9. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali

Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali, bu yıl ????? 2024 tarihleri arasında dokuzuncu kez gerçekleştiriliyor. Festivalin kısa film yarışması için bugün başlayan başvuruları ????? 2024 ????? gününe kadar devam edecek. Başvurular uluslararası festival platformu filmfreeway.com üzerinden yapılacak. Kısa film yarışmasının yanı sıra festival haftasında ise birçok etkinlik, atölye, söyleşi, ustalık sınıfı, tek masa buluşmaları, atölye ve film gösterimi yapılacak.

  • Web Sitesi
  • Önceki Yıllardan Görüntüler

9. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali yazısına devam et

Jorgen Leth’in Spor Sinemasındaki Parmak İzi Engelsiz Filmler Festivali’nde

Bu yıl on ikinci kez gerçekleşecek Engelsiz Filmler Festivali, 07 – 13 Haziran 2024 tarihleri arasında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin Parmak İzi bölümünde bu yıl Danimarkalı yönetmen Jorgen Leth filmleri izleyicilerle buluşacak. Yönetmenlik kariyeri 1963 yılında başlayan Leth’in, farklı tür ve temalarda 47 filmlik bir filmografisi bulunuyor. Festivalde, yakında 87. yaşını kutlamaya hazırlanan 1937 doğumlu yönetmenin, Cehennemde Bir Pazar (A Sunday in Hell), Yıldızlar ve Su Taşıyıcıları (The Stars and The Water Carriers), Pelota, Hareket Filmi (Motion Picture) ve Çin Masa Tenisi (Chinese Ping-Pong) isimli belgeselleri gösterilecek.

Jorgen Leth’in Spor Sinemasındaki Parmak İzi Engelsiz Filmler Festivali’nde yazısına devam et

Cadı Geçtiğimiz Hafta Sonunun En Çok İzlenen Filmi Oldu

26 Nisan Cuma günü izleyicilerle buluşan, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından ilhamla beyazperdeye aktarılan, psikolojik gerilim türündeki Cadı vizyona girdiği ilk hafta sonu büyük beğeni topladı. İlk 3 gün toplam 48.177 kişinin izlediği film, hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki Cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayların anlatıldığı filmde Furkan Andıç, Buse Meral, Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci ve sinemamızın usta isimlerinden Nur Sürer gibi oyuncular yer alıyor.