59. Altın Portakal Film Festivali İlk Günü Geride Bıraktı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimi ve söyleşilerle dolu bir günü geride bıraktı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan bir anne – oğul sevgisizliğini anlatan Bir Umut filminin gösterimi yönetmen Ümit Köreken, senarist Nursen Çetin Köreken, oyuncular Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız, Savaş Baytok, Deniz Yerdelen, filmin müziklerini yapan Cafer Ozan Türkyılmaz ve görüntü yönetmeni İbrahim Çaltılı’nın katılımıyla gerçekleşti.

59. Altın Portakal Film Festivali İlk Günü Geride Bıraktı yazısına devam et

8. Kırmızı Lale Film Festivali’nin 2022 Programı Açıklandı

Hollanda’da düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali, 07 – 15 Ekim 2022 tarihleri arasında 8. kez sinemaseverlerle buluşacak. Pandemi nedeniyle zorunlu olarak ara verilen ve bu yıl bir anımsatma faaliyeti olarak Red Tulip Foundation tarafından gerçekleştirilecek olan festivalin programı açıklandı. Bu yılki festival konukları arasında yönetmenler Göksel Gülensoy ve İlke İşisağ olacak ve ayrıca festivalde gösterilecek uzun metraj filmlerden birinin başrol oyuncusu da festivale davet edilecek. Filmlerin gösterimlerinden sonra yönetmenleriyle çevrimiçi sohbet ve söyleşiler de yapılacak.

LCV – Lütfen Cevap Veriniz

İsmet Kurtuluş ile Kaan Arıcı’nın yönettiği ve Ushan Çakır, Melisa Şenolsun ile Cem Yiğit Üzümoğlu’nun oynadığı LCV – Lütfen Cevap Veriniz, önümüzdeki aylarda ????? dağıtımıyla Mam’Art Production tarafından vizyona çıkarılıyor.
Evlenmelerine bir saat kala, törenin yapılacağı otelde son hazırlıklarını yapan Ceren ile Semih, yakın arkadaşları Mert’in geçmişteki sırları ortaya dökmeye başlamasıyla en mutlu günlerinde kendilerini sorgulamak zorunda kalırlar.

Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler

Kutluğ Ataman’ın yönettiği ve Nazlı Bulum, Ozan Güçlü, Seyhan Arman ile Hande Ataizi’nin oynadığı Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler, önümüzdeki aylarda ????? dağıtımıyla Zeynep Atakan Production tarafından vizyona çıkarılıyor.
28 Şubat askeri muhtırasından hemen sonra, Hilal ve Fatma tıp okumak için İstanbul’a gelir. Başörtülü olduğu için Fatma’nın üniversiteye girişi engellenir. Hilal ve Fatma’nın alt katında trans kadın olduğu için köyünde şiddet görüp İstanbul’a kaçmış Feza vardır. Hilal, mağduriyet yaşayan arkadaşı Fatma ve komşusu Feza’ya destek olmaya karar verir. Üç kadın, azimle birlikte mücadele etmeye karar verirler.

Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler yazısına devam et