12 Punto 5 Yaşında

12 Punto ’23 TRT Senaryo Günleri, 16 – 23 Temmuz 2023 tarihlerinde 22 ülkeden yapımcı, yönetmen ve film endüstrisi profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Türkiye’nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu olan 12 Punto, Türk Sinemasına yeni, farklı hikâyeler ve filmler kazandırmayı, senaryo aşamasından dağıtım aşamasına dek uluslararası alanda projelere her aşamada destek olmayı hedefliyor.

Şimdiye kadar 12 Punto’dan destek alan yönetmenler arasında Zeki Demirkubuz (Hayat), Reha Erdem (Neandira), Tayfun Pirselimoğlu (İdea), Atalay Taşdiken (Turagay – Hara), Cemil Ağacıkoğlu (Kamış) ve Eren Danışman Boz’u (Turna Misali) sayabiliriz.

Bu yıl jüri üyeleri arasında Oscar ödüllü Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanovic, Oscar ödüllü Polonyalı yapımcı Ewa Puszczynska, Saraybosna Film Festivali’nin Kurucusu Mirsad Purivatra, Doha Film Endüstrisi CEO’su Fatma Al – Remaihi ve Berlin Film Festivali Avrupa Film Marketi’nin direktörü Dennish Ruh yer alıyor.

Uzun Metraj Film kategorisinde uluslararası jüri tarafından seçilen 12 proje, 12 Punto kapsamında dünyanın en önemli senaryo danışmanları ile senaryolarını geliştiriyorlar ve projelerini jüriye sunuyorlar.

12 finalist proje arasından seçilen 3 projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, 3 projeye TRT Ön Alım Ödülü ve 6 projeye de TRT Proje Geliştirme Ödülü veriliyor. Kısacası 12 Punto’nun kaybedeni hiç yok. Mutlaka bir kazanımla dönülüyor.

Paneller, masterclaslar, herkese açık film gösterimleri ve yönetmenlerle söyleşilerden oluşan, 12 Punto ’23 TRT Senaryo Günleri’nin buluşma noktası Feriye Sineması.

Detaylı bilgiye, https://trt12punto.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

(17 Temmuz 2023)

Semra Güzel Korver