15 07 Şafak Vakti Gösterime Giriyor

15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü mensuplarının kalkıştığı darbe girişimine karşı Türk milletinin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi anlatan 15 07 Şafak Vakti filmi gösterime giriyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da desteklenen film, 15 Temmuz 2021’de vizyonda olacak. Yönetmenliğini Volkan Kocatürk’ün üstlendiği filmin başrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbaşı, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper üstleniyor. Meşum 15 Temmuz 2016 gecesi darbecilere karşı direnen vatandaşların gerçek hikâyelerinden esinlenilen film, Çengelköy’de pastane işleten Cevdet’in ve çocuklarının öyküsünü merkeze alıyor.

Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi

Orhan Tekeoğlu yönetmenliğinde ve Nurdan Tekeoğlu yapımcılığında çekilen, 2020 yılı yapımı 40 dakikalık Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi (Untold History of Fatma Kayacı) isimli belgesel ilk ödülünü İtalya’da bir dağ belgeselleri film festivali olan Nuovi Mondi Festivali’nde aldı. Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen belgesel film için jüri tarafından, “Kahramanın radikal ve aşırı yaşam seçimi, hassas, şiirsel ve asla retorik olmayan bir şekilde anlatılıyor. Belgeselin sonunda hepimiz kahramanın tarafına geçiyoruz.” şeklinde bir açıklama gönderildi. Görüntü yönetmenliğini Serdar Güven’in üstlenildiği filmin kurgusunu ise Naim Kanat ve Sercan Güdücü yaptı.

Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi yazısına devam et

Jale İncekol’dan Kadınların Dünyasına Dair Yeni Bir

2003 yılından beri Kavak Yelleri de dahil olmak üzere çok sayıda TV dizisinde yönetmen olarak çalışan Jale İncekol bir süredir müzikli ve umutlu hikâyelerin peşinde belgeseller çekiyor. Müziğin birleştirici gücü ve mucizeler yaratan kadınların hikâyelerini anlattığı Müzikli Bir Hikâye ve Umutlu Bir Hikaye filmleri ile çok sayıda festivale katıldı. Şimdi de senaryosunu yazar Esen Armağan Özakbaş ile birlikte yazdıkları Narperi’nin Bileziği isimli dökümanter drama türündeki filmi çekiyor.

1. Kayapınar Film Günleri, Gala Gecesi ile Start Aldı

Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayapınar Film Günleri başladı. 05 – 11 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik Park 75’te yapılan gala gecesi ile birlikte start aldı. Gala gecesine, Diyarbakır Eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gala gecesine Erkan Petekkaya, Aslı Altaylar, Gülsen Tuncer, Nail Kırmızıgül, Mehmet Esen ve Nurhak Mine Söz gibi isimler katıldı. Sanatçılara, genç sinemacı, sinema emek ve yaşam boyu onur ödülleri verildi.

1. Kayapınar Film Günleri, Gala Gecesi ile Start Aldı yazısına devam et