Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı

Murat Şeker’in yönettiği ve Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar ile İlker Ayrık’ın oynadığı Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı, 05 Aralık 2014′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Sugarworkz Film – TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.
Kayınço Gökhan, Muhasebeci Servet, Köfte Necmi ve Del Piero Hikmet, topluma uyum sağlamak için grup terapisine giderler. Bir gün Hikmet bindiği vapurda dilsiz Mihriban ile tanışır ve evlenme kararı alır. Mihriban’ın annesinin Hikmet’ten tek bir isteği vardır: Ölmeden önce kızının tekrar “Anne” demesi. Ameliyat parası bulunması zor bir meblağdır. Ama iyilik için yapılan çakallık, çakallık sayılır mı?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Facebook
  • Fragman
  • IMDb

Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı yazısına devam et

Göl Zamanı, 27 Haziran’da Sinemalarda

1930’lu yıllarda geçen sıra dışı bir aşk hikâyesinin anlatıldığı Göl Zamanı filmi, 27 Haziran 2014 Cuma günü vizyona giriyor. Yönetmenliğini Cafer Özgül’ün yaptığı filmde, Begüm Birgören, Emre Canpolat, Didem Balçın ve Cemil Büyükdöğerli gibi oyuncular yer alıyor. Montreal Film Festivali ve Fecr Film Festivali’nde ülkemiz adına yarışan film halen festival maratonunu da sürdürüyor. Filmin müzikleri ud virtüözümüz Yurdal Tokcan’a ait. Sountrack’ini ise Dilek Türkan seslendiriyor.

Atayurttan Anayurda İpekyolu

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından Kalıcı Eserler Projesi kapsamında yaptırılan Atayurt’tan Anayurda İpekyolu Belgeseli için İstanbul’da tanıtım gecesi düzendi. Yedirenk Film – Yapım tarafından çekilen ve 13 bölümden oluşan belgeselin tanıtımı, 18 Haziran 2014 günü saat 19:00’da MÜSİAD Genel Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte, belgesel tanıtımının yanında, belgeselin çekiminin kamera arkası fotoğraflarından oluşan bir de sergi düzenlendi.

Pera Müzesi’nde Yeraltından Filmler: Andy Warhol + Lou Reed

Pera Film sezon finalini Yeraltından Filmler: Andy Warhol ve Lou Reed Programı ile yapıyor. 20 – 25 Haziran tarihleri arasından gerçekleştirilecek program Andy Warhol’un bir film yönetmeni olarak, özellikle de 1960’ların sonundan itibaren müzik dünyası üzerindeki etkisini ele alıyor. 2013’te ölen Lou Reed’e bir saygı niteliği de taşıyan program, Warhol’un üç anıtsal filmini, Chelsea Kızları (The Chelsea Girls), Vinil (Vinyl) ve The Velvet Underground: Sesler Senfonisi (The Velvet Underground: A Symphony of Sound) içeriyor. Warhol ve Paul Morrissey’in birlikte yönettiği Chelsea Kızları, Warhol’un çevresinde ve hayranları arasında yer alan, uyuşturucu kullanan, travesti, görünüşte ahlâksız “süperstar”ları ele alan 12 doğaçlama vinyetten oluşuyor.

Pera Müzesi’nde Yeraltından Filmler: Andy Warhol + Lou Reed yazısına devam et

Öyle Sevdim ki Seni, 36. Moskova Film Festivali Kapsamında İzleyicilerle Buluşacak

Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği Öyle Sevdim ki Seni, 36. Moskova Film Festivali kapsamında gösteriliyor. Mayıs ayında Uluslararası Kanada Film Festivali’nde En İyi Yabancı Film ödülü alan filmin gösterimi sonrasında izleyicilerle buluşacak olan yönetmen Orhan Tekeoğlu izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. 1990’lı yılların sonunda Yalta’dan Türkiye’ye çalışmak için gelen Olga’nın karşılaştığı zorlukları ve ön yargıyı irdeleyen ve festival yolculuğuna 2013 yılının Ekim ayından beri devam eden Öyle Sevdim ki Seni filminin oyuncularından Kayhan Yıldızoğlu, 4. Truskavets İnternational Film Festivali ve 12. Kimera İnternational Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almıştı.

İnce Buz Kara Kömür

Yi’nan Diao’nun yönettiği ve Fan Liao, Lun Mei Gwei ile Xuebing Wang’ın oynadığı İnce Buz Kara Kömür (Black Coal Thin Ice), 11 Temmuz 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Çin’in kuzeyinde bir dizi ceset bulunur. Katili yakalamak için girişilen kovalamacada iki polis ölür ve bir diğeri de ağır şekilde yaralanır. Yaralanan polis memuru Zhang Zili görevden alınır ve bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak işe başlar. Aradan beş yıl geçer ve benzer cinayetler tekrar eder. Eski bir meslektaşının yardımıyla Zhang olayın üstüne gitmeye karar verir. Bütün izler onu, bir kuru temizleme dükkânında çalışan Wu Zhizhen adlı bir kadına götürür.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

İnce Buz Kara Kömür yazısına devam et

Film Arası Kısa Film Seçkisi Başlıyor

Film Arası Sinema Dergisi, kısa filmcilerle yönelik önemli bir etkinlik başlatıyor. Dergi, etkinlik kapsamında, kısa filmcilerin çalışmalarından oluşan bir seçki hazırlayarak Ramazan ayı boyunca okumalar düzenleyecek. Belirlenen filmler, Ramazan ayı boyunca iftar sonralarında seyredilecek. Film okumasına Film Arası Dergisi yazarları, kısa filmciler ve sürpriz konuklar katılacak. Günde iki filmin seyredileceği etkinlikte, katılımcılar filmi birlikte yorumlayacak.