Tuncer Çetinkaya Yazıyor: Vahşi Batı Yeniden

Foqua’nın son filmi, yapıma kaynaklık eden John Sturges imzalı ilk “Muhteşem Yedili”yle kıyaslanması bakımından önemli görünüyor. Son film, aynı zamanda “ölü bir tür” olarak nitelendirilebilecek western’in yeniden itibar kazanması yolunda bir adım olarak da nitelendirilebilir. Orijinal film, bilindiği gibi Akira Kurosawa’nın “Shichinin no samurai” (“Yedi Samuray”, 1954) modeline sarılmakta ve Japon sosyal hiyerarşisinde apayrı … Devamı… »

10. Balıkesir Sinema Günleri

Balıkesir Amatör Sinema Derneği tarafından bu yıl 03 – 08 Ekim 2016 tarihleri arasında 10. kez gerçekleştirilecek olan Balıkesir Sinema Günleri, Mahallenin Orta Yeri Sinema etkinliği tanıtım toplantısı yapıldı. Balıkesir Amatör Sinema Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesude Eğilmez yaptığı açıklamada “03 Ekim akşamı gerçekleştirilecek olan açılış töreninde, Reis Çelik, Faruk Hacıhafızoğlu ve bu yıl Zeus Altarı Sinema Ödülüne layık görülen değerli oyuncumuz Halil Ergün aramızda olacaklar.” dedi.

10. Balıkesir Sinema Günleri yazısına devam et

Kuyu (Yönetmen: Serdar Bardakçı)

Serdar Bardakçı’nın yönettiği ve Murat Ercanlı, Oğuzhan Yücel, Dilara Duman ile Neman Asgari’nin oynadığı Kuyu, 17 Mart 2017′de Özen Film dağıtımıyla Marla Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.
Melahat Hanım eşinin genç yaşta ölümünden sonra, her şeyini oğlu Ömer’e adar. Bir yandan ev işleriyle uğraşırken, diğer yandan köyde yaşayan halkın dikiş işleriyle uğraşarak ailenin geçimini sağlar. Ömer küçük yaşta babasını kaybetmiş olmanın vermiş olduğu acıyı yüklenir. Cesur biridir ve gizemli olayları merak etmektedir. Kambur Ali’nin gizemli hayatını öğrenmek ister ancak yaşından büyük korkular O’nu bekler.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman: 1 / 2

Oscar’larda Filmekimi Rengi

Filmekimi yaklaşırken Oscar adayları da açıklanmaya başlandı. Etkinlikte Oscar’a aday gösterilen 12 film yer alıyor. 07 – 16 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla birlikte Filmekimi İstanbul dışında da Ekim ayı boyunca gösterimlerine devam edecek. Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde 2 ödül kazanan ve Kanada’dan Oscar adayı olan ve beklenen filmi Alt Tarafı Dünyanın Sonu (It’s Only the End of the World), 15. Filmekimi’nde gösterilecek.

Oscar’larda Filmekimi Rengi yazısına devam et

İstanbul Modern Sinema’da Lütfi Akad Belgeseli

İstanbul Modern Sinema, Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad Sergisi süresince, sinema sponsoru Türk Tuborg A. Ş. ile Kültür ve Turizm Ba-kanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Merkezi’nin, 1985 – 1987 yıllarında TRT için hazırladığı Türk Sinema Tarihi serisinin Lütfi Akad bölümü izleyiciyle buluşturuyor: . Belgesel Akad’ın kamera arkası görüntüler eşliğinde filmografisine bakarken, yönetmenin sinemasına dair görüşlerini paylaşıyor.

Kızkaçıran Filmi 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Gösterildi

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası devam ediyor. Etkinlik kapsamında dün akşam Korhan Uğur’un yönettiği ve başrollerini Emir ve  Ceren Benderlioğlu’nın paylaştığı Kızkaçıran filmi gösterildi. Gösterim öncesinde yapılan söyleşiye Emir Benderoğlu ve Ceren Benderoğlu katıldı. Filmin konusu şöyle: Ahmet eski aşkı Gül’ü evleneceği gün gelin arabasıyla birlikte düğünden kaçırır. Ancak Ahmet fark etmeden aynı zamanda damadı da kaçırmıştır.

Kızkaçıran Filmi 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Gösterildi yazısına devam et