Kaldır Kafanı, 36. İstanbul Film Festivali Başlıyor

36. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni Maslak TİM Show Center’da gerçekleştirildi. Törende festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurumlara teşekkür plaketleri ve Onur Ödülleri verildi. Bu yıl, sinemaya emek vermiş altı değerli isim ödüllendirildi. Sinema Emek Ödülü’nün sahibi, sinefil Mithat Alam oldu. Usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya, festivalin Sinema Onur Ödülü’nü değerli yönetmen Feyzi Tuna takdim etti. Sinemamızın unutulmaz oyuncularından Macit Koper ve Selma Güneri ile senarist – yönetmen Barış Pirhasan diğer Onur Ödülü alan sanatçılarımızdı. Gecedeki son Onur Ödülü ise dünyaca ünlü oyuncu Ian McKellen’a takdim edildi.

Barış Pirhasan

Ediz Hun – Selma Güneri

Feyzi Tuna – Çetin Tunca

Hale Soygazi – Macit Koper

Kerem Ayan – Görgün Taner

Kerem Ayan – Ian McKellen

Nurgül Yeşilçay – Barış Pirhasan

Saplantı (Yönetmen: Denise Di Novi)

Denise Di Novi’nin yönettiği ve Katherine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults ile Whitney Cumminos’un oynadığı Saplantı (Unforgettable), 05 Mayıs 2017’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Tessa, bitmiş evliliğini aşamamıştır. Boşandığı kocası David, Julia ile nişanlanıp onu daha önce birlikte yaşadıkları eve getirmiştir. Tessa aynı zamanda, David’in kızları Lilly ile yeni ve mutlu bir hayat kurmasını problem etmektedir. Yeni eş ve üvey anne rolüne alışmaya çalışan Julia ise sonunda hayalindeki ve sıkıntılı geçmişine bir perde çekmesine yardımcı olabilecek birini bulduğuna inanmaktadır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Saplantı (Yönetmen: Denise Di Novi) yazısına devam et

Yakın Dönem Romen Sineması Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat, 08 – 29 Nisan 2017 tarihleri arasında, Yakın Dönem Romen Sineması’na ev sahipliği yapıyor. Sinema Kuşağı kapsamında İstanbul “Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; Durmaksızın Bükreş, Gerisi Sessizlik, Chuck Norris Komünizme Karşı, Ben Yaşlı Cadaloz Bir Komünistim ve Hayatın Bir Saniyesi isimli Yakın Dönem Romanya Sineması’na ait beş film Romence orijinal ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yakın Dönem Romen Sineması Akbank Sanat’ta yazısına devam et

Eski Sevgili, 05 Mayıs’ta Vizyonda

Çekimleri geçtiğimiz kış aylarında İstanbul’da gerçekleşen Eski Sevgili filmi vizyon için gün saymaya başladı. 05 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak olan filmin başrollerini Tolgahan Sayışman ve Bade İşçil paylaşıyor. Filmde beyaz önlüğüyle dikkatleri çeken yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman Doktor Barış rolüyle izleyiciyle buluşurken, Bade İşçil ise onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride’yi beyazperdeye getiriyor. Filmde, 14 Şubat günü yolları tesadüfen kesişen bu çiftin macera dolu güzel bir günü anlatılıyor. Merakla beklenen filmin afiş tasarımı Galip Aksular tarafından yapılırken afiş fotoğrafı Eren Yiğit tarafından çekildi.

Ian McKellen İstanbul’da

British Council’ın konuğu olarak Türkiye’ye gelen, dünyaca ünlü oyuncu Ian McKellen’ın ziyaretine büyük ilgi var. Halka açık katılacağı tüm etkinliklerin bilet ve davetiyeleri şimdiden tükenen McKellen, İstanbul’da sinema ve tiyatroseverlerin büyük ilgisini çeken bir dizi etkinliğe katılıyor. McKellen’ın 05 Nisan 2017 Çarşamba günü 11:00 – 11:30 arası British Council Wider Europe Sanat Direktörü Gregory Nash’le yapacağı Dünya Sahnesi başlıklı sohbet, British Council Türkiye Facebook sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Ian McKellen İstanbul’da yazısına devam et

Filmlerle Türkiye’de Aşkın Halleri Eğitim Programı

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, Altyazı Dergisi işbirliğiyle Türkiye’de insan ilişkilerinin dinamiklerini aşk filmleri çerçevesinden inceleyen bir seminer dizisi başlatıyor. 11 Nisan’da Yönetmen Atıf Yılmaz’ın 1966 yapımı Ah Güzel İstanbul filmiyle Mithat Alam Film Merkezi’nde başlayacak olan program, sekiz hafta sürecek. Aşkın, insanlık durumlarını anlama konusunda kilit bir kavram olması fikrinden yola çıkan Filmlerle Türkiye’de Aşkın Halleri eğitim programı, filmler üzerinden Türkiye’de aşkın hallerini inceleyecek. Program, sinemamızın önemli yönetmenleri ve önde gelen filmleri üzerinden de bir nevi tarih okuması yapacak.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Tarihi Belli Oldu

09 – 16 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali, bu yıl sürprizlerle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Festival direktörü Suat Köçer, yılın seçkin filmlerinden oluşan programlar ve sinemaseverlerin keşif merakını kamçılayacak etkinlikler hazırladıklarını söyledi. Köçer, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin özgün etkinlikleriyle de ülkemizin sinema kültürüne farklı ve özel bir zenginlik katacağını ifade etti.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Tarihi Belli Oldu yazısına devam et