Yaz Sineması Dosyası Altyazı’nın Temmuz Sayısında

Altyazı Sinema Dergisi sinemaların yeniden açıldığı Temmuz ayında yaz mevsiminin sinemadaki yansımalarına bakıyor. Blockbuster geleneğinden yazlık sinemalara, gönlü hafif romanslardan kavurucu güneşte geçen dehşet filmlerine, şenlikli plajlardan egzotik çöllere ve lüks yazlıkların görünmez sınırlarına uzanan dosyada on iki inceleme yazısı yer alıyor. Steven Spielberg 1975 yazında gösterime giren filmi Jaws ile korku sinemasını değil, yaz aylarının vizyon politikalarını da dönüştürdü. O günden bugüne devam eden blockbuster (gişe canavarı) kültürünün öyküsünü, Altyazı’nın Temmuz sayısı için Ali Ercivan kaleme aldı.

2021, 28. Gösterim Haftası Açılış Verileri: 09 – 11 Temmuz 2021 Hafta Sonu

Sinema yazarı Deniz Yavuz, 2021, 28. Gösterim Haftası Açılış Verileri: 09 – 11 Temmuz 2021 hafta Sonu başlığı altında 2021 yılına ait bir rapor hazırladı. Rapora göre yaz mevsimine rağmen ve pandemi sonrası endişelerin yavaş yavaş ortadan kalkarak atılan normalleşme adımları eşliğinde Türkiye sinema gişelerinde umutlu bir yolculuk sürüyor. 09 – 15 Temmuz 2021 gösterim haftasında 8 farklı dağıtım şirketi film programlaması gerçekleştirdi. 7’si yerli yapım olmak üzere toplam 21 film vizyonda olacak. Filmlerden 4 tanesi Türkiye sinemalarında ilk kez vizyona giriyor. Bu 4 filmin 1’i yabancı animasyon filmi.

25. Türkiye Almanya Film Festivali Seyirci ve Sanatçılarla Gerçekleşiyor

25. Türkiye Almanya Film Festivali’nin programı tamamlandı ve 18 – 25 Temmuz 2021 tarihleri arasında heyecan verici uzun, kısa ve belgesel filmler, konukların katılımıyla seyircisine ulaşacak. Pandemi nedeniyle 2020 Mart’ında iptal edilen festival nihayet bu yılın Temmuz ayında gerçekleşecek  ve sekiz gün boyunca Türkiye ve Almanya sanat dünyalarının yoğun diyaloglarına sahne olacak.17’si Türkiye, 17’si Almanya yapımı toplam 34 film perdelere yansıyacak ve bunlardan iki film uluslararası alanda ilk defa tanıtılacak. Almanya ve Türkiye sinemasının 30’un üzerinde sanatçısı ve sinemacısı Nürnberg’i ziyaret edecek ve sohbetlere katılacak.