Film Arası Sinema Dergisi yazarlarından Regiman Deniz, köşesinde bu ay Av Mevsimi’ni konuk etti. Deniz, ünlü yönetmenle yaptığı sohbette Yavuz Turgul’un, filmin hazırlık süreciyle ilgili şu cümlelerini aktardı: “Filmde çok ciddi bir ön hazırlık aşaması var, bu yapımda en uzun süreci kapsıyor. Hem yapım, hem de çekimle ilgili tüm unsurları belirleyerek, bunların üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Senaryoya uygun olarak, cinayet masasının çalışma biçimi, organ nakli gibi hikâyede yer alan konular hakkında araştırmalar yaptık ve bu meslek kollarına ait uzman kişilerden eğitim aldık.”
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü fotoğrafa haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Film Arası Dergisi’nde Yavuz Turgul: Şener Şen’in Farkına Varamadılar yazısına devam et →
Fethi Erdoğan’ın yönettiği ve Şehriban Sultan, Muzaffer Ertürk, Fethi Sandallı ile Milat Erdoğmuş’un oynadığı Çeto: Onlarda Bir Zamanlar Çocuktu, 04 Mart 2011′de Şafak Film dağıtımıyla Şafak Film tarafından vizyona çıkarıldı.
1970’li yıllarda Elazığ Kapalı Çarşı’da hamallık yapan yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocukların hikâyesini anlatan bir film.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Facebook
Fragman
Skyturk TV.de yayınlanan sinema programı En Heyecanlı Yeri’nde bu hafta haftanın yeni filmlerine göz atılıyor. İstanbul Modern Sinema Koordinatörü Müge Turan ve Altyazı Dergisi yazarı Zeynep Dadak ile 61. Berlin Film Festivali ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz konuşuluyor. Tiglon’la DeVeDe Kulak’ta bu hafta Av Mevsimi, Borsa: Para Asla Uyumaz, Don Kişot, Baykuş Krallığı Efsanesi, Alvin ve Sincaplar 2 DVD.lerine yer veriliyor, Av Mevsimi DVD.si armağan ediliyor. Ceylan Özçelik’in hazırlayıp sunduğu program Cuma 00:15, Cumartesi 14:20 ve 20:15, Pazar 13:20’de Skytürk TV.de yayınlanıyor.
Basın Bülteni
İBB Şehir Tiyatroları, kadın oyuncuların 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel olarak hazırlattığı bir belgesel ile kutluyor. İstanbul’un Kadınları Sahnenin Sultanları adlı belgesel film, 1860’lı yıllardan 1940’lı yıllara nasıl geçtiğimizi, Mari Nivart’dan Afife Jale’ye uzanan kadınlık hikâyesini anlatıyor. Yapımcılığını İBB Şehir Tiyatroları’nın yaptığı belgeselin yönetmeni Hülya Karakaş. Belgesel konuştuğu oyunculara: Türk Tiyatrosu’nu kadın oyuncular nasıl görüyordu? Türk Tiyatrosu sektör olmayı başarabilmiş miydi? 40 yaşından sonra mesleklerinde onları neler bekliyordu? gibi sorular yöneltiyor. (Haber: Serpil Boydak.)
Basın Bülteni
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İstanbul’un Kadınları Sahnenin Sultanları yazısına devam et →
Yapımcı – yazar Gonca Elmas Akay, ilk sinema filmi Konak’ta, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmişti. Akay, “Kara Fatma isimli romanım sinemaya uyarlanırsa, bir yapımcının böyle bir projenin altından tek başına kalkması hayli zor, hatta mümkün değil” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Kara Fatma’nın sinema filmi olabilmesi için yaklaşık on milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmesi gerekiyor. Romanım film projesi olarak uyarlanırsa olayların yaşandığı gerçek mekânlarda çekmek isterim. Sosyal sorumluluğa sahip tüm kurumların bu yapımın içinde olması ve destek vermesi gerekiyor” diyerek farklı bir açıdan konuya bakışını yansıttı.
Basın Bülteni
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kara Fatma, Sinema Olursa Bütçesi On Milyon Dolar Olur yazısına devam et →
Ömür Gedik’in hazırlayıp sunduğu sinema programı Kanal D Cinemania’da bu haftanın konuğu Ya Sonra filminin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz. Özcan Deniz, basında çıkan senaryo polemiğine son noktayı nasıl koydu? Ünlü sanatçının aşka ve evliliğe bakış açısı nasıl? Canlandırdığı Adem karakterinin mesleği neden veterinerlik? Kamera arkasını öğrenmek için hangi yönetmenlerden feyz aldı? Özcan Deniz’in yeni projeleri neler? Editörlüğünü Fırat Sayıcı’nın yaptığı programda vizyona giren yeni filmler, haberler, vs. yer alıyor. Ömür Gedik’le Cinemania her Cumartesi Kanal D’de.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Özcan Deniz Kanal D Cinemania’da yazısına devam et →
Birsen Hatipoğlu Yıldız’ın yapımcısı olduğu Ve Sinema Programı, 26 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 17:15’de TRT Haber TV’de izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.
