Kısa Filmcilerden Web Sitelerine Kınama

Bilindiği üzere 63. Cannes Film Festivali’nin uzun metraj kategorisinde bu yıl Türkiye’den herhangi bir film katılmıyor. Kısa filmlerin yer aldığı Short Film Corner’da ise Türkiye’den, aralarında İnSanat Sinema Derneği 16mm Sinema Atölyesi’nin çalışması Dar Açı ve Tayfun Şimşekcan’ın yönettiği Kafenin de yer aldığı bir kaç kısa film gösteriliyor. Fakat bazı medya kuruluşlarınca ülkemizi sadece Esma adlı kısa filmin temsil ettiği şeklinde haberler yayınlandı. Tüm uyarı ve anımsatmalara rağmen yanıltıcı yayınların düzeltilmemesinin festivalde yer alan ülkemizin diğer kısa filmlerine ciddi anlamda haksızlık yapıldığı belirtiliyor.

  • Basın Bülteni
  • Haber linklerine haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    IV. Kuvvet Medya
    milliyet.com.tr
    ntvmsnbc
    sadibey.com (Haber düzeltildi)

  • “Kısa Filmcilerden Web Sitelerine Kınama” üzerine 2 yorum

    1. Maalesef web siteleri de iki tık ötedeki festival sitesini gezmekten kaçınmışlar. Yönetmenlik yapmak, hikâye anlatmak isteyen bünyelerin “ilk”, “tek”, “sadece” gibi kalıplar kullanarak isimlerini duyurmaya çabalamalarıysa acı verici.

    2. Short Film Corner’a seçilmek bir marifet değildir bu kıskançlığın gereği yok, filmlerden biri yarışmalı bölüme binlerce film arasından seçilmş 10 civarı filmden biri, diğeri ise Short Film Corner’da gösterilen yüzlerce filmden biri. Tekrar ediyorum Short Film Corner’a seçilip Cannes Film Festivali’ne seçildik diye hava atmak kadar varoş bir tutum da ancak biz Türklerde görülür

    Yorumlar kapalı.