Neşeli Gençlik’e 18 Yaş Sınırı

Neşeli Gençlik filmine Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Eserleri Müdürlüğü tarafından 18 yaş sınırı getirilmesi üzerine yapımcı Ayhan Kanat açıklama yaptı ve “Bu film aslında 16 – 17 yaş civarında birçok genç arkadaşımızın da ilgi göstereceği bir yapım. 18 yaş sınırlaması getirilmesiyle hedef kitle sinemalardan uzaklaştırılmış oluyor. Oysa biz 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir film yaptık. Üzerinde ısrarla durduğumuz konuda da filmi gençlerle birlikte anne ve babalar da rahatlıkla seyredebilir. Böyle yasaklar ülkemizde Amerikan filmlerine konmuyor. Bizim filmimize çifte standart uygulanıyor” dedi.

  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • “Neşeli Gençlik’e 18 Yaş Sınırı” üzerine 3 yorum

    1. Amerikan sinemasındaki American Pie yada Scary Movie, vb binlece filme sansür getirilmezken çifte standart uygulanarak Türk filmlerine bu muamelenin yapılması, tartışma aşamasında bile olsa bizi üzdü.

    2. Niye bu filme yaş sınırlaması konuluyor? Türkiye’de geceleri kanalları açın bir bakın, kaç tane seks içeren program yayınlanıyor. O zaman bu kanalların hepsi kapatılsın. Eğer film çekildiyse doğru dürüst izleyelim. Böyle bir şey olamaz.

    3. +13 olsa neyse. 13 yaşındakiler herşeyi biliyor. Ben 13 yaşındayım, cinselliği sorsalar hemen cevap veririm. Hocalar bize bunları öğretiyorlar. Ne gerek var, artık dünyada cinselliği bilmeyen kalmadı. Bence bu yaş sınırlamasını kaldırın. Aslı’ya katılıyorum ben. Bence kaldırın, çok güzel bir filme benziyor. Lütfen kaldırın şunuda bizde izleyelim.

    Yorumlar kapalı.