Meryl Streep ve Julia Roberts Anne Kız Rolünde: August: Osage County

Bu yılın bütün seçkin sinema filmi ödüllerine abone olması beklenen film: “August: Osage County” adını taşıyor.

69 yaşındaki Babaları Beverly’nin (Sam Shepard) cenazesi dolayısıyla Oklahoma’daki büyük kır evlerinde bir araya gelen Weston ailesinin ve onların yakın çevresindekilerin yüz kızartıcı sırlarının, yalanlarının, skandallarının bir bir ortaya çıkmasını konu alan aynı adlı kara komedinin (tiyatro oyununun) beyazperde uyarlamasında üç Oscarlı Meryl Streep’e, ikisi de Oscar ödüllü Julia Roberts ve Chris Cooper, üçü de Oscar adayı Sam Shepard, Juliette Lewis, Abigail Breslin eşlik ediyor; Ewan McGregor da oyuncu kadrosunda.

Yönetmen: John Wells.
Yapımcılar: George Clooney, Grant Heslov, Harvey Weinstein.
Bütçe: 25 milyon dolar.
Çekim mekanları: Oklahoma.
Türkiye Gösterim Tarihi: 13 Aralık 2013

Hiçbir bireyinin mükemmel olmadığı bir aile: Weston’lar

Alkolik bir şair olan Beverly Weston rolünde “The Right Stuff-Boşluktaki Kahramanlar”la Oscar ödülüne aday gösterilen Sam Shepard var.

Beverly Weston 69 yaşındadır. Çok yıllar önce karısı Violet’in kızkardeşi Mattie’yle gizlice ilişkiye girmiş ve ondan bir çocuk sahibi olmuştur. Herkes bu çocuğun babasının Charlie Aiken olduğunu zannetmektedir. Beverly’nin bir gece gizemli şekilde ortadan kaybolması ve bu olayın hemen sonrasında ölü olarak bulunması Weston ailesini yeniden bir araya getirir.

Violet Weston rolünde Meryl Streep var. Violet, 65 yaşındadır. İlâç, yatıştırıcı ve uyuşturucu bağımlısıdır. Dobra dobra konuşur, sözünü sakınmaz, kurşun mermisi gibi sözleri vardır. Ailenin sır (kara) kutusudur.

Meryl Streep, “The Iron Lady-Demir Leydi”, “Sophie’s Choice-Sophie’nin Seçimi” ve “Kramer vs. Kramer-Kramer Kramer’e Karşı”yla Oscar kazanmıştı.

46 yaşındaki Barbara Weston, Violet ve Beverly çiftinin en büyük kızıdır. Bu rolde Julia Roberts var. Uyuşturucu ve sigara kullanan 14 yaşındaki Jean’ın (Abigail Breslin canlandırıyor) annesi ve ayrı yaşamakta olsalar da 49 yaşındaki Profesör Bill Fordham’ın (Ewan McGregor canlandırıyor) eşidir. Bill Fordham karısını genç öğrencisiyle aldatmaktadır. Jean bu ayrılıktan dolayı çok mutsuzdur.

Julia Roberts, “Erin Brockovich”le Oscar kazanmıştı.

Abigail Breslin ise “Little Miss Sunshine-Küçük Gün Işığım”la Oscara aday gösterilmişti.

Weston ailesinin 44 yaşındaki ortanca kızı Ivy’yi Julianne Nicholson canlandırıyor. Ivy, öğretmenlik yapıyor ve 37 yaşındaki kuzeni Küçük Charles’la (Benedict Cumberbatch canlandırıyor) gizlice bir ilişki yaşıyor ve onunla New York’a kaçmayı hayal ediyor.

Weston Ailesi’nin 40 yaşındaki kızı Karen Weston (Juliette Lewis canlandırıyor) “kusursuz bir adam” olduğunu düşündüğü 50 yaşındaki Florida’lı işadamı Steve (Dermot Mulroney canlandırıyor) ile yeni nişanlanmıştır. Steve ile birlikte Florida’da yaşamakta ve yakın zamanda onunla evlenmeyi plânlamaktadır. Ancak Steve, Karen’in ablasının 14 yaşındaki kızı Jean ile birlikte uyuşturucu kullandıktan sonra yetişkin olmayan küçük kıza cinsel saldırıda bulunur.

Juliette Lewis, “Cape Fear-Korku Burnu”yla Oscara aday olmuştu.

57 yaşındaki Mattie Fae Aiken, Violet’in kardeşidir ancak Violet’in kocası Beverly’den bir çocuk sahibi olmaktan çekinmez. Herkesin babasının Charlie Aiken olduğunu bildiği Küçük Charles’ın gerçek babası Beverly’dir. Mattie rolünde Margo Martindale var.

Mattie’nin 60 yaşındaki kocası Charlie Aiken (Chris Cooper canlandırıyor) Beverly’nin en yakın arkadaşıdır. En yakın arkadaşı Beverly Charlie’nin karısı Mattie’den Küçük Charles’ı dünyaya getirmiştir.

Chris Cooper, “Adaptation-Tersyüz”le Oscar kazanmıştı.

Küçük Charles (Benedict Cumberbatch canlandırıyor) babasının Charlie Aiken olduğunu sanmaktadır oysa babası Beverly Weston’dır.

(05 Ağustos 2013)

Hakan Sonok

hakansonok.sonok1@gmail.com