3. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali, Avrupa Sinemasının son yıllardaki en seçkin örnekleriyle 06 – 20 Mart tarihleri arasında yapılıyor. Adanın tek film festivali olma özelliğini taşıyan Avrupa Filmleri Festivali bu sene sürpriz konuklarıyla Kıbrıslılara sinema şöleni yaşatacak. Her sene olduğu gibi Lefkoşa Türk, Girne ve Gazimagosa Belediyeleri bu yıl da festivalin organizasyona katkıda bulundular, ayrıca bu yıl ilk defa festival özel sektörden destek gördü ve KKTCELL firması sponsor oldu. Festivalin açılışı; geçen yıl Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından vizyona giren en iyi yabancı film seçilen Dönüş (The Return) adlı filmle yapılacak.

  • Basın Bülteni
  • Gösterilecek filmler hakkında geniş bilgilere ve yüksek çözünürlüklü afişe haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Gösterilecek Filmlerden Bazıları

    Bir Şans Daha (Va, Vie & Deviens)
    Bombon: Köpek (Bombon: El Perro)
    Boş Ev (Bin – Jip)
    Dönüş (Vozvrashcheniye – The Return – Le Retour)
    Gelinler (Brides)
    Kalküta’nın Çocukları (Born into Brothels)
    Soğuk Duş (Douches Froides – Cold Showers)
    Tutunamayanlar (Voksne Menesker)
    Yay (The Bow)

    Afiş

  • “3. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali” üzerine 2 yorum

    1. Kuzey Kıbrıs’ta böyle itinayla seçilmiş Avrupa filmlerinin Amerikan sinemasının örnekleri içersinde yer bulması sinema seyircisi olarak gurur verici. Festivali organize eden kurululuşlara ve Festival Direktörüne bu yılki festivalde başarılar dilerim. Gelecekte bu festival Kuzey Kıbrıs’ın gururu olur.
      Sevgilerimle.
      Oğuzhan

    2. Kıbrıs’ta böyle bir festivalin yapılması bir sinemasever olarak bizi gururlandırıyor.
      Yakın Doğu Üniversitesi Sinema Kulübü

    Yorumlar kapalı.