Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Nisan sayısında İstanbul Film Festivali’ni tüm boyutlarıyla ele alan çok geniş bir dosyaya yer veriyor. Festivalin gözden kaçırılmaması gereken filmleri üzerine değerlendirme yazıları, festival tarihinden notlar, Clair Denis – Tindersticks ortaklığının ayrıntıları, hepsi bu 33 sayfalık dosyada. Altyazı’nın Vizyon sayfalarında bu ay, Seyfi Teoman’ın Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve John Cameron Mitchell’ın yeni filmi Mutluluğun Peşinde (Rabbit Hole) üzerine birer değerlendirme yazısı ve Zefir’in yönetmeni Belma Baş’la yapılmış bir söyleşi yer alıyor.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Altyazı Dergisi’nin Nisan Sayısı Bayilerde yazısına devam et →
Tüm Şirketler, 25 – 27 Mart 2011 Haftasonu (Weekend) Box Office listeleri için tıklayınız. Bu listelerden alıntı veya kopyalama yapıldığında kaynak olarak Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi‘nin gösterilmesi rica olunur.
Edebiyatımızda “aydınlık gerçekçilik” olarak adlandırılan akımın önemli temsilcisi Orhan Kemal’in ekonomik sıkıntılar ve hapislerle geçen hayatını konu alan Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal belgesi tamamlandı. Yönetmen Mehmet Güleryüz imzasını taşıyan ve senaryosu Feza Sınar tarafından yazılan belgeselde Orhan Kemal’in kendi eliyle kaleme aldığı biyografisinden ve tanıklıklardan faydalanıldı. Belgeselin ilk gösterimi 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 12 Nisan saat 11:00’de Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal yazısına devam et →
Semih Kaplanoğlu’nun Altın Ayı ödüllü filmi Bal, ABD’de vizyona girdi. 25 Mart günü New York Village East Theater’da açılışı yapılan film, ABD’nin saygın film eleştirmenlerinden tam not aldı. New York Times Gazetesi yazarı Andy Webster “Bir Oğulun Doğanın Rehberliğindeki Arayışı” başlıklı yazısında filmden övgüyle sözetti, “… Filmin zorlama olmayan organik, sessiz bir ritmi ve sihir gibi tesirli kareleri var. Seyircinin kendisi gibi Kaplanoğlu da doğanın dile gelmesinden ve lirik, gizemli bir sihir yaratmasından memnun.” Filmin ABD prömiyeri 10 Ocak tarihinde Palm Springs Film Festivali’nde yapılmıştı.
Basın Bülteni
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bal, Amerika’da Övgü Topladı yazısına devam et →
Ateş İlyas Başsoy’un yapımcılığını üstlendiği, Ada Müzik yapımı, Bir Avuç Deniz Müzikleri adlı albümde, filmin müzik direktörü Tuluğ Tırpan’ın bestelerinin yanı sıra Övünç Dan, Cenk Turanlı, Suat Yılmaz, Ece Göksu, Deniz Özbey Akyüz, Melis Danişmend, Korhan Futacı gibi usta isimlerin şarkıları yer alıyor. Dinlendiğinde, her mevsim yazı hissettiren, albümün gözde şarkıları arasında yer alan Dört Mevsim Yaz şarkısını Deniz Özbey Akyüz seslendirirken, Reality Hurts parçasını, Türk rock müziğin güçlü seslerinden Melis Danişmend seslendiriyor. Caz şarkıcısı Ece Göksu’nun vokaliyle eşlik ettiği, Tuluğ Tırpan bestesi Poison şarkısı da albümün dikkat çeken çalışmaları arasında yer alıyor.
Basın Bülteni: 1 / 2
Albüm hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Görsele haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bir Avuç Deniz Filminin Soundtrack Albümü Raflarda yazısına devam et →
İlk filmleri Başka Dilde Aşk’ta kameralarını işitme engellilerin hayatına çeviren İlksen Başarır ve Mert Fırat’ın yeni filmi Atlıkarınca, 01 Nisan’da vizyonda. Atlıkarınca, tüm Türkiye’de işitme engelliler için Türkçe altyazıyla gösterime girecek. Yarattığı etkiyle, çeşitli üniversite ve hastanelerde işaret dili kursları açılmasına neden olan Başka Dilde Aşk filminin ardından İlksen Başarır ve Mert Fırat, bu kez de Atlıkarınca’yla aile içi şiddet ve istismar konularında farkındalık yaratmak düşüncesiyle, çeşitli kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla filmle bağlantılı bazı çalışmalar yürütüyorlar.
Basın Bülteni
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yönetmen Zeki Demirkubuz, bu yıl kurulan Hacettepe Tasarım Topluluğu’nun açılış etkinliği için Ankara’ya geliyor. Son filmi Yeraltı’yı geçtiğimiz aylarda Ankara’da çeken Demirkubuz, 31 Mart 2011 Perşembe günü saat 14:00’de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü K Salonu’nda kendi sineması ve sinema – tasarım ilişkisi ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirecek.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Zeki Demirkubuz’dan Ankara’da Söyleşi yazısına devam et →
Ankara Büyülüfener Sinemaları, 01 – 07 Nisan 2011 seansları için tıklayınız.
Web Sitesi
Umut Sanat Sinemaları, 01 – 07 Nisan 2011 seansları için tıklayınız.
Web Sitesi
HALKBANK sponsorluğunda, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 17 – 27 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 22. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmaları ödülleri MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen törende verildi. En İyi Film Ödülü, Derviş Zaim’in yönettiği Gölgeler ve Suretler filmine gitti. Filmin yönetmeni Derviş Zaim, yurtdışında olduğu için törene Skype aracılığıyla katıldı. Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü Selim Güneş’in yönettiği Kar Beyaz, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü’nü ise Sedat Yılmaz’ın yönettiği Press filmi aldı.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Seyfi Teoman’ın ikinci uzun metrajlı filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 17 – 27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 16. Nürnberg Türkiye – Almanya Film Festivali’nde En İyi Film ve Sinema Eleştirmenleri Ödüllerini kazandı. Festivalin Uzun Metraj Film Yarışması’nda Hülya Koçyiğit’in başkanlığını yaptığı ve Zeki Demirkubuz’un da aralarında bulunduğu seçici kurul, Bizim Büyük Çaresizliğimiz’i En İyi Film ödülüne lâyık gördü. Jüri, “Türkiye’deki günlük yaşamdan yola çıkarak evrensel bir hikâyeyi ve insana ait derin duygu dünyalarını sade bir dille anlatmayı başardığı için” filmin bu ödülü hak ettiğini belirtti.
Basın Bülteni
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
22. Münih Türk Film Günleri, 09 – 17 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenleniyor. Bu yıl, Türkiye ile Almanya arasında Almanya’ya işgücü sağlamak amacıyla imzalanan antlaşmanın 50. yılı kutlanıyor. Münih Türk Film Günleri de, göçün 50. yıldönümünü göz önüne alarak, eski ve aktüel göç fimlerinden bir sunum hazırladı. Gösterilecek filmler arasında 40 m2 Almanya, Almanya Acı Vatan, Bisiklet, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Denizden Gelen (Zeytin Dalı), Kar Beyaz, Kavşak, Miraz, Seppi & Hias, Umuda Yolculuk, Vatan Yolu (Die Heimreise), Yasemin ve Zwischenwelten gibi filmler var.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü afiş, diğer basın bültenleri ve gösterilecek filmler hakkında geniş bilgilere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
22. Münih Türk Film Günleri yazısına devam et →
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu