Şeytan Tohumları

Gabriel Abrantes’in yönettiği ve Brigette Lundy Paine, Carloto Cotta, Anabela Moreira, Rita Blanco ile Alba Baptista’nın oynadığı Şeytan Tohumları (Amelia’s Children), 24 Mayıs 2024’de Bir Film dağıtımıyla Vagon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Edward, kız arkadaşıyla birlikte köklerinde saklı olan gizemi çözmek için Portekiz’in gizemli dağlarına doğru bir yolculuğa çıkar. Bu seyahat, onu uzun zamandır görmediği annesi ve ikiz kardeşiyle buluşturacaktır. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen aile, ilk başta sevgi dolu güzel bir atmosferde geçmişin acılarını unutmaya çalışır. Fakat bu geldikleri ev, Edward’ın hayal ettiği gibi masum bir yer değildir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Şeytan Tohumları yazısına devam et

Ferhan Baran Yazıyor: Medeniyet Kalkanı Tuzla Buz Olduğunda

ABD’nin genlerinde kazılı toplumsal gerilimin harlanması yeni bir iç savaşın nedeni olabilir mi? Alex Garland Amerikalıların bilinçaltına yerleşmiş bu ezeli korkunun hikâyesini eşelemek istemiş. ‘İç Savaş / Civil War’ bu açıdan yakın geleceğin distopyasını perdeye taşırken, siyasi kutuplaşmanın benzer toplumlar için ne denli yıkıcı olabileceğinin altını çiziyor. Üçüncü dönem liderliğini sürdüren ABD başkanının tedirgin ulusa sesleniş konuşmasının … Devamı…»

Keçigiller

Farzad Dalvand ile Kianoush Dalvand’ın yönettiği ve Jon Allen, Caroline Amiguet, Zack Andrews ile Mark Atkinson’un seslendirdiği animasyon film Keçigiller (Kung Fu Gools – The Gools), 24 Mayıs 2024’de A90 Pictures dağıtımıyla Hüzzam Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Üç genç keçinin toplumlarında bir ateşkesi korumak için cesurca giriştikleri macera dolu bir yolculuk. Bu heyecan verici serüvende genç keçiler, zorlukları birlikte aşarken dostluklarını da pekiştiriyor. Film, bir zamanlar barış içinde yaşayan ve eski bir ateşkesin gölgesinde huzurlu bir şekilde bir arada olan hayvanların yaşadığı güzel bir ormanı konu alıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Teaser
  • IMDb

Keçigiller yazısına devam et

Engelsiz Filmler Festivali, Çocuklar İçin Seçkisiyle Sinemayı Keşfe Çağırıyor

Engelsiz Filmler Festivali bu yıl onikinci kez izleyicilerle buluşuyor. Festival, çocuk izleyicilerin hayal güçlerini geliştirmeleri amacıyla Endre Lund Eriksen ve Daniel Damm’ın Ev Ofis, Lena von Döhren ve Eva Rust’un Gölet, Janice Nadeau’nun Harvey, Jan Mika’nın Kaz, Anne Sophie Gousset ve Clement Ceard’ın Kız Kardeşler Arasında, An Vrombaut’un Saklambaç, Bram Algoed’un Sandıkta Ne Var? filmlerine Çocuklar İçin seçkisinde yer verecek.

Engelsiz Filmler Festivali, Çocuklar İçin Seçkisiyle Sinemayı Keşfe Çağırıyor yazısına devam et

La Hayde Maske Filminin Fragmanı Yayınlandı

Fragmanı yayınlanan La Hayde Maske filmi uzun bir bekleyişin ardından izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Pandemi dönemine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Türk komedi yapımı, dünyaca ünlü La Casa de Papel dizisinden ilham alarak bir soygun gerçekleştirmeyi planlayan mahalle esnafının maceralarını konu alıyor. Yönetmenliğini Sefa Özçelik’in üstlendiği ve başrollerinde sevilen sanatçılar Ayhan Taş ile Burak Satıbol’un yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nuri Alço, Tuğba Özay, Hüseyin Elmalıpınar, Koray Ergun, Belkıs Akçıl, Hüseyin Kağıt, Serhat Bahadır, Berke Yüksel, Bülent Mert, Emin Yalçın, Ertan Erşan gibi oyuncular var.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Karanlıktan Kaçış

Tolga Toga’nın yönettiği ve Saygın Soysal, Tuvana Türkay, Serhat Teoman ile Elvan Bükülmez’in oynadığı Karanlıktan Kaçış, 31 Mayıs 2024’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Toga Film – Afya Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir kaza sonucu hasta bir kadınla tanışıp kendini beklenmedik olayların içerisinde bulan bir adamın hikâyesi. Yaşadığı ihanetin ardından bunalıma giren Anıl, şehrin karmaşasından uzaklaşıp gitmek ister ve orman içindeki bir eve yerleşir. Beklenmedik bir kaza sonucunmda amnezi hastası Esin ile tanışır. Anıl, Esin’in türlü tehlikelerle karşı karşıya olduğunu öğrendiğinde onu yanına alarak saklamak zorunda kalır.

Biaz: Kara İyenin Laneti

Volkan Özgümüş ile Erkut Altındağ’ın yönettiği ve Tutku Ulus, İbrahim Yiğit Çınar, Kutay Kalabalık ile Ceren Güzin Sönmez’in oynadığı Biaz: Kara İyenin Laneti, 24 Mayıs 2024’de Chantier Films dağıtımıyla Aver Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Üniversitede dişçilik fakültesinde okumakta olan dört yakın arkadaş finallerinden sonra streslerini atmaya karar verir ve ruh çağırma ayini düzenlerler. Eski bir kara büyü kitabı kullanarak mitolojik bir varlık çağırırlar. Başlangıçta eğlenceli gibi görünen bu ayin, ölüm kalım savaşına dönüşür. Gençler, geçmişin lanetini çözmek ve karanlığın gücüyle başa çıkmak için zorlu ve umutsuz bir mücadeleye girerler.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb