Amerikalılar Karadeniz’de 2

Kartal Tibet’in yönettiği ve Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir ile Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı Amerikalılar Karadeniz’de 2, 26 Ocak 2007’de Kenda Film dağıtımıyla Energy Media & Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
ABD’nin olası bir tehdide karşı Tahran’ı vurmak üzere Karadeniz’in deniz tabanında konuşlandırdığı füzelerden biri, bir yaptıkları bir sakarlık sonucu yanlışlıkla ateşlenir. Yetkililer mecbur kalır ve füzenin koordinatlarını saptırarak Türkiye’nin Karadeniz kıyılarına sakin ve usulca indirmeyi başarırlar. Geriye bir tek gidip köyden o füzeyi hiç kimseye belli etmeden almak kalır.

“Amerikalılar Karadeniz’de 2” üzerine 53 yorum

  1. Umarım karadenizlileri küçük düşürmezsiniz. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica eder, başarılar dilerim.

  2. ßen ßir Akçakoca’lı olarak ßaşarıcağımıza inanıyorum.

  3. Burada olmanıza gerçekten çoook sevindik. Hepinizi çok sevdik ama Kıvanç Beye bir mesajım var. O’da bizden biri, bunu unutmasın. Yinede onu seviyoruz. Melis Birkan sen birtanesin. Film çok güzel olacak. 🙂 Umarız bu filmin Akçakoca’nın turizmine katkısı olur. Başarılar.

  4. Filmde Amerikalı ajan Melani’yi oynayan Neşe Sayles, baba tarafından gerçek Amerikalı..

  5. Vallahi Kıvanç varsa ben bu filme giderim. İlk sinema filmi, yalnız bırakmayalım değil mi?

  6. Bu filmde başrol oynayan önemli bir oyuncuda aktör köpek Dost. Senaryonun hareket noktalarından biri olan Dost’un filmdeki adı Aslan ve Deli Muhittin’ in (Kadir Çöpdemir) köpeği rolünde muhteşem bir performans gösteriyor. Benim duyduğum Kartal Tibet Benim bu filmdeki başrol oyuncum Dost, diyormuş. Dost’un sahibi ve eğitmeni ise Türkiye’nin tek Aktör Köpek Eğitmeni Bora Erbek. Bu ikili daha öncede Ağa Kızı ve şu an Emret Komutanım (Show TV), Erkekler Ağlamaz (ATV) dizilerinde başarılı işler ortaya koyuyorlar. Emret Komutanım: Şah Mat, sinema filminde de Dost, Tertip adıyla rol aldı. Amerikalılar Karadenizde ise başrol oynadığı bir film oldu. Türkiye’nin Lassie’si diyebileceğimiz bir köpek. Birde eğitmeni Bora rol alsa bu filmlerde, adam doğuştan karizmatik ve yetenekli.

  7. Kıvanç Bey Akçakoca’da olmasına rağmen görmek nasip olmadı. Başarılı bir kadro ile çalışıyor ve bu onun ilk sinema filmi olmasına rağmen çok başarılı olacağına inanıyorum. Ayrıca bizim şirin mi şirin 🙂 ilçemizi seçtikleri için yapımcılara çok teşekkürler. Bu bizim tanıtımımız için çok iyi olacak. (En azından Akçakoca nere? dendiğinde sağlam bir cevap verebileceğiz.) 🙂 Ayrıca film oyuncularının bir imza günü düzenlemesini rica ediyoruz. İlgili makamlara duyurulur. Diapolis’in kapılarını aşındırdık Akçakoca gençliği olarak! Kıvanç Bey’in özellikle bu yazıyı okumasını rica ederiz. Umarım Akçakoca gençliğinin duygularını en iyi şekilde yansıtmışımdır. Hepinizi öpüyorum. Kıvanç, seni daha çok üptüm. I kiss you.

  8. Bence film harika olacak. Ben Akçakoca’da okuyorum ve çekimlerini birebir gördüm. Süperdi. Çok büyük bir emek veriyorlar. Vizyondan izlendiği gibi değil. (Cemal abi, Sinop’lu Özlem’e selâm söyle. Bayramınız mübarek olsun)

  9. Kıvanç’ın olduğu proje zaten muhteşem olur. Ben eminim ki Kıvanç bu başarıyla bu projede de muhteşemliliğini kanıtlar. Ocak ayını iple çekiyorum, gösterime girdiği ilk hafta bu filme muhakkak gideceğim. Gönül filmi Kıvanç’la aynı sinema salonunda izlemek ister ama bu biraz mümkün değil. Kıvanç, canım, başarılarının devamını diliyorum. Sen hangi projede olursan ol ben seni muhakkak destekliyorum. Zaten ilk filmin. Bende seninle aynı heyecanı taşıyorum. Birebir hep arkandayım, 2002’den beri. – Kıvanç Tatlıtuğ Fanı Merve.

  10. Ameriklılar Karadenizde film ekibinin oyuncu kadrosunda Kardan Adamlar sinema filmiyle tanıdığımız Ogün Kaptanoğlu’nun ismini göremedik. Ogün Kaptanoğlu filmin ana karakterlerinden Muzaffer’in (Kıvanç Tatlıtuğ) rol arkadaşı dır. Bu bilgiye diğer sitelerde de rastlamadım. Paylaşacağınızı umarak iyi çalışmalar dilerim.

  11. Sevgili Levent,
    Haklısın, filmin kadrosunda Ogün Kaptanoğlu da var. Kaptanoğlu Antalya Festivali dönüşü uçakta filmde rol alacağını sadibey.com’a açıklamıştı. Künyeye dahil ettik.

  12. Selâm, ben Akçakoca’lıyım, filmin çekimlerinı az da olsa gözleme imkânım oldu. Gerçekten inanılmaz bir çaba vardı. Film, gelmiş geçmiş en büyük yapımlardan biri. Kesinlikle izlenmelidir, herkese duyurulur.

  13. Başrollerden birinde köpek olması bence Türk sineması için bir ilk. Dost’un başarılı çalışmalarını daha önceden de yakından takip ediyordum ve bu filmi merakla bekliyorum. Herkes izlemeli bence. Bu arada Dost’un aynı zamanda bir arama kurtarma köpeği de olduğunu duymuştum. Yani dört tane patisinde çok marifet barındıran Dost’u ve eğitmeni Bora Erbek’i bence tüm Türkiye yakından tanımalı. Güzel işler, sinema adına sevindirici gelişmeler… Başarılarının daimi olması dileğiyle…

  14. Kıvanç abinin oynamakta olduğu filmi iple çekiyorum. Kıvanç abiyi çok beğeniyorum, nerede bir posterini bulsam hemen odama asıyorum. Odamın içi posterleriyle dolu. I love you Kıvanç abi, Allah o güzel gözlerini nazardan korusun.

  15. Hep Kıvanç, Kıvanç yeter. Peker abiye bayılıyorum, Metin Akpınar’a da. Güzel film olacak bence. Sabırsızlıkla bekliyorum. Acele gösterime çıkartın.

  16. Bildiğim tek şey var, Kartal Bey sizi tanımak, elinizi sıkmak, kısada olsa sohbet etmek çok güzeldi. Sizin deyiminizle sağolun, varolun…

  17. Öncelikle Akçakocalı biri olarak yapımı görmek için can atıyorum. Dışarıda okuduğum için memleket hasretimi gidereceğini düşünüyorum bir nebze de olsa. İlk olarak güzel Akçakocamızın turizmine katkısı olacağı düşüncesindeyim, ama bizim de bu projeyi sahiplenip içselleştirmemiz gerekli. Senaryo ve oyuncular konusunda daha yeni yeni fikir ediniyorum fakat yönetmenimizin tecrübesi tartışılmaz. Umarım bizim için iyi bir tanıtım sağlar. Akçakoca için güzel ve anlamlı bir hediye. Çekimde ve yapımda emeği geçmiş ve geçeceklere teşekkürler… Saygılar…

  18. Filmin çekildiği köy (Dilâver) çok şirin bir Çerkez (Abhaz) köyü. Film ekibinin Çerkez misafirperverliğinden etkilendiğini umarım. Görülmesi gereken doğa harikası bir yer.

