Elizabeth Banks İddialı Konuştu

Steven Brill’in yazıp yönettiği Walk Of Shame’in yıldızı Elizabeth Banks iddialı konuştu. Merakla beklenen film çok yakında ülkemizde de gösterime girecek. Filmde, haber muhabiri Meghan Miles’ı canlandıran Elizabeth Banks arkadaşlarıyla felekten bir gece çalar. Ancak sabah uyandığında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yaşadığı tek gecelik ilişkiden sonra hiç bilmediği bir mahallede kalakalır. Hayatımın En Kötü Gecesi (Walk Of Shame), 27 Haziran’da sinemalarda.

Sinebebe 13 Haziran’da, Artık Daha Fazla Salonda

Başka Sinema, sadece bebekli anneler için Sinebebe adlı özel film seansları sunuyor. Bebekli anneler Sinebebe’de bebekleriyle birlikte rahat rahat film seyrediyor. 25 Mart’taki ilk gösterimi büyük ilgi gören Sinebebe daha çok salonda 13 Haziran tarihinde devam ediyor. Sinebebe’de iki koltuk için bir bilet almak yeterli oluyor. Basın mensuplarından röportaj yaparken annelerin rızalarını almaları ve söyleşileri fuayede yapmaları rica ediliyor. 13 Haziran Cuma günü Sinebebe’de Altunizade Capitol Spectrum, Etiler Akmerkez Cinema Pink ve Kadıköy Rexx Sinemaları’nda 15:30 seanslarında Paris’te Bir Hafta Sonu (Le Week End) adlı film gösterilecek.

Ankara Uluslararası Film Festivali’nde, Kısa, Belgesel ve Atölye Çalışmaları

Ankara Uluslararası Film Festivali, film gösterilerinin yanı sıra, atölye çalışmaları, forumlar ve söyleşilerle de sürüyor. Festivalde, Ulusal Kısa ve Belgesel Film yarışmalarının gösterimleri başladı. Kısa film dalında 57, belgesel dalında ise 11 filmin yarışacağı bölümde, gösterimlere filmlerin yönetmenleri de katılıyor ve gösterimin ardından seyircilerle filmleri tartışıyorlar. Festival kapsamında yükselen Doğu Avrupa Sineması’ndan Romanya belgeselleri de Ankaralı izleyicilerin beğenisine sunulacak.

8. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali

8. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, bu yıl 13 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Mimarlar Odası tarafından gerçekleştiriliyor. Mimarlar Odası kurulduğu 1954 yılından günümüze toplum yararına yoğun bir çalışma sürdürüyor. Bu çalışmalara yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana, İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali adı altında bir organizasyonu yaşama geçirdi. Bu festival, tüm dünyada, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen Mimarlık ve Kent Şenliği etkinlikleri kapsamında programlanıyor ve gerçekleştiriliyor.

8. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali yazısına devam et

Türk Sinemasının 100. Yıl Onur Ödülleri Veriliyor

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı (İTVF) kapsamında Türk Sineması’nın 100. Yılı anısına onur ödülleri veriliyor. İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı’nın birinci gününde gerçekleşecek olan Onur Ödülleri gecesinde Yeşilçam Sineması’nın değerli ve duayen isimlerine “Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülü” takdim edilecek. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreninde Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu gibi duayenler 100. Yıl Onur Ödülü alacak.

Filmstudio’nun 3. Sayısı Yayında

Film Studio Dergisi’nin 3. sayısı internet ortamında yayına verildi. Dergide, Şöhret Yönetimi ile sektöre çok sayıda oyuncu yetiştiren Tümay Özokur, çok çarpıcı konulara değindi. Açtığı Tümay Özokur Atölye’de oyuncu yetiştiren Özokur bundan sonra politikacıları yetiştirmek için de kolları sıvadı. Soma’yı da unutmayan Film Studio Dergisi, maden işçilerinin dünyasına ışık tutan filmler dosyası hazırladı. Altın Palmiye’yi Türkiye’ye getiren Nuri Bilge Ceylan dolayısıyla hazırlanan Cannes dosyasının ilgi çektiği dergi, “Oscar’ı alacak filmi Cem Yılmaz yapar” diyen Zeki Alasya’ya kapakta yer verirken, sektörden isimlerle yapılan röportajlar ve haber dosyalarıyla okur karşısına çıkıyor.

Filmstudio’nun 3. Sayısı Yayında yazısına devam et

25. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Bugün: 11 Haziran Çarşamba

25. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde bugün (11 Haziran Çarşamba), Kızılay Büyülüfener Sineması’nda 16:30’da Kusursuzlar ve Ten Rengi: Bugday (Coleur de Peau: Miel), 19:00’da Bi Küçük Eylül Meselesi ve Tom Çiftlikte (Tom A La Femme) gösteriliyor. Bir psikolojik gerilim olan Tom Çiftlikte’de yönetmen Dolan’ın canlandırdığı Tom, sevgilisi Guillaume’un cenazesi için Quebec’e gidiyor. Orada, Guillaume’un annesi ve maço abisi Francis ile tanışıyor. Kederli ailenin bu ilişkiden haberinin olmadığı açık olmasına açık da, Francis şaşırtıcı bir oyunun kurallarını birer birer koymaya başlayınca işler iyice karışıyor. Bu oyun Tom’u hem boğuyor hem heyecanlandırıyor.

Radikal Demokrasi Video Yarışması Avrupa 2014, 7. Documentarist – İstanbul Belgesel Günleri’nde

Radikal Demokrasi Video Yarışması, bu hafta Radical Democracy Video Gösterimi, Paneli ve Remixing Europe Sunumu’yla Documentarist 7. İstanbul Belgesel Günleri’ne katılıyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Radikal Demokrasi: Avrupa Video Yarışması 2014 ile sanatçılara, belgeselcilere, sosyal aktivistlere ve eleştirel düşünen herkese, radikal demokrasi kavramı hakkındaki görüşlerini video ile paylaşmaları için çağrıda bulunulmuştu.