Fly Me to the Moon – Beni Ay’a Uçur

Greg Berlanti’nin yönettiği ve Scarlett Johansson, Channing Tatum, Nick Dillenburg ile Anna Garcia’nın oynadığı Fly Me to the Moon – Beni Ay’a Uçur (Fly Me to the Moon), 12 Temmuz 2024’de TME Films dağıtımıyla Sony Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.
NASA’nın tarihi aya inişinin riskli zemininde geçen komedi filminde, NASA’nın kamuoyundaki imajını düzeltmek için getirilen pazarlama harikası Kelly Jones, fırlatma direktörü Cole Davis’in zaten zor olan görevini alt üst eder. İşler sarpa sarınca, görevin çok önemli olduğunu düşünen Başkan, Jones’a destek olarak sahte bir aya iniş düzenlemesi talimatı verir ve geri sayım gerçekten başlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman: 1 / 2
  • IMDb

Fly Me to the Moon – Beni Ay’a Uçur yazısına devam et

Bu Filmde Korku Filmlerindeki Klişe Aptal Karakterler Yok

Bir grup gencin Tarot falı okuma kurallarını ihlal etmesiyle lanetli kartlarda hapsolmuş kötülüğü serbest bırakmasını konu alan Tarot filmi, gösterime girdiği ilk günden itibaren sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Tarot kartlarının ve tarot fallarının doğasında korkutuculuğu, gerçekçi karakterlerle ince ince işleyen filmin ortak senaristi ve yönetmenleri Spenser Cohen ve Anna Halberg, film için Angie Banicki adında bir Tarot Uzmanı ile çalıştıklarını anlatarak, yapım öncesi filmin Tarot falına baktırdıklarını söyledi. Filmde gerçekçiliğe çok dikkat ettiklerini aktaran ikili, “Tarot’ta korku filmlerinin klişe karakterler yok.” dedi.

Sony Pictures, Tarot Filminin Oyuncularından Avantika Vandanapu İçin Fal Baktırmış

Bir grup gencin Tarot falı okuma kurallarını ihlal etmesiyle lanetli kartlarda hapsolmuş kötülüğü serbest bırakmasını konu alan Tarot filmi gösterime girdiği ilk günden itibaren sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Özellikle geleceğe, astrolojiye ve fala meraklı olanların dikkatinden kaçmayan filmin başrol oyuncularından Avantika Vandapu, projeye dahil olma sürecini anlatırken Tarot okutma deneyimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Korku türünün en sevdiği tür olduğunu aktaran Vandanapu, “Tarot’ta hem korku hem de astrolojinin bir arada olması beni çok heyecanlandırdı.” dedi, fal baktırmaya meraklı olduğunu belirtti.

20. Çocuk Filmleri Festivali

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali, 29 Mayıs – 02 Haziran 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleşiyor. Festivalde yapılacak film gösterimleri ve atölyeler ile minik sinemaseverlerin kültür ve sanatla buluşturulması hedefleniyor. Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik eden festivalin yirmincisi 29 Mayıs’da başlayacak. 02 Haziran’a kadar devam edecek olan festival, sinema kültürünü çocuklara aşılayarak evrensel kültürün parçalarını algılayarak büyümelerini amaçlıyor.

20. Çocuk Filmleri Festivali yazısına devam et

Sihirli Ormana Yolculuk

Şiar Zaim’in yönettiği ve Nihat Demirel, Birgül Akyar Demirel, Alper Kemal Alp ile Nisa Yılmaz’ın oynadığı Sihirli Ormana Yolculuk, 07 Haziran 2024’de MC Film dağıtımıyla Zaim Brothers Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Taşrada küçük bir kasaba, içinde sihir dolu bir dünyanın saklı olduğu gizemli bir ormanla çevrilidir. Cadı Beyaz’ın lanetli olan bir elması çalıp, çirkin bir cadıya dönüşmesiyle sihirli ormana yolculuk başlar. Eski güzelliğine ve gücüne geri dönebilmesi için elmasın peşine düşen Cadı Beyaz’a bu süreçte arkadaşları ve rehberi Can eşlik eder. Onların sihirli ormandan kurtulabilmesi için elması bulup mutlaka ait olduğu yere bırakmaları gerekmektedir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Instagram
  • Fragman
  • IMDb

Sihirli Ormana Yolculuk yazısına devam et

Sivas Uluslararası Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu

30 Nisan tarihinde başvuruları sona eren Sivas Uluslararası Film Festivali (Sivas International Film Festival) yarışma kategorilerinin ardından sinema sektörünün önemli isimleri, kurmaca ve belgesel dalında jüri olarak görev alacak. Festivalin kurmaca dalı jürisinde Adilkhan Yezhanov (Kırgızistan / Yönetmen), Ilgar Najaf (Azerbaycan / Yönetmen), Mustafa Kara (Yönetmen), Selen Uçer (Oyuncu) ve Akın Aksu (Senarist) görev alacak. Belgesel film jüri üyeleri ise Emre Karapınar (Yönetmen), Ertuğrul Karslıoğlu (Yönetmen), Kerime Şenyücel (Yönetmen), Kurtuluş Özgen (Yönetmen), Marian Tutui (Romanya / Yönetmen) olarak açıklandı.