Kara Bulut’un Çekimleri Devam Ediyor

Theron Patterson’ın ilk uzun metrajlı filmi Kara Bulut’un çekimleri Bulut Film’in yapımcılığında İstanbul’da devam ediyor. Filmin 18 Ağustos’ta başlayan çekimlerinin 14 Eylül’de tamamlanması plânlanıyor. Dizilerde ve filmlerde pek kullanılmayan mekân tercihleriyle ve İstanbul’u odağa almasıyla dikkat çeken Kara Bulut’da Reha Özcan, Yeşim Ceren Bozoğlu, Haktan Pak, Kamer Çelenk, Tolga Sarıtaş, Şehsuvar Aktaş, Banu Fotocan, Şerif Erol, Şevki Özcan, Yakup Yavru ve Güner Özkul oynuyor.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • UIP Filmcilik Filmleri

    Garfield Komedi Festivali (Garfield’s Fun Fest), Cash (Ca$h), Ziyaretçiler (The Strangers), Mumya: Ejder İmparatoru’nun Mezarı (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor), Aşkın Yaşı Yok (Smart People), Mamma Mia, Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian), Kung Fu Panda, Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall), Wanted, The Incredible Hulk, Iron Man, Ulak, 05 – 11 Eylül 2008 seansları için tıklayınız.

    Sinema Sevgilim’de Bu Hafta

    Kanal Türk TV, Sinema Sevgilim programı bu hafta (06 Eylül) Emir Kusturica’nın sinemasını, Haldun Armağan, Şenay Aydemir, Kerem Akça, Uğur Vardan ve Veysel Atayman yardımıyla inceliyor.
    Programda uzun süredir film çekmeyen, Yavuz Özkan’la bir söyleşi ve yeni filmi İlkbahar Sonbahar’ın kamera arkası görüntüleri yer alıyor.
    Haftanın yeni filmleri Anamorf, Aşkın İngilizcesi, Beni Aya Uçur, Dağların Hakimi, Dante 01 ve DVD’si yeni çıkan Elektrikli Arabayı Kim Öldürdü, 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filmleri tanıtılıyor. Sinema Sevgilim, her cumartesi 12:00’da Kanaltürk ekranlarında.

  • Basın Bülteni
  • Pandora’nın Kutusu

    Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ve Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran ile Onur Ünsal’ın oynadığı Pandora’nın Kutusu, 23 Ocak 2009′da Tiglon Film dağıtımıyla Ustaoğlu Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş İstanbul’un değişik bölgelerinde yaşamaktadırlar. Bu üç kardeş bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz’in dağlarında bir yerlerde olan köylerinden gelen bir telefon ile bir araya gelirler. Gelen habere göre yaşamını köyde sürdürmekte olan yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur.

    Pandora’nın Kutusu yazısına devam et

    Tatil Kitabı’nın Altıncı Ödülü Montreal’den

    Seyfi Teoman ve Bulut Film’in ilk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı, 21 Ağustos – 01 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Montreal Film Festivali’nde İlk Filmler Yarışması’nda Bronz Zenith Ödülü’ne lâyık görüldü. Yarışmalı bölümündeki tek Türk yapımı olan filmin Kuzey Amerika prömiyeri Kanada’da Montreal Film Festivali ile gerçekleştirildi. Türkiye’ye özel bir bölüm ayrılan festivalde ayrıca Mehmet Güreli’nin Gölge, Özcan Alper’in Sonbahar ve Derviş Zaim’in Nokta filmleri de gösterildi.

    Altyazı’da Tayvan Esintisi

    Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Eylül sayısında, bu ay Türkiye’deki sinemalarda gösterilecek olan Seyfi Teoman’ın Tatil Kitabı filmini kapağına taşıyor. Altyazı’nın vizyon bölümünde ayrıca, Eylül ayında vizyonda olacak Hellboy II: Altın Ordu ve Vol.İ filmleri üzerine eleştirel yazılar, The X – Files: İnanmak İstiyorum ile Kara Şövalye’yi inceleyen yazılar yer alıyor.
    Altyazı’nın eleştiri sayfalarında, Ölülerin Günlüğü, Kızkardeşim Evleniyor ve 9,90 YTL filmleri hakkındaki eleştirilerin yanında, vizyona girmeden DVD.si çıkan Into the Wild hakkındaki bir eleştiri yazısını bulabilirsiniz.

  • Basın Bülteni
  • Yüksek çözünürlüklü kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Altyazı’da Tayvan Esintisi yazısına devam et
  • Pinema Film Filmleri

    Geç Gelen Gençlik (Youth Without Youth), 9,90 YTL (99 Francs), Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi (Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon), Bonneville, Kadavra (Pathology), Öldüren Cazibe (Death Defying Acts), Shine a Light, Yetimhane (El Orfanato – The Orphanage), Yasak Krallık (The Forbidden Kingdom), Taze Gelin Şaşkın Damat (Wedding Daze), Çaylak Profesyonel (Semi – Pro), Gecenin İki Yüzü (We Own The Night), Cenazede Ölüm (Death at a Funeral), 05 – 11 Eylül 2008 seansları için tıklayınız.

    Fısfıs Kızı Eva Mendes

    12 Eylül’de vizyona girecek KADINLAR Hakkında Her Şey (It’s All About THE WOMEN) filminde rol alan Eva Mendes izleyenleri yine büyüleyecek. Eva Mendes, İlk Gün (Training Day) filminde aldığı küçük rolle yapımcıların dikkatini çekmeyi başardı. O zamandan bu yana, güzel yıldız bir çok farklı yönetmen ve oyuncu ile çalıştı. Gecenin İki Yüzü (We Own The Night)’da Joaquin Phoenix, Aşk Doktoru (Hitch)’de Will Smith, Hayalet Sürücü (Ghost Rider)’da da Nicolas Cage ile kamera karşısına geçen Latin güzeli KADINLAR Hakkında Her Şey (It’s All About THE WOMEN)’dan sonra The Spirit’de Samuel L. Jackson ve Scarlett Johansson’la birlikte izleyeceğiz.

    Fısfıs Kızı Eva Mendes yazısına devam et