Ammar 3: Cin Kabilesi

Ahmet Yaşar Gümüş’ün yönettiği ve Naz Gedik, İzzet Çivril, Reyhan İlhan ile Bilgay Arın’ın oynadığı Ammar 3: Cin Kabilesi, 13 Ocak 2023’de Bir Film dağıtımıyla 87 Medya Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarıldı.
Ammar 3: Cin Kabilesi’nde yirmi yaşındaki Zemherin, sevdiği delikanlıyı elde etmek için arkadaşı Şule’nin de verdiği destekle Ammar cinlerinden yardım alarak özel bir büyü yaptırır. Cinler, Zemherin’e istediklerinin tümünü verir. Ancak herkesin hayatı alt üst olur ve hayat içinden nasıl çıkacaklarını bilmedikleri bir kâbusa döner. Artık ne yapsalar bile kurtulamayacaklardır. Ölüm bile bu lânetten kaçabilmeleri için çözüm olamayacaktır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Muhteşem Komedi Afacanlar: İş Başa Düştü, 04 Şubat’ta Vizyonda

Yapımcılığını Sadi Canpolat, Sadri Alışık, Serhat Usak ve Serdar Atacan’ın yaptığı, senaryo ve yönetmenliğini Enes Ateş’in üstlendiği aile – komedi türündeki Afacanlar: İş Başa Düştü sinema filmi 04 Şubat 2022 Cuma günü vizyona girecek. Başrollerini Berat Efe Parlar, Balım Gaye Bayrak, Burak Hakkı ve Gürgen Öz’ün paylaştığı Afacanlar: İş Başa Düştü filmi, beş afacanın bir AVM de yaşadığı hırsızlık olayına karışmalarının heyecan dolu hikâyesini anlatıyor.

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 Filminin Çekimleri Başladı

Kısa filmlerinden tanıdığımız Serpil Altın ilk uzun metrajlı filmi Bir Zamanlar Gelecek: 2121 filminin çekimleri için kollarını sıvadı. İklim faktörü ve kıtlık nedeniyle yerin altında yaşamaya başlayan koloniden bir aileyi merkeze alan Bir Zamanlar Gelecek: 2121 filminin çekimleri Kartal’da Özüdoğru Cici’nin tasarladığı dekorlarda devam ediyor. Film, aynı zamanda Serpil Altın’ın sinemamızda distopik bilimkurgu türünde film çeken ilk kadın yönetmen olarak anılmasını da sağlayacak.

Drive My Car

Ryusuke Hamaguchi’nin yönettiği ve Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada ile Sonia Yuan’ın oynadığı Drive My Car (Doraibu Mai Kâ), 28 Ocak 2022’de Başka Sinema dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Kaybettiği eşinin yasını tutmakta olan başarılı yönetmen Yusuke Kafuku, Anton Çehov’un Vanya Dayı adlı tiyatro oyununu sahneye koymak üzere Hiroşima’da düzenlenen bir festivale çağırılır. Festival kendisine 20 yaşında bir kadın şoför tahsis eder. Kafuku, hiç beklemediği bir şekilde, gizemli kadın şoförüyle birlikte yalnızlık, kayıplar ve yasla bezeli, sırların karşılıklı olarak açıklandığı bir dizi yolculuğa çıkar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

TRT Ortak Yapımı Filmler Berlin Film Festivali’nde

72. Berlin Film Festivali’nde yer alacak filmler açıklandı. Bu yıl 10 – 16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 72. Berlin Film Festivali’nde TRT ortak yapımı ve TRT destekli iki film yarışacak. Ana yarışmada TRT destekli Gökyüzünden Bir Parça (A Piece of Sky), Panorama bölümünde ise TRT ortak yapımı Klondike adlı filmler yer alıyor. Klondike, Ira ve ailesinin kendilerini uluslararası bir uçak kazası felâketinin merkezinde bulmalarını konu alıyor.

TRT Ortak Yapımı Filmler Berlin Film Festivali’nde yazısına devam et