Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı’nın İlk Gösterimi 51. New York Festivali’nde Yapılacak

Fransa şubesi (Gad Elmaleh Fransa’nın Ben Stiller’ı olarak kabul görüyor) bile bulunan Ben Stiller, ülkemizde “Rüyalar Peşinde” adıyla gösterilen 1947’nin filmi “The Secret Life of Walter Mitty”nin yeni çevrimi “Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nın yönetmeni, yapımcısı ve baş erkek oyuncusu olarak karşımıza çıkacak.

İlk “The Secret Life of Walter Mitty”yi Norman Z. McDonald yönetmiş, başrollerini Danny Kaye, Virginia Mayo ve Boris Karloff üstlenmişti.

03 Ocak 2014’te “Muhteşem Yüzyıl” adlı televizyon dizisinin yapım şirketinin (Tim’s Production) sinema filmi “Mevlana”ya rakip olarak Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanacak olan ”Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nın baş kadın oyuncusuysa olay yaratan “Bridesmaids-Nedimeler”in özgün senaryosunu yazarak Oscar ödülüne adaylık kazanan Kristen Wiig… 32 buçuk milyon dolara malolan “Bridesmaids-Nedimeler” dünya sinemalarında 288 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Wiig, “Despicable Me-Çılgın Hırsız” (maliyeti: 69 milyon dolar; dünya sinema hasılatı: 543 milyon dolar) ve “Despicable Me 2-Çılgın Hırsız 2” (maliyeti: 76 milyon dolar; dünya sinema hasılatı: 745 milyon dolar) adlı filmlerin İngilizce seslendirme kadrosunda da bulunuyor.

30 Eylül-13 Ekim 2013 tarihleri arasındaki 51. New York Festivali’nde ilk gösterimi yapılacak ”Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nda “Milk” ve “Mystic River-Gizemli Nehir”le iki Oscar ödülü sahibi Sean Penn ile “Terms of Endearment-Sevgi Sözcükleri”yle Oscar ödüllü Shirley MacLaine, Walter Mitty karakterinin anne babasını canlandırdı. MacLaine altıncı adaylığında, Penn ise dördüncü ve beşinci adaylıklarında Oscar ödülünü kucaklamıştı.

“Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nın çekimleri New York (Manhattan ve Bronx) ile İzlanda’da gerçekleştirildi.

”Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nın prodüksiyon amirleri arasında “Karayip Korsanları” serisinin ve ”The Lone Ranger-Maskeli Süvari”nin yönetmeni Gore Verbinski’de bulunuyor.

Ben Stiller’in Film Film Ücretleri:

* “Greenberg” / Altı milyon dolar
* “There’s Something About Mary-Ah Mary Vah Mary” / Üç milyon dolar
* “Tower Heist-Kule Soygunu” / Onbeş milyon dolar.
* “Little Fockers-Zor Baba 3” / Yirmi milyon dolar.
* “Zoolander-Zırtapoz” / İkibuçuk milyon dolar.

Not: Ben Stiller “Zoolander 2”yi de yakında gerçekleştirmek istiyor.

”Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı”nın fragmanını izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=-swr_wuzlSw

(19 Ağustos 2013)

Hakan Sonok

hakansonok.sonok1@gmail.com