Kısa ve İyi II, Programı

Almanya’dan kısa filmler, Goethe Institut Istanbul (Alman Kültür Merkezi) ve Ístanbul Modern Sanat Müzesi’nde gösteriliyor. Kısa film programı Kısa ve İyi II için seçilen 27 yeni yapıt, Almanya’nın son yıllardaki kısa filmleri üzerine genel bir bakış sunuyor. 4 farklı konu başlığı altında toplanan yapıtlar, 18. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde ilk kez kendilerine ayrılmış bir bölümde izlenilebilecekler. Filmler, Goethe Institut’de 23 – 28 Mart tarihleri arasında gösteriliyor.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Yüksek çözünürlüklü görsele haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Kısa ve İyi II, Programı yazısına devam et
  • Fransız Sinemasının İlâhı Alain Delon, Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde

    Uluslararası İstanbul Film Festivali 25. yılında Fransız sinemasının unutulmaz jönü Alain Delon’u ağırlıyor. Alain Delon, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek olan 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olarak 13 Nisan Perşembe günü İstanbul’a gelecek. Sanatçı, 14 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı‘ndaki İstanbul Film Festivali’nin kapanış töreninde festivalin Yaşamboyu Başarı Ödülü’nü alacak. Festivalin kapanış töreni CNN TÜRK tarafından canlı olarak yayınlanacak.

    Dr. Sadık Battal’ın “Asıl Film Şimdi Başlıyor Adlı Kitabı Çıktı

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Sadık Battal’ın Asıl Film Şimdi Başlıyor adlı kitabı Vadi Yayınları’ndan çıktı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema TV Bölümü’nden lisans, master ve doktora diploması alan Dr. Sadık Battal sinema çalışmalarını sürdürüyor. Kapağında Şener Şen’in Eşkıya filminden bir fotoğrafın yer aldığı ve 15 YTL.lık fiyatla satışa sunulan kitap için “Bayındır Sok, No: 36/B, Kızılay, Ankara. Tel: (0312) 4356489, (0312) 4057020, Faks: (0312) 4057903. e-posta: tezkire@yahoo.com, http://www.vadiyayinlari.com” adresi ile irtibat kurulabilir.