Vertigo-Ölüm Korkusu’nun Restore Edilmiş Kopyası Cannes’da Gösterilecek

15-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 66. Cannes Film Festivali’nde usta yönetmen Alfred Hitchcock’un Türkiye’de Ocak 1961’de “Ölüm Korkusu” adıyla gösterilen “Vertigo”sunun (1958) restore edilmiş kopyası gösterilecek.

Beş kez Oscar ödülüne aday gösterilen Alfred Hitchcock, Charles Chaplin (müzik dalında Oscar sahibi), Stanley Kubrick (özel efekt dalında Oscar sahibi), Robert Altman (yedi Oscar adaylığı), Peter Weir (altı Oscar adaylığı), Ridley Scott (üç Oscar adaylığı), Terrence Malick (üç Oscar adaylığı) ve Ken Russell (tek Oscar adaylığı) ile birlikte yönetmen Oscar’ından mahrum kalan en büyük ustalar arasında kabul ediliyor.

”Vertigo” sanat yönetmeni ve ses dallarında Oscar adaylığı elde etmişti.

”Vertigo”nun oyuncusu Kim Novak ise bu yıl Cannes Film Festivali’nin onur konuğu olacak ve kapanış töreninde ödüllerden birini kazananını sunacak.

Kim Novak, 54 yıl önce, 1959 Cannes Film Festivali’ne Türkiye sinemalarında “Gece Yarısı” adıyla gösterilen “Middle of the Night”ı temsil etmek için katılmıştı.

Cannes Film Festivali’nin bu yılki açılış ve kapanış törenlerinin sunucusuysa “Amelie” (2001), “Kayıp Nişanlı” (2004) ve “Da Vinci Şifresi”nin (2006) yıldızı Audrey Tautou…

(02 Mayıs 2013)

Hakan Sonok

hakansonok.sonok1@gmail.com