Gomeda’nın Müzikleri Hollywood Gelenekleriyle Bestelendi

Türkiye’nin ilk fantastik – gerilim filmi Gomeda, vizyona girdi. Tan Tolga Demirci’nin yazıp yönettiği filmin müziklerini Amerika’da yaşayan Türk besteci Semih Tareen yaptı. Şimdiye kadar 18 Amerikan filminde imzası bulunan Tareen, Gomeda filminin müziklerini de Hollywood Sineması’nda kullanılan en profesyonel teknikler kullanarak besteledi.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Fotoğrafa haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • “Gomeda’nın Müzikleri Hollywood Gelenekleriyle Bestelendi” üzerine 4 yorum

    1. Gomeda’nın hem görüntüleri hem de müzikleri ile Türk sinemasında yeni bir çığır açacağına inanıyorum. Çünkü gördüğüm pekçok Türk filmi TV dizileri görüntüsünde, müzikleri pop kültürüne dayalı ve çarpıcı değil. Semih Tareen’in adını ilk defa duydum ve Gomeda’daki başarısını inanılmaz buldum. İlk defa Türk sinemasında orkestranın böyle profesyonelce, klâsik Hollywood bestecilerini hatırlatan bir biçimde kullanıldığını duydum. Bundan önce Semih Tareen Amerikan filmlerine müzik yazmış, umarım O’nun adını Türk sinemasında daha sık görürüz. Müzikleri öyle sevdim ki bazı sahnelerde tüylerim diken diken oldu. Gomeda’nın Soundtrack CD.sini bulamadım, umarım yakında çıkar.

    2. Gomeda’nın jeneriğinin başladıği ilk dakikada müziğin kalitesi kulaklara işleniyor. Film boyunca, zaman zaman duygusal, zaman zaman yükselen tonlarda ve en önemlisi, tam donanımlı bir orkestra için yazılmış olan bu müziğin kalitesi dinleyenlerin tüm duygularına dokunurcasına sürüp gidiyor. Semih Tareen’in bu çok başarılı bulduğum çalışması belli ki çok iyi bir müzik eğitimi ve deneyiminin sonucu. Kendisinin adını yeni bir çalışmada yeniden görme dileği ile.

    3. Merhabalar. Müzik eğitimi alan bir öğrenciyim, bu konuda birkaç yurtdışı deneyimim de oldu. Ülkemizde film müziğine bakış açısı tamamen farklı. Maalesef pop kültürü ağırlıkta bir film müziği akımı sürüyor. Müzikle aranız ne kadar iyi olursa olsun, ister çok deneyimli bir şarkı bestecisi olun veya parlak bir konservatuar öğrencisi olun, kısacası müzikle ne kadar yakın olursanız olun, film müziği yapmak bunlardan tamamen farklı ve uzun yıllar süren bir eğitim ve deneyim gerektirir. Semih Tareen adı Gomeda filmi vizyona girdiği andan itibaren çevremde çokça konuşuluyor. Film müziğine gönül vermiş ve klâsik film müziği eğitimlerinden uzun yıllar geçmiş, pekçok yurtdışı deneyimi bulunan ve hâlâ yurtdışında ikâmet eden Semih Tareen’in çalışmasını çok çok başarılı buldum. Umarım pekçok film müziği hayranına örnek teşkil eder.

    4. Semih Tareen’in müziklerini umarım daha bir çok Türk yapımında dinleyebiliriz. Gomeda’nın müziklerini inanılmaz başarılı buldum. Bu arada, Semih Tareen’in müziklerini yazdığı, Emek Eraslan’ın yönettiği (Ex)Roommate adlı kısa film Seattle International Film Festivali’nde özel davet ile katılıyor. Sanırım youtube’da da var bu film. Kısa film ve film müziğiyle ilgilenen arkadaşların izlemesini tavsiye ederim…

    Yorumlar kapalı.