1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Adayları Belli Oldu

Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen oyuncularından Sadri Alışık (1925 – 1995) anısına bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri gecesi Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde 17 Mayıs 2010 Pazartesi gecesi Efes Pilsen sponsorluğunda gerçekleşecek. Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan, Prof. Dr. Sevda Şener başkanlığında ve Gülşen Karakadıoğlu, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülgün Kutlu, Ülker Köksal, Doç. Dr. Selda Öndül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas’dan oluşan seçici kurul, Yılın Onur Ödülü’nü Nurşen Girginkoç’a verdi.

1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Adayları Belli Oldu yazısına devam et

Siyah Beyaz’ın Akıllı Köpeği Rino Avrupa Şampiyonasına Katılıyor

Halen gösterimde olan başrollerini Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Nejat İşler, Şevval Sam, Taner Birsel ve Derya Alabora’nın paylaştığı Siyah Beyaz adlı filmde rol alan Rino adlı köpek izleyicilerin ilgi odağı oldu. Filmde Siyah Beyaz’ın sahibi Faruk’u canlandıran Taner Birsel’in köpeğini oynayan Rino, beş yaşında ve Ankara Canine College Köpek Eğitim Merkezi’nde yaşıyor. Filmin çekimleri sırasında sempatik tavırları ve söz dinlemesiyle hiç sorun çıkarmayan Rino, profesyonel oyuncularla büyük bir uyum içinde çalıştı. Rino, 29 Mayıs’ta Macaristan’a giderek Avrupa Şampiyonası’na katılacak.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Ev

    Alper Özyurtlu ile Caner Özyurtlu’nun yönettiği ve Deniz Celiloğlu, Kerem Atabeyoğlu, Alpay Atalan ile Ece Çeşmioğlu’nun oynadığı Ev, 04 Haziran 2010’da Pinema Film dağıtımıyla AC Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Filmde, “Ev” adlı televizyon programında 24 saat içinde yaşananlar seyirciye aktarılıyor. Canlı yayın yolunda devam ederken, “Ev”e birdenbire silâhlı bir adam girer ve yarışmacıları rehin alır. Saldırganın amacı oyunun kurallarını değiştirmektir. “Ev” adlı yarışmanın final gecesinde birinci olan yarışmacı elemek istediği kişiyi öldürecek ve tüm olanlar canlı yayında ekrana gelecektir.

    Ev yazısına devam et

    Arka Pencere Dergisi, Tippi Hedren ile “Kuşlar”dan Kaçıyor

    Arka Pencere Dergisi, 27.nci sayısında, Hitchcock’un başyapıtı Kuşların yıldızı Tippi Hedren’ı kapağına taşıyor. Tunca Arslan, 01 Mayıs İşçi Bayramı’ndan yola çıkarak, Türk sinemasının 01 Mayıs’a bakışını değerlendiriyor. Vizyon filmi eleştirilerinde, Beyaz Bant, Yeşil Bölge, Parlak Yıldız, Beni Unutma, Kıyamet Melekleri ve Aşk Çeşmesi var. Yeni çıkan DVD sayfalarda ise Ölüm ve Bakire, Münferit, Sınır Bölgesi, Yankı ve Sır inceleniyor. Sapık köşesiyle sonlanan Arka Pencere’nin 27.nci sayısı, yine bir Hitchcock alıntısıyla nihayete eriyor: “Dram dediğin, sıkıcı yanları çıkarıldığında, hayatın ta kendisidir!”

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Yüksek çözünürlüklü kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Arka Pencere Dergisi, Tippi Hedren ile “Kuşlar”dan Kaçıyor yazısına devam et