11 Eylül 2009 Haftası

“İçten Gelen”de, birbirini tetikleyen intihar salgınının izini sürerken kasabada, bir tür ‘Cadı Kazanı’ izliyormuş duygusuna kapılıyor, ‘capcanlı’ bir etki sağlayan görüntüler ve genç oyuncular sayesinde korkunun içindeki yerinizi eksiksizce alıyorsunuz. Sizi kendinize getirecek bir film!

“Evimde Uzaylı Var”, bir tür “Evde Tek Başına!” Fakat bu kez, altı çocuk, -üçü dünya üzerinde kötü emellere sahip- dört uzay yaratığı, tatil evini üs olarak kullanan istilâcılardan haberleri olmaması gereken yetişkinler… Girift aksiyon yapısı, tavan yapan durum komiklikleri ve çok yetenekli genç oyuncularla eğlencenin boyutları hayli büyümüş. Tam bir aile güldürüsü!

“Çizmeli Kedi”, değirmencinin yoksul oğlunu prensesle evlendirmek için türlü numaralar çeviren ve bu açıdan çocuklara hiç de iyi örnek olmayan konuşan kedinin öyküsü, hayli grotesk bir stille animasyon olarak sunuluyor. Özelliği, aryalara, danslara, esprili müzik düzenlemelerine yer vermesi. Ortalama bir çalışma ve -yazık ki- Türkçe seslendirme de orijinalliğini zedelemiş.

(08 Eylül 2009)

Ali Ulvi Uyanık

aliuyanik@superonline.com