Kısa Film Dayanışması

AKP adlı siyasi partinin Büyüyen ve Gelişen Türkiye Konulu Kısa Film Yarışması adıyla bir kısa film yarışması düzenleyeceğinin duyurulması üzerine Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kısa Film Dayanışması adı altında bir oluşum başlattığını kamuoyuna açıkladı. NHKM’nin açıklaması şöyle: “Aklımız, yaratıcılığımız, emeğimiz, vicdanımız satılık değil. AKP bir kısa film yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Adı da ‘Büyüyen ve Gelişen Türkiye’. Yarışma ödülleri olarak ülkemizde daha önce bir kısa film yarışmasında duymadığımız rakamlar telâffuz edildi. Birinciye 50 bin, ikinciye 35 bin, üçüncüye 25 bin, …”

  • Açıklamanın devamı için tıklayınız.
  • Web Sitesi
  • Yüksek çözünürlüklü afişe ve diğer haberlere haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Afiş

    Diğer Haberler

    AKP’nin Kısa Film Yarışması Jürisinde Çatlak
    AKP’nin Kısa Film Yarışmasına Karşı Kısa Film Dayanışması

  • “Kısa Film Dayanışması” üzerine bir yorum

    1. Değerli arkadaşlar, hepinize merhaba…

      Ben, Yeni Şafak gazetesi sinema editörü Ali Murat Güven…

      Aynı zamanda, aleyhinde -benim de büyük ölçüde hak verdiğim- eleştirel bir kampanya başlatmış olduğunuz “AKP Ulusal Kısa Film Yarışması”nın 11 jüri üyesinden biriyim.

      Size, bu yarışmaya nasıl baktığıma ilişkin olarak yazdığım, 15 Mart 2010 Pazartesi tarihinden bu yana popüler sinema sitesi “İkinci Perde”de yayında bulunan uzunca bir değerlendirme yazımın linkini gönderiyorum.

      Bu yazıyı lütfedip de okursanız, eski bir kısa film-belgesel yönetmeni, 25 yıllık da bir sinema yazarı olarak bu organizasyona nasıl baktığımı çok daha net olarak görürsünüz.

      Milli Eğitim Eski Bakanı Sn. Hüseyin Çelik geçen ocak ayının sonlarında beni telefonla arayıp bu yarışmanın jüri üyeliğini teklif ettiği gün, yarışmanın ödülleri, kuralları ve içeriğine ilişkin hiç bir şey belli değildi. Ülkenin önde gelen siyasal partilerinden birinin “kısa film” sanatına destek verme yönündeki kararını görünce, vicdanından başka hiç kimseye herhangi bir borcu bulunmayan kıdemli bir sinema dostu olarak bu teklifi çocuksu bir coşkuyla kabul ettim.

      Yarışmanın internet sitesi ve genel katılım kuralları ise bu ön kabûlümden haftalar sonra ortaya çıktı.

      Siteyi inceleyip kuralları gördükten sonra da, aşağıda linkini bulacağınız uzun ve kapsamlı yazıyı, kolumun erişebildiği çeşitli internet sitelerinde sinemaseverlerle paylaştım. Yazının başlığı dahi, benim bu meseleye nasıl baktığımın çok açık bir yansıması aslında…

      “KISA FİLM ANAYASASI’NDAKİ İLK MADDE, ‘TEVAZÛ’DUR”
      http://www.ikinciperde.com/sinemaya-dair/makaleler/1975-kisa-film-anayasasindaki-ilk-madde-tevazudur.html

      Bu linki sizlere, anılan yarışmanın bir jüri üyesi sıfatıyla olup bitenler hakkında neler hissettiğimi anlamanız için gönderiyorum. Sizler birer sinemasever olarak böyle bir yarışmanın hangi yönlerinden rahatsızsanız, bilmelisiniz ki ben de aynen o yönlerinden rahatsızım. Bunları, kendi sınırlı yetkilerim içinde yarışma tarihine kadar düzeltebilirsem, düzeltilmesine öncülük edebilirsem düzelttireceğim. Fakat, eğer olay basit bir “parti propaganda çalışması” düzeyinde kalacaksa, ben de zaten böyle bir oluşumun içinde olmayacağım.

      Bu açıklamayı da mevcut manzaradan kişi olarak rahatsızlığımın tarafınızdan ve sinema kamuoyu tarafından çok iyi bilinmesi arzusuyla gönderiyorum.

      Saygılarımla,

      ALİ MURAT GÜVEN
      Yeni Şafak gazetesi sinema yazarı

    Yorumlar kapalı.