Hürrem Erman 3. Kısa Film Proje Yarışması Ödül Töreni

Sinemamızın önemli yapımcılarından Hürrem Erman adına düzenlenen 3. Kısa Film Proje Yarışması’nın ödül töreni 09 Mart Cuma günü 14:00’te Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak. Törende Selim İleri, Türk sineması, Hürrem Erman ve ilk sinema çalışması ile ilgili anılarını paylaşırken, öğretim üyesi Çetin Sarıkartal da Türk sineması üzerine kısa bir konuşma yapacak. Oyun ve Düğün isimli kısa film projesi ile yarışmayı kazanan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğrencisi Deniz Oğuzsoy’a ödülü verilecek. Tören konuşmalarının ardından Hürrem Erman belgeseli ve sonrasında da Oyun ve Düğün isimli kısa film gösterilecek.

Altın Portakal’ın Onur Konuğu Helen Mirren Oscar’a Koşuyor

Antalya Kültür Sanat Vakfı ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 2006 Altın Portakal’ın yabancı konukları arasında yer alan ünlü oyuncu Helen Mirren, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi. 2006 yılı boyunca ödüle doymayan Mirren, Emmy ve Venedik Film Festivali’nden sonra katıldığı Altın Portakal Film Festivali’nde aldığı Onur Ödülü’nden sonra, Altın Küre Ödülleri’nde Kraliçe (The Queen) filminde gösterdiği başarılı performansla En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne lâyık bulunmuştu. Helen Mirren, Kraliçe (The Queen) filmindeki Kraliçe Elizabeth rolündeki üstün performansıyla Akademi Ödülleri’nde de En İyi Kadın Oyuncu adayları arasında favori olarak gösteriliyor.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Altın Portakal’ın Onur Konuğu Helen Mirren Oscar’a Koşuyor yazısına devam et

    Türkiye / Almanya Film Festivali’nin “Sinema Dünyaları” Bölümünde 32 Film Gösteriliyor

    Yarışma filmlerinin geçtiğimiz günlerde belli olduğu Türkiye / Almanya Film Festivali kapsamında, çoğu Nürnberg prömiyerini kutlayacak olan toplam 32 uzun metraj, belgesel ve kısa film Sinema Dünyaları bölümünde seyirciyle buluşuyor. İki ülke sinema sanatından güncel yapımların yeraldığı yarışma dışı Sinema Dünyaları bölümünün yanısıra, geleneksel Sınırlar Ötesi bölümünde ise, Yunanistan, Hollanda ve İran’dan toplam dört film yer alıyor. Festival programının bir diğer ağırlık noktasını ise, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Türk sinemasının büyük ustası Atıf Yılmaz anısına düzenlenen özel bölüm oluşturuyor. Yönetmenin sekiz filmi Almanya’da ilk kez festival kapsamında sinemaseverlerle buluşuyor.

  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • 4. İstanbul Japon Film Günleri

    4. İstanbul Japon Film Günleri, 22 – 25 Şubat 2007 tarihleri arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştiriliyor. Japon sinemasının ustalarından Nobuo Nakagawa’nın sıradışı korku filmlerinden özel yapıtlar, Japon Akademi Ödülü’nde birincilik kazanan eseri ve animasyon örnekleri v.s. Her biri türünün en iyi örneklerinden seçilmiş toplam altı eser, Japonca orjinal seslendirme ve Türkçe altyazı ile seyirciyle buluşuyor. Filmlerin biletleri, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nden 4 YTL giriş ücreti ödeyerek temin edilebiliyor. Filmlerin içeriği, gösterime gireceği mekân v. s. bilgileri için tıklayınız.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Ankara, Altın Portakal’ı Ödüllendiriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali 2007’ye ödülle girdi. Altın Portakal Film Festivali, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’nce 2007 Kitle İletişim Ödülü’ne lâyık bulundu. Yapılan açıklamada her yıl sinema ile kitlelerin buluşmasını sağlayan kurum, kuruluş veya organizasyonlara verilen Kitle İletişim Ödülü’nün bu yıl, 2006’da 43.sü gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

  • Basın Bülteni
  • Antalya Festivali Web Sitesi
  • Ankara Festivali Web Sitesi
  • Ankara, Altın Portakal’ı Ödüllendiriyor yazısına devam et