsun Belediyesi Konservatuarı’nda  tiyatro eğitimi almaya başladı. TRT.de seslendirme sanatçısı olarak görev yapmaktayken 1980 yılında tiyatro ile sahnelere adım attı ve ardından birçok tiyatro, TV dizisi ve sinema filminde oynadı. Özay’ın rol aldığı sinema filmleri arasında Kirpi, Büşra, Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi, Onu Gördüm, Yabancı, Dağ, Fetih 1453, Kaçış 1950, Panzehir gibi filmler var. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri Afiş Tasarımı Yarışması Jürisi Belli Oldu

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenecek 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri Afiş Tasarım Yarışması’nın jürisi belli oldu. Jüride, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neda Üçer ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mutlu Erbay yer alıyor. Yarışmayı kazanan afişin sahibine 3.000 TL ödül verilecek. Başvurular 10 Ağustos tarihine kadar devam ediyor.

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali, 19 – 24 Ağustos 2021 tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleştirilecek. Festivalin sanat yönetmenliğini ödüllü oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve deneyimli festivalci – yönetmen Yusuf Saygı üstleniyor. Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde Türkiye`de gerçekleşecek ilk film festivali olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) protokolü kapsamında pilot ilçe olan Çeşme, sürdürülebilirlik konusunda atmış olduğu adımları, bu festival ile bir üst basamağa taşıyacak.

Kıyıdan Kıyıya Türkiye Yunanistan Film Festivali yazısına devam et