Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), “Yaralı Yürek” Dizisi Ekibine Yapılan Saldırıyı Kınadı

SİYAD – Sinema Yazarları Derneği’nin yazısı şöyle:
Saldırıyı kınıyoruz!
Çekimleri Urfa’da yapılan Yaralı Yürek dizisinin setini basarak yönetmen Özer Kızıltan ile yardımcısı Celal Çimen’i yaralayan şiddet olayını kınıyoruz. Bu saldırı sanatın yaratıcı ve yansıtıcı işlevine olduğu kadar insan emeğine saygısızlığının da bir ifadesidir.
SİYAD – Sinema Yazarları Derneği olarak dizi ekibine yapılan bu üzücü ve utanç verici saldırıyı kınıyoruz.

Çağdaş bir ülke olma iddiasındaki ülkemizde hâlâ linç gibi ilkel tepkilerin varlığı son derece üzücü ve endişe vericidir. Oysa hoşgörü medeni toplumların varoluş biçimidir. Sanat, eleştirme ve anlamaya çalışma, anlaşamasa da birbirinin görüşüne saygı gösterme biçimidir. Aynı zamanda insana ait inceliklerin keşfidir. Kendimize örnek aldığımız, kendimizi gururla ifade etmesini istediğimiz davranış biçimi şiddet olamaz! Yapıcılığın tam karşısındaki bu yıkıcı zihniyet aksine ülkemizin demokrasisine yapılmış ağır bir saldırıdır ve bireysel kimliklerimizde onarılmayacak yaralar açar.
Benzer olayların bir daha yaşanmaması gerekliliğinin altını çizerek bütün dizi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa zamanda yine işlerinin başında görmeyi umuyoruz.
SİYAD Yönetim Kurulu