  19. Vallahi bu kadarını görmedim. Bende Koçullu köyündenim, okulum Arabacı köyünde.

  20. Ben Akçakoca Yaylacık köyündenim, bu kadarını görmedim. Sizleri seviyorum.

  21. Bu film eminim süper olmustur. Çünkü bu filmde Kıvanç oynuyor. Vizyona çıktığı ilk gün bu filme kesinlikle gideceğim. Bu arada Kıvanç’ı gördüğümü belirteyim. Kendisiyle kanka bile olduk, kıskananlara duyrulur. Kıvanç seni çok seviyorummm.

  22. Merak etmeyin, Peker Açıkalın varsa çok komiktir. 🙂 Sabırsızlıkla bekliyorum. Çok güzel olacak. 🙂

  23. Kıvanç’ı çok seviyoruuum. O’nun olduğu filmler zaten güzeldir, yorum yapmaya gerek yok ama Kıvanç’ımın hatırı kırılmasın diye hayranlığımı belirtiyorum.

  24. Oyuncu ve teknik ekibe teşekkürler. Ben olsam Harran’da çekerdim. Daha otantik olurdu. Yinede hayırlı olsun.

  25. Bu filmi merakla bekliyorum, çünkü Abidin Yerebakan gibi bir aslan oynuyormuş. Daha iyisi olamazdı, yapımcıyı kutluyorum.

  26. İnanın nasıl mutlu oldum. Bir Akçakocalı olarak gurur duydum. Biliyorum ki Peker Açıkalın yine bizi gülmekten kıracak. Depremde kaybettiğimiz hemşehrilerimizde keşke bu filmi görebilselerdi. Bence bu film onlar için. Ağlamaktan gözlerimizin şiştiği ilçemizde şimdi gülmekten karnımız ağrıyacak, ben inanıyorum. Ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık. (Bu arada bazı arkadaşlara hatırlatmak isterim. Sinema arşivlerin incelerseniz göreceksiniz bu film ilk değil, son olmayacağına da eminim.)

  27. Ben Akçakocalı olarak Kartal Tibet’e burada film çektiği için teşekkür ederim. Komedi filmleri her zaman güzeldir ama bu Karadenizde olunca dahada güzel olacağına inanıyorum. Bu filme çok rağbet olacak, eminim.

  28. Bu filmde Cihan diye bir çocuk oynuyor süper. Kıvanç’ı boşverin, esas O’na dikkat edin.

  29. Arkadaşlar ben bu filmde Jimmy Jib asistanlığı yaptım. Her sahnesinde, her plânında herkesin büyük çalışması sonucu ortaya koyulmuş müthiş işler var. Komedi, aşk, komik aksiyonlarla karşımıza çıkacak bu film müthiş zorluklarla çekilmiş, gerçek emek harcanmış bir film, ihmal etmeyin. Bu arada Akçakoca halkına anlayışlarından dolayı sonsuz teşekkürler. Her gittiğimiz yerde müthiş ilgi ile karşılaştık. Onlara sonsuz sevgi ve saygılar…

  30. Bende bir Akçakocalı olarak gurur duydum. Filmde figüranlıkda olsa ufak bir rolüm oldu. Zaten o günden sonra tüm film ve dizileri izler oldum. Çünkü ne kadar kötü bir senaryoda olsa çok emek veriliyor. İnanır mısınız bilmem ama figüran olarak bulunduğum sahne belki ekranda bir dakika oynatılacak ama çekimi 4,5 saat sürdü. Senaryo sürükleyiyi olmasa dahi sonuçta Akçakoca’da çekilmiş olması ve çok emek harcanmış olması izlememiz için yeterlidir. Görenler Karadenizde böyle güzelliklerin olduğunu görunce şaşıracaklardır, çünkü Karadenizin Bodrum’u Akçakoca’dır, hatta daha güzeldir. 😀

