03 Aralık’ta başlayan 16. Gezici Festival, Sofia Coppola’nın Altın Aslan ödüllü filmi Başka Bir Yerde’nin Ankara’daki ilk gösterimine ev sahipliği yapıyor. Festival programında ayrıca Costa Gavras’ın yönettiği Kayıp (Missing) da yer alıyor. Sofia Coppola’nın son filmi, çılgın ama mutsuz bir hayat süren bir Hollywood yıldızının günün birinde 11 yaşındaki kızı tarafından ziyaret edilmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Usta yönetmen Costa Gavras’ın başyapıtlarından sayılan Kayıp (Missing), Pinochet diktatörlüğü yönetimi altındaki Şili’de gözaltına alındıktan sonra “kaybolan” gazeteci oğlunu arayan Amerikalı babanın hikâyesini anlatıyor.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Filmler hakkında geniş bilgilere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Gezici Festival’de 06 Aralık yazısına devam et →
Sofia Coppola’nın yönettiği ve Stephen Dorff, Chris Pontius, Erin Wasson ile Alexandra Williams’ın oynadığı Başka Bir Yerde (Somewhere), 20 Mayıs 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Film, çılgın ama mutsuz bir hayat yaşayan bir Hollywood yıldızının günün birinde onbir yaşındaki kızı tarafından ziyaret edilmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Kızlar, alkol, arabalar ve hayranlarıyla gününü gün eden Hollywood yıldızı Johnnie’nin yaşamı, onbir yaşındaki kızı Cleo’nun beklenmedik ziyaretiyle alt üst oluyor ve Johnnie ayaklarını yere basmak zorunda kalıyor.
Basın Bülteni
Fotoğraflar
Web Sitesi
Fragman
IMDb
Diğer basın bültenlerine haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Başka Bir Yerde yazısına devam et →
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yönetmen Hüseyin Karabey ve yapımcı Sevil Demirci’nin uluslararası platformda başarılar kazanmış 7 yönetmenle İstanbul’un hikâyelerini sinema filmine aktardıkları Unutma Beni İstanbul projesinin çekimlerine son filmle devam ediliyor. 7 yabancı yönetmenin İstanbul hakkında yazdığı senaryoların 15’er dakikalık kısa filmlere dönüşeceği projenin son filmini 2005 yılında Vaat Edilen Cennet filmiyle Altın Küre ödülü kazanan ve Oscar’a aday olan Filistinli, ünlü yönetmen Hany Abu – Assad çekiyor. Film, Abu – Assad’ın anne ve teyzesinin hikâyesini konu alıyor.
Basın Bülteni
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
2007 yılında Alternatif Sinema Kültürü sloganıyla yayına başlayan ve Yeşilçam kültürüne yönelik araştırmalarının sayısı arttıkça önem kazanan sinematik.blogspot.com yenilenmiş arayüzüyle yayınına devam ediyor. Zaman içerisinde yazılı, işitsel ve görsel bilgiler veren blog, gerek Türkiye’den gerekse dünyadan güzel geri dönüşümler alınca eski yazıları yeniden düzenlenerek yayına verdi.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Görsele haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
sinematik.blogspot.com Yenilendi yazısına devam et →
2007 yılında kurulan 2. El Kısa Film Festivali, 4 yıldır dünyanın en orijinal film festivali olarak Türkiye’de, Ankara sınırları içerisinde düzenleniyor. Festivalin temel amacı, daha önce ön elemede elenmiş kısa filmlerin hiç bir ön şart aranmaksızın festivale gönderilmesi, filmlerin festival jürisince yorumlanması ve filmler arasından ‘övgüye değer’ film seçilmesi yönünde gerçekleşiyor. Festivalin temel öğelerinden birisi olan 2. el filmlerin yeniden kazanılması, 4 yıldır 1000’in üzerinde film için uygulandı, 2. el filmler görücüye çıktı, teselli ödülleri verildi. Ancak festival yönetimi kısa filmcilerin emeklerinin karşılığını almasını istiyor ve bu yüzden 2011 yılından itibaren, festivale gönderilen her kısa film için telif hakkı ödemeye hazırlanıyor.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Pera Müzesi’nde 21 Ekim 2010’da ziyarete açılan, Pécs 2010 ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri programında da yer alan Csontváry: Macar Resminin Sıradışı Bir Ustası Sergisi 12 Aralık 2010′da sona eriyor. Pera Film, bu sergiye özel olarak Macar Sineması: 1940’lardan 80’lere başlıklı bir program hazırladı. Programda, ünlü Macar yönetmen Zoltán Huszárik’in gizemli ressamın hayatını konu ettiği Csontváry filmi 11 Aralık 2010 Cumartesi saat 19:00 ve 12 Aralık 2010 Pazar günü saat 15:00’de gösterilecek.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Görsele haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Pera Müzesi’nde Macar Ressam Csontvary Sergisi ve Özel Film Gösterimi yazısına devam et →
Documentarist – İstanbul Belgesel Günleri’nin 08 – 11 Aralık’ta düzenleyeceği Hangi İnsan Hakları? etkinliği kadın hakları ağırlıklı esaslı bir belgesel seçkisi sunuyor. Documentarist bir kez daha soruyor: Hangi İnsan Hakları? Bu başlık altında çoğu Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan bir dizi belgeselde bu soruya yanıt aranacak. Etkinlikte, “erkek egemen sistemde şiddetle mücadeleyi” konu alan panel ve sinemacıları seyirciyle buluşturan söyleşiler yapılacak.
Bu Filmler Çok Konuşulacak yazısına devam et →
Türkiye’nin yeni web sitesi www.filmozor.com herkese sinema ve filmler konusunda konuşma, yorum yapma ve tartışma ortamı sunuyor. Sunduğu görsel zenginliğin yanı sıra haberler, kritikler ve diğer yazı başlıklarıyla da sinema gündemini yakından takip ediyor. www.filmozor.com, Türkiye’de en çok konuşulan konuların başlarında yeralan sinema konusunda bol tartışmaların ve paylaşımların yaşanacağı bir site olmayı hedefliyor. www.filmozor.com’da üye olan herkes, bir dakika içinde sinema konuları hakkında yorum yapıp tartışmalara katılabilecek.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Görsele haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
www.filmozor.com Yayın Hayatına Başladı yazısına devam et →
Bugüne kadar rol aldığı 30 filmin 20’sinde ya ilk veya ikinci filmini çeken yönetmenlerle çalışan Uğur Polat, Çakal’da da yönetmen Erhan Kozan’la aynı dayanışmayı yaşamış olmaktan ve ekip olarak ortaya çıkardıkları filmden de oldukça memnun: “Çakal, yeraltını, mafyayı, kara parayı ve bu paranın lekelerinin sıçradığı bir sürü tükenmiş insanı anlatan sert ve gerçekçi bir film. Ama bence en güçlü noktası, o sertliğin, küfürlerin, acımasızlığın arkasındaki diğer katmanlar: Çakal, kötünün içinde iyiyi, iyinin içinde kötüyü, korku saçanların gizli korkularını ustaca gösteriyor.”
Basın Bülteni
Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu