Çoban Islığından Film Müziği Çıktı

Kazım Öz’ün yönetmenliğini yaptığı Son Mevsim: Şavaklar filminin müziklerinin ana temasını çoban ıslığı oluşturuyor. Çobanlar yalnız dolaştıkları dağlarda vakit geçirmek amacıyla ıslık çalarlar. Kazım Öz, Fransız ARTE Televizyonu, Jan Vrijman Fonu’nun katkıları çektiği ve Kültür Bakanlığı’nın post – prodüksiyon desteğiyle vizyona giren bu filminde ıslığı fon müziği olarak kullanıyor. Son Mevsim: Şavaklar, Dersim bölgesinde yaşayan Şavak topluluğunun yok olmaya yüz tutmuş göçebe yaşam kültürlerini belgeliyor. Yönetmen film müziği olarak İranlı Kamkarlar’ın yanı sıra kendi çaldığı ıslığı kullanıyor.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Cevat Şakir Belgeseli, “Ötelerin Çocuğu” Aksona Mehmet’i Uzak Denizlere Uğurluyor

    Anadolu’nun Avukatı adını taşıyan, Cevat Şakir’in “Dünyadaki bütün medeniyet ve uygarlıkların çıktığı yer Anadolu’dur” tezini ve biyografisini anlatan belgesel, 02 Haziran 2010 tarihinde efsane süngerci Aksona Mehmet’i uğurlamak üzere ilk gösterimini Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapacak. Saat 17:00’de başlayacak belgesel ilk gösterimi, saat 18:00’de tamamlandıktan sonra, Cevat Şakir’in Bodrum belediye binasının bahçesine diktiği palmiyelerin arasında yapılacak kokteyli müteakip Aksona Mehmet omuzlara alınarak Denizciler Derneği önünden Tırhandil tipi teknesiyle 19:00’da uzak denizlere alkışlarla uğurlanacak.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Angelopoulos’dan Altın Koza’ya Mesaj Var

    17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Konuğu dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos, Altın Koza’ya mesaj gönderdi. Haziran ayında bir hafta boyunca Adana’da olacak yönetmen mesajında, film festivalleri gibi kültürel etkinliklerin ülkelerarası dostluk ve iletişimin gelişmesinde çok önemli etkilerinin olduğunu vurguladı, “Türk sinemasının son yıllarda uluslararası alanda gösterdiği başarıları sevinçle takip ediyorum. Altın Koza’da görüşmek üzere, herkese iyi festivaller” dedi.

  • Basın Bülteni
  • Theo Angelopoulos fotoğrafları için tıklayınız.
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Sesime Gel, Cannes’da Türkiye’yi Temsil Ediyor

    63. Cannes Film Festivali, 12 Mayıs’ta başladı. Bu yılki Cannes resmi seçkisine Türkiye’den dahil olan tek film olan Hüseyin Karabey’in yöneteceği Sesime Gel, festivalin proje geliştirme bölümü olan Atelier’de finansman ve yapım desteği arayışlarını sürdürüyor. Programa dahil olan diğer 14 projeyle birlikte görüşmelere başlayan Hüseyin Karabey ve yapımcısı Emre Yeksan önümüzdeki bir hafta boyunca Avrupa’nın ve dünyanın farklı yerlerinden gelen önemli yapımcı, finansör ve fon yöneticileriyle görüşmelerde bulunup filmin prodüksiyonu için gerekli kaynakları oluşturmaya çalışıyorlar.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Canım Sulukule

    Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, 18 Mayıs, Salı günü 18:00’de yönetmenliğini Nejla Osseiran’ın yaptığı Canım Sulukule belgeselinin gösterimine ve sonrasında gerçekleştirilecek panele ev sahipliği yapıyor. Film, Sulukule’nin kentsel yersizleştirme sürecinin son anlarına tanıklık eden bir proje.
    Gösterim sonrasında moderatörlüğünü Cihan Baysal’ın yapacağı Sulukule’de Kentsel Dönüşüme Yakalanan Hayatlar başlıklı panele yönetmen Nejla Osserian’la birlikte konuşmacı olarak Derya Nuket Özer, Aslı Kıyak İngin, Neşe Ozan, Hacer Foggo ve Şükrü Pündük katılacak.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • TRT Uluslararası Belgesel Film Yarışması

    TRT Kurumu Genel Müdürlüğü, 17 – 21 Mayıs 2010 tarihleri arasında Belgesel Film Yarışması ve Belgesel Günleri düzenliyor. Etkinlik kapsamında yapılacak yarışmanın Uluslararası Seçiciler Kurulu, Axel Arnö, Keichiro Kondo, Anne – Marie Luccioni, Ahmed Mahfouz Nouh, Atalay Taşdiken, Likka Vehkalahti, Nurdan Arca, Hakan Aytekin, Haydar Ergülen, Derviş Zaim, Avni Özgürel gibi tanınmış isimlerden oluşuyor. Harbiye’deki İstanbul Radyosu binasında gerçekleştirilecek etkinlikte gösterilecek belgesel filmler arasında Duvar, Kara Altından Altın Mikrofona, Mekânsız, Umut (Miraz), Kurşun Kalem, Müezzin, Silikozis gibi filmler bulunuyor.

    TRT Uluslararası Belgesel Film Yarışması yazısına devam et

    Gezdik, Gördük, Çektik: Bir Kadıköy Gezisi

    2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan logo desteği alan, Kayıttayız İstanbul projesi kapsamında çekilen ve liseli öğrencilerin gözünden İstanbul’un farklı semtlerini anlatan filmler Akbank Sanat’ta gösterilmeye devam ediyor. Etkinlik kapsamında 25 Mayıs, Salı günü 17:00’de Özel Sezin Lisesi öğrencilerinin Gezdik, Gördük, Çektik: Bir Kadıköy Gezisi filmi gösterilecek.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • 3. Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali’nde Kemal Sunal Özel Ödülü, Ata Demirer’e Veriliyor

    Elazığ Sinema Derneği (ESİNDER)’in 19 – 23 Mayıs 2010 tarihleri arasında organize ettiği 3. Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali bu yıl Türk Sineması’nın büyük ismi Kemal Sunal anısına düzenleniyor ve Kemal Sunal Özel Ödülü, Ata Demirer’e veriliyor. Ata Demirer, ödülünü festivalin son günü düzenlenen kapanış töreninde alacak. Ayrıca tören sonrası Kemal Sunal belgeseli de davetlilere gösterilecek. Festivalde gösterilecek olan filmlerin oyuncularının, yönetmenlerinin ve yapımcılarının da davet edildiği organizasyonda, sinema dünyasının kalbi Elazığ’da atacak.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Uygar Asan’ın Yönettiği Düğüm, Sırbistan’da Yarışıyor

    Uygar Asan’ın yazıp yönettiği Düğüm adlı uzun dijital çalışma, Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde her yıl 05 – 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Cinema City Film ve Medya Festivali’nde yarışıyor. Genel koordinatörlüğünü Dina Vukovic’in yaptığı yarışmanın bu yılki seçiciliğini Vladimir Perisic yapmıştı. Novi Sad şehrinde düzenlenen Cinema City Festivali, Düğüm’ün İstanbul, Ankara ve Yeni Delhi’den sonra uluslararası gösterimlerde dördüncü durağı.