  31. Çekimler boyunca hemen hemen her gün onlarlaydım. Çok eğlenceli gözüküyordu çekimler, gerçekten çok güldük ve arkadaşın bahsettiği gibi bencede setin en karizmatik karakteri Amerikan ajanını oynayan, imzasını alıp sohbet etme imkânı da bulduğum Cihan Aksoylu idi. Lütfen Akçakoca’ya yine gelin, hayatımıza renk kattınız.

  32. Bir Akçakoca’lı olarak çok gururlandım. Bizzat film setinde bulundum, ışıklandırmada filmin güzel olduğuna inanıyorum, Kartal abi inşallah Akçakoca’da yine film çeker.

  33. Arkadaşlar tamam bizde seviyoruz Kıvanç’ı ama burada gördük nasıl biri olduğunu. Bence fazla şımartmayalım. Çok seviyordum evet ama artık değeri düştü. Burada konuştuk söz verdi ve sözünü tutmadı. Tabiki olabilir ama yakışmadı bence. Neyse kendinize iyi bakın, sinemada görüşürüz. 🙂

  34. Bu filmi ben de çok merak ediyorum. Akçakoca’nın ne kadar muhteşem olduğunu hep duyarım. Filminde Akçakoca kadar muhteşem olacağını düşünüyorum. Samsun’a gelince hemen izlemeye gideceğim tabi. Çünkü bu filmde bir karakter var ki, her rolü başarı ile oynayan ve izleyenleri esprileriyle kendine bağlayan. Abidin seni seviyorum.

  35. Bence bu film çok güzel olacak. Kıvanç Tatlıtuğ varsa gerisine lâf yok. Peker Açıkalın’ında komedyenliği söz konusu ise değmeyin filmin keyfine.

  36. Levent Kazak ve Müşfik Kenter’in böyle bir filmde ne işleri var, anlamadım. Fragmanı seyrettim daha da anlamadım.

  37. Bu filmin anlamı Türkiye’nin en ünlü gerçek sanatçılarının bir arada olmasıdır. Benim için ayrıcalığı olan bir isim de Abidin Yerebakan’dır. Oyunculuk gücünün tartışma konusu bile olamayacağı bu usta beyni tüm samimiyetimle kutluyorum. Bundan sonraki yaşamımda en büyük hayalim onunla aynı dizinin bir karesinde görünmektir. Bunun düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor.

  38. Kıvanç seni çoook seviyorum. Senin bulunduğun her diziyi yada filmi izlerim.

  39. Merhaba arkadaşlar;
    Ben bu filmde Metin Akpınar’ın küçük oğlu Yeter’i oynayan Ege Sülün’ün babasıyım. İlk önce tüm Akçakocalı’lara göstermiş olduğu misafirperverlik için teşekkür ederim. Yazılmış olan yorumlarınızı okudum. Benimde sinemada izledikten sonra filmin eleştirebileceğim bir kaç bölümü var. Seslendirme ve bir kaç bölümün flu görüntülenmesi dikkat çekiciydi. Ama belki oğlumunda filmde oynamasından dolayı biraz duygusal yaklaşmaktayım. Filmi beğenerek izleyeceğinizi umarım. Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu’nda da Burak Hakkı’nın oğlu Kartal’ı oynayan oğlum Ege’yi dilerim beğenmişsinizdir. Hepinize saygılar sunar, iyi seyirler dilerim.

