Abimm

Şafak Bal’ın yönettiği ve Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Selen Seyven ile Haldun Boysan’ın oynadığı Abimm, 04 Aralık 2009′da Medyavizyon Film dağıtımıyla Elita Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Abimm, İstanbul’dan Marmaris’e uzanan, Türkiye’nin en güzel yollarında yeşeren bir kardeşlik hikâyesidir. Yıllar sonra bulunan kardeşi, aklı eksik de olsa, sahiplenmenin, bağıra basmanın hikâyesidir. Aklı fikri para olmuş Çetin’in, aile değerlerini yeniden keşfetmesinin hikâyesidir. Abimm, paraya ve güce tapan insanoğlunun, macera dolu, acıklı güldürüsünün hikâyesidir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

“Abimm” üzerine 6 yorum

  1. Oyuncular kaliteli, güzel bir film olacağına eminim. Gişede ne olur bilinmez. Biraz sansasyon lâzım. Kalite gişe yapmıyor bu ülkede.

  2. Mustafa Üstündağ her rolün adamı. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum hayatta.

  3. Arkadaşlar film çok güzeldi. Bütün seyircilerle kahkahalarla güldük ve yine hep beraber ağladık. Gitmenizi tavsiye ederim. Gişede ne yapar bilmiyorum ama gönüllerde oldukça yer yapacak bence. Şimdiden iyi seyirler dilerim.

  4. Film tamamen adaptasyon. Fareler ve İnsanlar, Rainman vesaire. İnsanı saf yerine koyan bir film.

  5. Son zamanlarda seyerttiğim güzel filmler içinde sayabilirim Abimm’i hikâyesi tanıdık olsada unuttuğumuz şeyleri hatırlattı bu tanıdık hikâye. Oyuncular rollerinin hakkını son derece iyi vermişlerdi, çekim yapılan mekânlar ve manzaraların güzelliği çok etkiledi beni. O hüzün dolu hikâye filmin canlı ve sıcak renkleri ile insanın içini coşturup güldürüyordu. Yaşanmayacak bir hikâye, bir hayal ürünü değildi. Özellikle engelli yakını olanlar çok iyi anlamışlardır bu filmin sıradan bir film olmadığını. Birçok yorumda yazıldığı gibi “Rain Man” benzeri bir film değil bu, daha klâsik bir öykü ama hep hatırlanması gereken bir öykü. Hem gülmek, hem hüzünlenmek, hem düşünmek istiyorsanız görün bu filmi, çünkü izlenilmeyi hak ediyor. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Yorumlar kapalı.