Altın Koza Film Festivali Basın Toplantısı Yapıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’yle ilgili bilgi vermek üzere Hilton Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Altın Koza A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer, Festival Genel Koordinatörü Ozan Aksu, Festival Sinema Programları Koordinatörü Kadir Beycioğlu ile festivalin danışmanlarından Esin Küçüktepepınar’ında hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Zihni Aldırmaz, 1969 yılında bir film şenliği olarak başlayan etkinliğin artık Türkiye’nin en önemli kültür ve sanat olaylarından biri olarak kabûl edildiğini söyledi.

  • Basın Bülteni: 1 / 2
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Aydın IlgazZihni Aldırmaz (Adana Büyükşehir Belediye Başkanı) –
    Candan Yaygın (Festival Genel Koordinatör Yardımcısı)

    Bekir Sıtkı Özer (Altın Koza A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı) –
    Zihni Aldırmaz – Ozan Aksu (Festival Genel Koordinatörü)

    Ebru CeylanNuri Bilge CeylanMurat Tolga ŞenBülent Vardar

    Esin Küçüktepepınar – Bekir Sıtkı Özer – Zihni Aldırmaz – Ozan Aksu –
    Kadir Beycioğlu (Festival Sinema Programları Koordinatörü)

    Reis Çelik – Nuri Bilge Ceylan – Kadir Beycioğlu – Candan Yaygın – Ebru Ceylan – Bülent Vardar

    Nuri Bilge Ceylan – Kadir Beycioğlu – Candan Yaygın

    Ozan Aksu – Zihni Aldırmaz – Nuri Bilge Ceylan – Zeynep Özbatur Atakan

    Vecdi Sayar – Zihni Aldırmaz

    Zihni Aldırmaz

    Zihni Aldırmaz – Candan Yaygın – Aydın Ilgaz

    Zihni Aldırmaz – Ozan Aksu

    Zihni Aldırmaz – Ozan Aksu – Kadir Beycioğlu

    Konuklar

  • “Altın Koza Film Festivali Basın Toplantısı Yapıldı” üzerine bir yorum

    1. 1985 yılından bu yana Türk basınında çeşitli pozisyonlarda görev yapmaktayım. Bu süre zarfında ülkemin ulusal sinemasına kendi cephemden karınca kararınca hizmet edebilmek ve destek olabilmek amacıyla, sayısını hatırlayamadığım kadar haber ve röportaj hazırladım. Son 6 yıldır da ülkemizin önde gelen fikir gazeteleri arasında yer alan Yeni Şafak’ta sinema sayfaları editörü olarak yine bu ülkenin sinemasına kesintisiz hizmet vermekteyim. Öyle ki, zaman zaman (ticarî açıdan risk alarak) popüler olanın dışına taşıyor ve “vefa” erdemi adına her ne kadar unutulmuş, gözardı edilmiş sinemasal değerimiz varsa onları da sayfalarıma sırayla taşımaya çabalıyorum.
      Durum böyleyken, ne meslek hayatımın genelinde, ne de milyonlarca kişiye seslenen, yayımladığı her haber pek çok medya organına alıntılanan bugünkü sayfalarım ve 26 yılı geride bıraktığım profesyonel meslekî pozisyonumla, şimdiye kadar Altın Koza organizasyon komitesinden tek satırlık bir davet mektubu bile almış değilim. Doğrudan da gelmedi böyle bir davet, dolaylı olarak da…
      Arkadaşlar yaparlar festivallerini, kendi dostlarını, ideolojik yandaşlarını çağırırlar, bir hafta boyunca Adana’da ağırlarlar. Sevip saydıkları, politik olarak kendilerine yakın buldukları o birinci halkanın dışında kalan bizim gibi -sinemayı deliler gibi sevmiş- emekçi insanların da bu ülkenin sinema medyasında (onlara göre) bir tırnak ucu kadar yeri, değeri ve ehemmiyeti yoktur.
      Nasıl olsa yarışmanın adı da Altın Koza, örün çevrenize kocaman bir koza, toplanın kendi aranızda eğlenin, yazın çizin, yapın festivallerinizi… Sizin bu farklı düşünenleri dışlayıcı, jakoben tavrınız yüzünden bu ülkede sinemaseverlik de sinema bileti sayısı da yıllardır bir arpa boyu yol alamıyor. Ülkenin yüzde 75’ini yok sayan bu dışlayıcı sanat sevginiz sinema sektörünün de canına okudu.

    Yorumlar kapalı.