  40. İstanbul’da yaşayan bir Akçakocalı olarak filmin tamamlanıp vizyona girmesi için çok bekledim. Filmin çekildiği Arabacı Köyü benim köyüm. Yol üstünde bulunan Sarmadere asma köprüsü en sevdiğim yerlerden. Köyüme olan özlemimi gidermesi dışında film hiç güzel değildi. Konusu da yok gibiydi. 9 yaşındaki yeğenim yazar ancak böyle bir senaryoyu. Komedi değil, bilim – kurgu değil, dram – macera hiç değil. Nedir peki bu film? Köydeki insanları doğaçlama çekselerdi bundan daha güzel bir hikâye çıkardı ortaya. Yazık olmuş emeklere.

  41. Bak bak filmin güzelliğine; bende Akçakocalıyım

  42. Amerikalılar Karadeniz’de 2 filmi köyümüzde çekildi. Proje çok güzel olmayabilir. Zaten ben köyden tanıdık kimler var diye başrol oyuncularının arka taraflarını takip ederken ne konuyu ne de filmin ne zaman bittiğini anlayabildim. Neyse, Arabacı köyünün güzel olduğunu biliyordum ancak bu kadar güzel olduğunu inanın bilmiyordum. Bence bizim memleketimiz, Türkiye’nin olduğu gibi dünyanın en güzel yerlerinden biri. Filmde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Köyümüzün tanıtımına çok değerli katkıları olduğu inancındayım. Umarım güzel köyümüz yapımcıların dikkatini çekmiştir. Bu bir başlangıç olur ve daha birçok film ve dizi projelerine ev sahipliği yaparız. Ayrıca filmde küçükde olsa sesli bir rol kapan Özcan abiyi tebrik ediyorum.

  43. Vallahi orada olmak çok güzeldi ve o oyuncuları görmek. Gerçekten mükemmeldi. Herkese selâm Allaha emanet olun.

  44. Ogün abim oynamış daha ne olsun, akrabamız olur kendileri, takdir ederek izliyorum her çalışmasını.

  45. Filmin çekimleri esnasında şehir dışındaydım. Orada olup oynayanları izlemeyi çok isterdim. Burada insanlara Akçakocalı’yım deyince birçoğu “Orası da neresi?” diyorlar. Düşünüyorum da Akçakoca bilinmeyecek bir yer mi, filmi Akçakoca’da sinemada izledim. Sinema salonunu belki de ilk kez böylesine dolu gördüm. Çok başarılı bir yapım olduğu söylenemez ancak içerisinde emek olan her şeye saygı duyarım. Benim memleketimi tercih ettikleri için yapımcılara teşekkür ediyorum. Akçakoca her zaman tüm misafirperverliğiyle kapılarını açık tutacaktır sizlere. Saygıyla.

  46. Filmi izledim. Çok renkli karakterler vardı. Hepsi görevini en iyi şekilde icra etmiştir ama Abidin Yerebakan’ın roldeki başarısı tartışılamaz. Teşekkürler Abidin Yerebakan.

  47. Selâm, bende Akçakocalıyım, film bizim köyde çekildi. Ben o zamanlar askerdeydim. Yaklaşık 500 kişi gazinoda bu filmi izliyorduk ve arka plândaki görüntüler iyice tanıdık gelmeye başlamıştı, bende daha dikkat etmeye başladım ve bir baktım o da ne bizim peder çıktı karşıma. Hayal gördüm sandım, şoke oldum. O Amerikalıların köy kahvehanesindeki kucaklaşma sahnesinde, hemen Metin Akpınar’ın arkasındaki siyah takım elbiseli adam bizim peder. Vallahi ne diyeyim Özcan abiden sonra filmde köy halkından en iyi görüntülenen babam olmuş. Tabi kardeşlerimde oynamış, yani çok güzel, unutulmayacak bir hatıra köyümüz adına. Bizim peder Müslüm babayla fotoğraf çektirmiş, bana hava atıyordu. 🙂

  48. Amerikalılar Karadenizde filmini evet bizim köyde çektiler, hatta arka plânda bizleri de oynatmışlardı. Fakat herhangi bir ücret ödemeden gittiler ama biz köy sakinleri olarak köyümüzün adına helâl olsun, sağlıcakla kalın diyoruz.

Yorumlar kapalı.