UIP Filmcilik, tarafından hazırlanan ve 27 Kasım 1992 – 15 Mart 2006 tarihleri arasındaki İlk 50 Film Box Office‘lerini gösterir liste için tıklayınız.
Günlük arşivler: 15 Mart 2006
Almanya’dan Kısa Filmler
Almanya’dan kısa filmler, 18. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde Goethe-Institut Istanbul (Alman Kültür Merkezi) ve Ístanbul Modern Sanat Müzesi’nde gösteriliyor. Kısa film programı Kısa ve İyi II için seçilen 27 yeni yapıt, Almanya’nın son yıllardaki kısa filmleri üzerine genel bir bakış sunuyor. 4 farklı konu başlığı altında toplanan yapıtlar, 18. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde ilk kez kendilerine ayrılmış bir bölümde izlenilebilecekler. Filmler, 23 – 27 Mart 2006 tarihleri arasında Goethe-Institut’da, 28 – 31 Mart tarihleri arasında ise İstanbul Modern Sinema’da gösteriliyor.
Almanya’dan Kısa Filmler yazısına devam et
Mithat Alam Film Merkezi 2. Sinema Temel Eğitim Seminerleri Başlıyor
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi (MAFM) sinema sanatının gelişimi ve film yapımını merak eden sinema izleyicileri ile bu sürecin yaratıcılarını bir araya getiriyor. Bilinçli sinema izleyicileri yaratmayı hedefleyen Sinema Temel Eğitim Seminerleri’nin ikincisi yoğun istek üzerine 15 Nisan – 14 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenleniyor. 17 ana başlık altında sinemanın temelini oluşturan konuların anlatılacağı seminerde dersler toplam 5 hafta sürecek. Amatör ve profesyonel tüm sinemaseverlere açık olarak yapılacak olan seminerlerde hiçbir katılım şartı aranmıyor.
Mithat Alam Film Merkezi 2. Sinema Temel Eğitim Seminerleri Başlıyor yazısına devam et
Film Müziği Üstüne Bir Kaynak
ES Yayınları sinema kütüphanemizi genişletmeye devam ediyor. Yayınevi, geçen aylarda çıkardığı 4 kitaptan sonra bu kez de Türkçe’de neredeyse hiç kaynağın olmadığı film müziği üstüne bir kitap çıkardı. Âlâ Sivas’ın Paul Tonks’dan çevirdiği Film Müziği de öncü bir kaynak kitap niteliğinde. Öncü kitaplar, genellikle birikmiş sorunlara bir parmak bal çalarlar. Film Müziği de böyle bir kitap. Hem sinema – müzik ilişkisinin tarihini, hem de teknik işbirliğini bir arada anlatıyor. Kitap, sinemanın alfabesi olan hareketli görüntülerin, bir başka sanat olan müzik ile karanlık salonlarda ve birlikte yaptıkları yolculuğun bir tarihi.
Film Müziği Üstüne Bir Kaynak yazısına devam et