Turhan Ka. Resim Sergisi: Sesleri Alan: Marko Buduris

Türvak Sinema – Tiyatro Müzesi, Turhan Ka.’nın Sesleri Alan: Marko Buduris isimli resim sergisini 04 Mayıs – 4 Haziran 2011 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, sinemaya farklı bir bakış açısıyla odaklanan 36 eserden oluşuyor. Tuval üzerine kolaj ve boya uygulamaları ile yaratılan eserlerde grafik ile resim arasında geçişler gözleniyor. Sanatçı, Türvak Sinema – Tiyatro Müzesi’nde gerçekleşecek olan sergiyi, Marko Buduris’in şahsında Yeşilçam filmlerinde emeği geçen, adları afişlerde yer almayan “Sinema emekçilerine ithafen” hazırladı, seyrettiği filmlerden etkilenerek hayal dünyasını kendisine has bir üslûpla tuvale taşıdı.

  • Basın Bülteni: Uzun / Kısa
  • Yüksek çözünürlüklü görsellere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Turhan Ka.

    Davetiye

    Adamım Benim

    Bende Aksiyon Oynamak İstiyorum

    Çok Özledik Be Abi

    Film Kulübü

    Gençlik Rüzgarı

  • “Turhan Ka. Resim Sergisi: Sesleri Alan: Marko Buduris” üzerine 4 yorum

    1. Merhaba Turhan Bey. Sizi 24.05.2011’de İnci Hanımın atölyesindeki söyleşide tanımak fırsatım oldu ve sohbet ettik. Yaptığınız çok yönlü çalışmalar hakkında beni bilgilendirdiniz. Marko Budiris için hazırladığınız çalışma çok ilgi çekici. Sanatın birleştiriciliğini bir kez daha ön plâna çıkardınız. Sizi kutluyor ve başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Sevgiler, ışıklar.

    2. Ben rahmetli Marko Buduris’i tam olarak Arnavutköy’lü olmama rağmen Kınalı Ada’da 1979 senesinde tanıdım. Ondan küçük yaşta olmama rağmen arkadaşlık yaptık. Çocukla çocuk, büyükle büyük olan bir insandı. Hayattaki zorlukları kendi tavrı ile geciştirirdi. Tabi şimdiki zamanlarda böyle insanlar yok. Ben onunla çok yakın arkadaşlık yaptığım için çok emnunum ve kendimi şanslı hissediyorum. Sizi de böyle bir hareketiniz için tebrik ediyorum. Sevgiler. Stavra Mitakidis.

    3. Sayın Stavra Mitakadis, öncelikle merhaba. Ben çocukken bu ismi hiç tanımadığım halde çok sevdim. Yıllar sonra, O’nun şahsında sinema emekçilerine ithaf ettiğim bu sergi sayesinde ailesi ve dostlarıyla tanışma imkânım oldu ve şunu anladım Marko çok özel biriymiş ve çok doğru bir iş yapmışım. Bütün dostlarına ve Atina’ya selâm olsun…

    Yorumlar kapalı.