İnsanlar İkiye Ayrılır, 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma’da

Bir Film ve BluTV ortak yapımı olan İnsanlar İkiye Ayrılır’ın, 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma kapsamındaki gösterimi, 10 Temmuz 21:00’de UNIQ İstanbul’da gerçekleşecek. Tunç Şahin’in yazıp yönettiği film, daha önce de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülleriyle dönmüştü. Filmin başrollerinde Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın oynuyor.

Aslıhan Karalar: Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Hürmetle Anıyorum

Yakın tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biri olan kanlı darbe girişimini konu alan 15 07 Şafak Vakti filminde canlandırdığı Elif karakteriyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Aslıhan Karalar, 15 Temmuz günü 390 sinema salonunda vizyona girecek filmdeki rolü hakkında merak edilenleri anlattı. Bu projede yer almaktan dolayı kendini şanslı gördüğünü belirten Karalar, rolüyle ilgili, “Elif aile değerlerine önem veren, çalışkan, dışa dönük ve başarılı bir avukattır. Cevdet’in kızı, Yusuf’un ablasıdır. Annesinin kaybının ardından hızla büyümek zorunda olan çocuk rolünü üstlenmiştir.” şeklinde konuştu.

Beyoğlu Sineması’nda Bu Hafta Vizyonda: 09 – 15 Temmuz 2021

Beyoğlu Sineması, bu hafta sinema tarihine damga vurmuş klasik filmlerden, usta yönetmenlerin merak edilen son filmlerine bol alternatifli bir program hazırladı. Hayao Miyazaki‘nin başyapıtı Ruhların Kaçışı (Spired Away), 1995 yılında Cannes Film Festivali’nde Kassovitz’e En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Protesto (La Haine) ve Amerikan bağımsız sineması yönetmenlerinden Kelly Reichardt’ın yönettiği İlk İnek (First Cow) bu hafta tek seanslık özel sunumlarıyla Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek. Ayrıca Undine, Lux Aeterna ve Süpernova vizyonda.

Sadece Bir Gece Filminin İlk Tanıtımı Yayınlandı

Başrollerinde Tuba Ünsal ve Cemal Hünal’ın yer aldığı Sadece Bir Gece filminin ilk tanıtımı yayınlandı. Sinan Biçici’nin yönettiği filmin önümüzdeki günlerde vizyona girmesi planlanıyor. Oyuncu kadrosu ve çarpıcı hikâyesiyle merakla beklenen film, ilk tanıtımıyla da beğeni topladı. “Bir Aşkın En Büyük Sınavı Nedir?” sorusuyla paylaşılan tanıtım kısa sürede yüzlerce beğeni aldı. Filmde Tuba Ünsal ve Cemal Hünal’a Gürgen Öz, Jerfi Benveniste ve Anıl Altınöz eşlik ediyor.

  • Basın Bülteni
  • İlk tanıtımı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

15 07 Şafak Vakti Filminden İlk Kareler Merak Uyandırdı

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ mensuplarına direnen Türk milletinin ortaya koyduğu mücadeleyi anlatan 15 07 Şafak Vakti filminden set arkası kareler yayınlandı. Köprü ve Çengelköy’de darbecilere karşı direnen vatandaşların gerçek hikâyelerinden esinlenilen film, pastane işleten Cevdet ve çocuklarının öyküsünü merkeze alıyor. Film, hikâyesi, güçlü oyuncu kadrosu, ve dekoru ile dünya çapındaki prodüksiyonlarla boy ölçüşecek şekilde çekildi.