Len Wiseman’ın yönettiği ve Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curron ile Shane Brolly’nin oynadığı Karanlıklar Ülkesi: Evrim (Underworld Evolution), 27 Ekim 2006’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Vampir Selene, hayatı için pazarlık yapabileceği tek kişi olan vampirlerin kralı olan Marcus’u aramaktadır. Bir melez olan Michael, Selene’e bu konuda yardım etmek istemektedir fakat içindeki Kurt adam kanını kontrol edip edemeyeceğini bilmemektedir. Selene onun arkadaşlığını reddeder. Aşkları genetik kodlardan daha güçlüdür ama Marcus, Selene’i yok etmeye çalışır.
Günlük arşivler: 22 Eylül 2006
Arada kalanlar…
BİZİM kuşaklar arada kaldılar.
Bizler “bilgisayarlar” ile “daktilolar” arasında kaldık.
“Tel dolaplar” ile “buzdolapları” arasındaki kuşağız biz.
“Nihansın dideden” ile “Love story” arasındaydık.
Vitrindeki “Renkli ti-vi” ile evdeki “siyah-beyaz” arasında ne kadar gidip geldik, bilemezsiniz.
“Hamburger” ile “köfte” arasındaki kuşaktır bizim kuşak.
*
“Mahalle bakkalı” ile “süpermarketlerin” arasında… “Veresiye defterleri” ile “kredi kartları”nın tam ortasındaydık.
“Milliyetçilik” ile “yabancı sermaye” arasında bir yerde…
“G-string” ile “dantel don” arasında…
“Yerli malı” ile “marka” arasında…
“Aşk” ile “flört” arasında…
“Ucu parfümlü mektuplar” ile “e-mail’ler” arasında…
“Alın teri” ile “kolay para” arasında…
“Meyhane” ile “Reina” arasında kaldık…
*
Arada kalan kuşağız biz.
“Tel çember” ile “ateş eden pilli robot” oyuncaklarının arasında kala kala büyüdük.
“Arnavut taşı” ile “asfalt” sokakların kesiştiği köşeydi yerimiz.
İşte bakın;
“Cumhuriyet” ile “demokrasi” arasında sıkıştık, birisine koşsak öbürünü yitiriyoruz.
“Namus” ile “para” arasındayız.
Hangisi?..
“Havuç maskesi” ile “botoks” arasında…
“Berber Mahmut” ile “Erkek kuaförü Lemi” arasında kalmaktı bizimkisi.
*
Yine şaşkınız bu günlerde.
El öpülen, şeker ikram edilen ziyaretler mi, yoksa Antalya’ya gitmek mi bayram?..
Aradayız yine dostlar.
Böyle günler gelip çattığında benim canım sıkılır.
Uçuk aklım eski ile yeni arasında sıkışıp kalır.
Tek ayağımın üzerinde zıplaya zıplaya dönerim.
Sonunda…
Gülmek ile ağlamak arasında…
Bükerim boynumu.
Bir yanımda sevinç, bir yanımda hüzün…
Umut Sanat Filmcilik
Umut Sanat Filmcilik, 15 – 21 Eylül 2006 Haftalık Box Office listesi için tıklayınız.
Medyavizyon Film
Medyavizyon Film, 15 – 21 Eylül 2006 Haftalık Box Office listesi için tıklayınız.
Bir Film
Bir Film, 15 – 21 Eylül 2006 Haftalık Box Office listesi için tıklayınız.
35 Milim Filmcilik
35 Milim Filmcilik, 15 – 21 Eylül 2006 Haftalık Box Office listesi için tıklayınız.
Mithat Alam Film Merkezi’nde Gösterimler Başlıyor
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, film gösterimlerine başlıyor. Bu hafta son dönem Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden, filmleri uluslararası ve ulusal birçok önemli film festivalinde ödüller kazanmış Reha Erdem filmleriyle beraber konuk oluyor. 28 Eylül 2006 Perşembe günü saat 18:00’de, A Ay, Kaç Para Kaç, Korkuyorum Anne ve Beş Vakit adlı dört filmiyle kendine ait bir sinema dili yaratmayı başaran Reha Erdem söyleşi için Merkez’de olacak.
12. Avrupa Filmleri Festivali / Gezici Festival
Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen, 12. Avrupa Filmleri Festivali – Gezici Festival, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Statoil ve Kars Belediyesi’nin katkılarıyla 03 – 26 Kasım 2006 tarihleri arasında Ankara, Kars, Tiflis ve Bakü kentlerinde yapılıyor.
