Hadigari Cumhur

Harun Özakıncı’nın yönettiği ve Harun Özakıncı, Duygu Urak, Serhat Saylan ile Ersin Aycan’ın oynadığı Hadigari Cumhur, 22 Mayıs 2009′da Cinegroup dağıtımıyla Metafor Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bodrum yöresinde tek geçim kaynağı olduğu için, zeytinlik ve portakal bahçelerini erkek çocuklarına, bataklık olduğu ve işe yaramadığı içinde deniz kenarlarını kız çocuklarına devrederlerdi. Yörede patlayan turizm, damatların ve kayınbiraderlerin kaderini değiştirdi. Yabancı turizm acenteleri ile anlaşan damatlar, eşlerinin arazilerini beş yıldızlı otellerle donattılar. Kayınbiraderler ise evden bozma pansiyonlarda kaldılar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • Kamera Arkası
  • IMDb
  • Diğer basın bültenlerine haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Hadigari Cumhur’un Basın Gösterimi Harun Özakıncı ve Merve İldeniz’in Katılımıyla Yapıldı
    Galaya Gelen Bodrum’lular Filmi Beğendi
    Hadigari Cumhur’un Yeni Afişi Hazırlandı
    Hadigari Cumhur’un Galası Bodrum’da Yapılacak
    Hadigari Cumhur’a Dondurmam Gaymak’dan Destek
    Hadigari Cumhur’un Kış Çekimleri Başladı
    Hadigari Cumhur, Yağmur Bekliyor
    Hadigari Cumhur’un Çekimleri Başlıyor
    Uyanık Kayınbirader, 5 yıldızlı Enişteye Karşı…
    Hadigari Cumhur’da Bir Rol de Merve İldeniz’in

  • “Hadigari Cumhur” üzerine 5 yorum

    1. Umarım Dondurmam Kaymak kadar kaliteli bir film olur.

    2. Başladığından sonuna kadar çekimlerde bulundum. Senaryo inanılmaz güzel. Her çekim gününü sabırla bekliyordum. Her an sürpriz bir sahne çekiyorduk. Ekip ve oyuncular çok uyumluydu ve çok eğlenceli çekimler yaptık. Hem teknik anlamda, hemde oyuncuların bir kat daha fazla efor sarfettiği, yüreklerini ortaya koyduğu güzel bir proje oldu. Sayın yönetmenimizin böyle güzel bir projeye imza attığı için teşekkür ediyorum. 7’den 77’ye insanların zevk alacağı, bazen çok gülecekleri, bazende içinden ders alınacak çok sahneler bulacakları bir film olmuş. Fazla bir şey yazmaya gerek yok, zaten proje ben vizyona giriyorum diyor. Kalitesi ile çok konuşulacak bir iş. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yolun açık olsun Hadigari Cumhur.

    3. Başta Harun Hocam olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık. Gökhan kardeşimin de dediği gibi Hadigari Cumhur bir gönül işiydi ve oyuncusundan teknik ekibine herkes canını dişine takıp var gücüyle çalıştı. Tam olarak kurgusu bitmese de eminim ki emeklerimiz boşa gitmedi ve Harun Hocam ortaya muhteşem bir film çıkardı. Buradan kendisine sesleniyorum. Sayın Hocam lütfen şu filmi benim için Mart ayına yetiştirin. Çünkü Nisan 1 itibariyle askerim ve bütün ekip galadayken ben nöbet tutmak istemiyorum. 🙂 Hadigari Hocam. 🙂

    4. Filmi seyrettim, çok beğendim. Bodrum… Bodrum… Verilen mesajlar çok değerli. Çok da eğlenceli vakit geçirdim. Güldüm, merak ettim ve düşündüm. Tipler, özellikle de Cumhur çok farklı, enteresan. Toplumsal sorunları güldürerek anlatıyor. Devamını bekleriz.

    5. Hadigari Cumhur filmi için “Ağız dolusu bir balıkçı merhabası” Harun Özakıncı’ya Elllerine sağlık!!! İzmir’de yaşayan Bodrum Garaovalılar olarak biz çok çok sevdik, çok eğlendik, çok güldük ve tabi nostaljikti bizim için. İtiraf edelim ki gerçekten umduğumuzdan çok daha iyiydi. Hele sonundaki jeneriğin Halikarnas Balıkçısı’nın kendi sesinden sözleriyle akması. Cumhur rolünde Harun Özakıncı (hakiki bir Bodrum’lu gibi konuşupduruydu), çok başarılı. Sanıyorum Cumhur’un o meşhur dükkânında çok güzel “tükrük köftelerini” yemiştik… (Çocukluğumuzda tabiki). Neyse biz çok özelleştirdik galiba ama “beş yıldızlı enişteye karşı” Cumhur’un film özellikle müzikleriyle, oyuncularıyla (İbram rolu biraz abartılı olsada) ve kurgusuylada çok güzel. Hadigari evlerinizden çıkıp gidiverin sinemalara. Pişman olmeceniz, çok da eğlenceniz… Hadin gariii… Uygurlarrr.

    Yorumlar kapalı.