Münih’te de Ben O Değilim

Bu yılki İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Film, En İyi Senaryo ödüllerine layık görülen usta yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Ben O Değilim’ filmi, 27 Haziran’da başlayacak ve 05 Temmuz’a kadar sürecek olan 2014 Uluslararası Münih Festivali’nde yer alacak.

Daha önce Roma Film Festivali’nden de senaryo ödülü ile dönen ‘Ben O Değilim’, 32. kez gerçekleşecek olan Münih Film Festivali’nin CineMaster isimli uluslararası yarışma kategorisinde izleyici ile buluşacak.

Başrollerini Maryam Zaree, Ercan Kesal ve Rıza Akın’ın paylaştığı ve kişilik sorunu yaşayan bir kantin işçisinin ilişkiye girdiği iş arkadaşının cezaevinde bulunan eşinin kimliğine bürünmesi etrafında dönen film, festival kataloğunda Hitchcock’un ‘Vertigo’su ile karşılaştırılıyor. ‘I’m Not Him’ adıyla gösterilecek filmden heyecan verici, minimalist ve oldukça sade bir başyapıt diye söz edilirken filmin tanıtımında ayrıca Tayfun Pirselimoğlu’nun “Başkalarının kimliğine bürünme, kimlik çalma konuları hemen hemen tüm roman ve hikâyelerimde yer alıyor. Doğrudan mesaj gönderme çabası gösteren filmleri sevmiyorum, çünkü izleyicinin hikâyeye kendi giriş şansını elinden alıyor” şeklindeki sözlerine yer veriliyor.

Tayfun Pirselimoğlu en son 2011 yılında ‘Saç’ filmiyle katıldığı Münih Film Festivali’nde yine star yönetmen olarak davetli olacak.

Diğer film: İstanbul United

Münih Film Festivali’nde gösterilecek Türkiye kökenli diğer bir film ise yönetmenliğini Oli Waldhauer’in yaptığı belgesel nitelikteki, Gezi protestoları esnasında ortaya çıkan İstanbullu üç büyük futbol takımının ortak yanlarını anlatmaya çalışan ‘İstanbul United’ filmi.

İlk defa 2014 İstanbul Film Festivali’nde gösterilen belgesel, buradaki izleyici tarafından “Konunun özünü anlatmada eksikleri bulunduğu” gerekçesiyle pek beğeni bulmamıştı.

(17 Haziran 2014)

Ali Mercimek