Gezici Festival programında bu yıl, Avrupa Avrupa, Sürgün Sığınmacılar Sınırlar, Gerçeküstücü Filmler, En İyi Avrupa Komedileri, Türk Sineması 2006, Çocuklara Canlandırmalar, Kısa İyidir – Avrupa Panoraması adlı bölümler ve İtalyan yönetmen Luchino Visconti ile Rus yönetmen Yuri Norstein’in filmlerinin yer alacağı toplu gösterimler yer alıyor.
12. Avrupa Filmleri Festivali / Gezici Festival yazısına devam et
Filistinli Sinemacılardan Kültürel Boykot Çağrısı
Filistinli sinemacı, akademisyen ve sanatçıların başlatmış olduğu İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot çağrısı, İsrail saldırılarını durdurup Filistin mültecilerinin haklarını BM kararları doğrultusunda uygulayıncaya kadar kültürel projelere destek vermemeye davet ediyor. Filistinli sanatçılar bu boykotun, bölge halklarına, kültürüne saygı duyan gerçek ve kalıcı barış tesis edilinceye kadar sürdürülmesini talep ediyor. İngiliz yönetmen Ken Loach da İsrail devletinin desteklediği hiçbir kültür etkinliğine katılmayacağını açıkladı. Duygudan da Öte (Ae Fond Kiss) adlı filmi sinemalarımızda gösterilmekte olan Loach’ın Altın Portakal’da gösterilen ve çok beğenilen Özgürlük Rüzgarı (The Wind That Shakes the Barley) adlı filmi 20 Ekim’de vizyona giriyor.
Troya’nın Prömiyeri Altın Portakal’da
Yapım aşaması 5 yıl süren ve merakla beklenen Troya Belgeseli, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve TÜRSAK Vakfı işbirliği, real,-’in sponsorluğunda düzenlenen 2006 Altın Portakal kapsamında ilk defa gösterildi. TÜRSAK Vakfı tarafından, T. C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle tamamlanan, Rıza Baloğlu’nun yönettiği yapım beğeni topladı. Troya hazinesinden esinlenilerek Urart tarafından hazırlanan Troya Mücevher ve Obje Sergisi geceye farklı bir renk katarken, belgeselin gösterimi öncesinde sahne alan Mercan Dede ise müziğiyle olduğu kadar kullandığı görsel öğelerle de beğeni topladı. Semazenlerden esinlenilerek hazırlanan gösteri büyük alkış aldı.
- Basın Bülteni
- Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Kardan Adamlar, Altın Portakal’da
43. Altın Portakal Film Festivali’nin yarışma filmlerinden Kardan Adamlar’ın gala gösterimi yapıldı. Galanın ardından yapılan söyleşiye yönetmen ve oyuncular katıldı. Yönetmen Aytan Gönülşen, ilk uzun metrajlı film için cesaret isteyen bir konuyu seçmesinin sebebini, Anlatmak istediğimiz hikâye buydu. Aslında ilk filmde böyle deneysel bir çalışma için şansınız var. İkinci, üçüncü filmlere gelindiğinde bu artık sizin tarzınız oluyor, yerleşiyor, şeklinde açıkladı.
İklimler
Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ve Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Nazan Kesal ile Mehmet Eryılmaz’ın oynadığı İklimler (Climates), 20 Ekim 2006‘da Özen Film dağıtımıyla NBC Film tarafından vizyona çıkarıldı.
İnsanlar basit nedenlerle mutlu, daha da basit nedenlerle mutsuz olacak şekilde yaratılmıştır. Basit bir nedenle doğmaları ve daha da basit bir nedenle ölmeleri gibi. İsa ve Bahar, ruhlarının sürekli değişen iklimlerinde kendilerine ait olmayan bir mutluluğun peşindeki iki yalnız ruhtur. Bir kadın ve erkek arasındaki zor ilişkiyi anlatan filmde canlandırdığı karakterle çok benzeştiğini söyleyen Ceylan, filmdeki adamın duygularının hepsini taşıdığını belirtiyor.
Troia
Bu yıl REAL’in ana sponsorluğunda TÜRSAK Vakfı-AKSAV işbirliğiyle sürdürülen 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali, hazırlık ve yapım çalışmaları yaklaşık 5 yıl süren TROIA belgeselinin “ilk gösterimine” ev sahipliği yapacak.
TÜRSAK Vakfı tarafından, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle başlatılan ve Belgeselin Genel Danışmanlığını yapan, geçen yıl kaybettiğimiz, TROIA Kazı Başkanı Manfred Korfmann’ın, “Troia üzerine yapılmış en iyi belgesel” dediği “TROIA”nın ilk gösterimi Altın Portakal’da gerçekleşecek.