Ve Sinema’da bu hafta, Oscar adaylarının en güçlü adaylarından biri olan Siyah Kuğu (Black Swan); Siyah Kuğu’nun genç oyuncusu Natalie Portman’ın oyunculuk serüveni; haftanın yeni vizyon filmleri İz Peşinde, Kaçış Planı ve Ya Sonra; İz Peşinde’nin kamera arkası; sinemasever denilince akla gelecek ilk isimlerden Murathan Mungan, gibi ilgi çekici bölümler var.
Basın Bülteni
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ve Sinema Programı’nda Natalie Portman yazısına devam et →
Yönetmenliğini Mustafa Serkan Eröz’ün yaptığı ve Taies Farzan, Ali Yiğit ve Emre Onur’un oynadığı İçimdeki Sessiz Nehir Gürcistan ve Belçika’nın ardından şimdi de İspanya yollarına düşüyor. Temmuz ayında İspanya’da gerçekleştirilecek olan 16. Barcelona Mostra Fire Film Festivali’nden davet alan film ülkemizde Mayıs ayında gösterime giriyor. İçimdeki Sessiz Nehir, 40’lı yaşlarda, geçimini kendisine ait katmer dükkânı ile sağlayan Halis, eşi Ayla ve yanında çalıştırmak üzere işe aldığı Meznun’un hikâyesini anlatıyor.
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Sinema dünyasının heyecanla beklediği Oscar törenine sayılı günler kala sosyal medyanın yıldızları belli oldu. Sosyal medya ajansı The Netfork’un dünyanın önde gelen sosyal medya takip aracı Meltwater Buzz’ı kullanarak yaptığı dinleme, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Aktris ve En İyi Aktör olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. 10 – 24 Şubat 2011 tarihleri arasında bu dört kategorideki adaylara dair değinmeler Türkçe filtreden geçirilerek sosyal medyanın nabzı tutuldu. Dinlemenin sonucunda adaylarla ilgili toplam 5242 değinme takibe takıldı, en çok değinilen film 127 Saat oldu.
Basın Bülteni
Yüksek çözünürlüklü grafiklere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İlk Oscar’lar Sosyal Medyadan yazısına devam et →
8. Ankara Japon Filmleri Festivali (The 8th Ankara Japanese Film Festival), 11 – 13 Mart 2011 tarihleri arasında Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi ve Batı Sineması’nda düzenleniyor. Festivalde gösterilecek filmler arasında, Saniyede Beş Santimetre, Laputa, Tokyo Kulesi: Annem ve Ben Bazen de Babam, Jizo’nun Yüzü, Ben Yapmadım, Evimiz Hakkındaki Herşey, Karlar Düşerken, Evangelion: 1.0 Yalnız Değilsin, Sanjuro, Sarı Mendil, Evangelion: 2.0 İlerleyemezsin gibi filmler var. Japonya Büyükelçiliği tarafından organize edilen festival, The Japan Foundation ve Türk Japon Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilecek. Filmler Türkçe ve İngilizce altyazılı ve ücretsiz olarak sunulacak.
43. SİYAD Ödülleri dün gece Maslak Tim Show Center’da yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Şenay Gürler’in sunduğu törene Türk sinemasının birbirinden değerli isimleri katıldı. Reha Erdem’in Kosmos’u 43. SİYAD Ödülleri’nden En İyi Film dahil 5 ödülle dönerken, Seren Yüce’nin Çoğunluk’u aday olduğu 10 dalın 4’ünde ödüle uzanan film oldu. Prensesin Uykusu ve Kavşak ise birer ödül kazandı. Gece boyunca 13 dalda ödül kazanan yapıtlar açıklanırken Onur Ödülleri ve Ahmet Uluçay Umut Ödülü de sahiplerine verildi. 2010’da Türkiye sinemalarında gösterime giren En İyi Yabancı Film Ödülünü ise Michael Haneke’nin yönettiği Beyaz Bant kazandı.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
SİYAD Ödülleri’nde Kosmos ve Çoğunluk Damgasi yazısına devam et →
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu