Arka Pencere Dergisi, 69. sayısında, önümüzdeki Oscar ödüllerinin en iddialı isimlerinden Colin Firth’ü kapağına taşıyor! Tunca Arslan, “Trendeki Yabancı” köşesinde, bu kez 1970 tarihli Atıf Yılmaz filmi Aşktan da Üstün’ü yazdı. Vizyon filmleri eleştirileri arasında 127 Saat, Zoraki Kral, Yeşil Yaban Arısı, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ve Çalgı Çengi yer alıyor. Dikkat çekici hatırlatmalar bulacağınız Sapık köşesiyle devam eden Arka Pencere Dergisi’nin 69. sayısı her sayıda olduğu gibi bir Alfred Hitchcock alıntısıyla nihayete eriyor: “Drama sıkıcı kısımları atılmış yaşamdan başka nedir ki!”
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Arka Pencere Dergisi, Kekeme Krala Ses Veriyor yazısına devam et →
10. If İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterilen ve Kürtleri anlatan ilk film olarak bilinen 1927 yapımı Zare’nin dün geceki gösterimine ilgi yoğun oldu. Ermenistan arşivinden özel izinle yalnızca bir kere gösterilmek üzere getirilen Hamo Beknazaryan imzalı film, Londra’da yaşayan Kürt müzisyen Tara Jaff’ın canlı müziği eşliğinde gösterildi. Filmin öncesinde ise Hüseyin Karabey’in yönettiği ve Rakel Dink’in kocasının cenazesinde okuduğu mektubu konu alan kısa film seyircilere duygulu anlar yaşattı. Zare, Açılım, Devam! bölümü kapsamında gösterildi.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kürtleri Anlatan İlk Film Olarak Bilinen 1927 Yapımı Zare, If İstanbul’da İzdiham Yarattı yazısına devam et →
Timaş Yayınları sinema kitaplarının tanıtım bültenleri ve kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yeni eklenenler:
Bir Ruh Macerası,
Yusuf’un Rüyası.
Web Sitesi
TİMAŞ Yayınları yazısına devam et →
Konak filminin yapımcısı ve yazar Gonca Elmas Akay, ilk rütbe alan kadın subayın yaşamını anlatan Kara Fatma isimli kitabıyla satış listelerinde üst sıralara çıkıyor. Kitabın tüm gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Gonca Elmas Akay, emeğinin karşılığını, aldığı övgülerle ve gençliğe tarihini bir nebze olsa da anlatabilme gururuyla yoluna devam ediyor. Uşak Üniversitesi’nin romanın yardımcı ders kitabı olarak okutulması kararı, Gonca Elmas Akay için önemli bir övünç kaynağı oldu. Akay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kara Fatma’nın, 2011 yılında “Yılın Kadını” ödülü alması gerektiğini söyledi.
Basın Bülteni
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yapımcı Gonca Elmas Akay’dan Kitap: Kara Fatma yazısına devam et →
Diyarbakır Avrupa Sineması, 2011 yılından itibaren hayata geçirmeyi ve Göç, Ötekileştirme, Ayırımcılık, İnsan Hakları, Irkçılık ve Milliyetçilik, Kadın ve Çocuk gibi temaları işlemeyi plânladığı Tematik Film Günleri’ne, 25 Şubat – 03 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek Çalışma Hayatında Ayırımcılık ve Mobbing konulu film gösterimleriyle başlıyor. Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği ve Açık Toplum’un destekleriyle düzenlenen etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra bir dizi söyleşiye de yer verilecek. 24 uzun metraj, belgesel ve kısa filmden oluşan etkinlikle ayrıca aynı tarihlerde devam eden If İstanbul’dan da beş filmlik bir seçkiye yer verilecek.
Basın Bülteni
Diğer basın bültenleri ve yüksek çözünürlüklü görsellere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Diyarbakır Avrupa Sineması’nda Çalışma Hayatında Ayrımcılık Ve Mobbing Temalı Film Günleri yazısına devam et →
Geçtiğimiz günlerde Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği bir duyuru yayınlamış, TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi’nin işbirliğiyle Turkcell’in ana sponsorluğunda düzenlenen Yeşilçam Ödülleri etkinliğine destek vermediklerini açıklamıştı.
Birlik, ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren Yeşilçam Ödülleri etkinliğini kendilerinin düzenleyeceğini de kamuoyuna yansıtmıştı.
Duyuru sonrasında TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil’in Yeşilçam Ödülleri’nin isim hakkının kendilerinde olduğunu belirtmesi üzerine sektör içinde isim hakkı ile ilgili belgeler dolaşıma girdi.
2011 Yeşilçam Ödülleri hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yüksek çözünürlüklü belgelere haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yeşilçam Ödülleri’nin İsim Hakkı Tartışmaları Sürüyor yazısına devam et →
Göz sağlığında verdiği kaliteli hizmetin yanı sıra kültür ve sanat çalışmalarının desteklenmesi konusunda da fark yaratmayı hedefleyen Dünyagöz Hastaneler Grubu, sinemaya gönül veren üniversite öğrencilerine yönelik kısa film yarışması düzenliyor. Hayata daha iyi bakmak kavramından yola çıkılarak bu yılki teması Gözlerde HD Kalitesi olarak belirlenen Dünyagöz Kısa Film Yarışması’na, üniversite öğrencileri süresi 4 dakikayı geçmeyen kısa filmleriyle 29 Nisan 2011 tarihine kadar başvurabilecek. Yarışmaya katılan filmler, Peyami Çelikcan, Suat Gezgin, Ali Saydam, Ali Poyrazoğlu, İsmail Güneş, Olkan Özyurt ve Gülferi Yıldırım Öğün’den oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Diğer bağlantılar ve yüksek çözünürlüklü afişe haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Gözde HD Kalitesi Kısa Film Yarışması yazısına devam et →
2. El Kısa Film Festivali’nde yenilikler devam ediyor. Daha önce 67. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı Ödülü ve 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görülen Çoğunluk filmi, festival kapsamında 05 Mart günü saat 16:00’da ANKAmall AFM Sinemaları’nda gösterilecek. 17 Aralık’ta vizyona giren Çakal filmi ise 04 Mart günü saat 16:00’da yine ANKAmall AFM Sinemaları’nda seyirciyle buluşacak. Gösterime filmin yönetmeni Erhan Kozan ile oyuncuları Erkan Can, Uğur Polat ve İsmail Hacıoğlu katılacak.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu