Necip Sarıcı, Kamera Arkası Fotoğraflarıyla İpek Yolu Film Festivali’nde

Sinemamızın ünlü filmleri Kuyu ve Yusuf ile Kenan’ın yapımcısı Lale Film sahibi Necip Sarıcı’nın kamera arkası fotoğraf sergisi dün 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında açıldı. Türk sinemasının Yeşilçam döneminde film çekim ekibi içinde kamera arkası fotoğraflarının çekimlerini de genellikle kameramanlar üstlenirdi. Sinemamızın 14 Kasım’da kutlanan 95. yılına saygı ifadesi olarak her yıla bir fotoğraf konulan sergide 95 adet fotoğraf sergileniyor. Sergide yer alan fotoğraflarla birlikte 2010 adet görselden oluşan kitap çalışmalarına da başlandı.

  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Alican Sekmeç – Mithat Alam – Tunca Yönder

    Alican Sekmeç – Muzaffer Tema – Ayşe Sema Sarıcı – Elife Çilingir

    İzzet Günay – Tunca Yönder

    Muzaffer Tema – Ayşe Sema Sarıcı

    Muzaffer Tema – Hakkı Kıvanç

    Necip Sarıcı

    Tunca Yönder – Alican Sekmeç

  • “Necip Sarıcı, Kamera Arkası Fotoğraflarıyla İpek Yolu Film Festivali’nde” üzerine 2 yorum

    1. Türk Sineması’nın duayeni değerli Necip Sarıcı’nın soyadı nedir acaba? Bir yerde Sarıcı, diğerinde Sarıca, bir diğerinde Sarıcaoğlu. Bunlardan hangisi doğru acaba? Doğum yılı ve yeri ile eğitim durumunu da merak ediyorum bu değerli sinema duayenimizin. Sanırım onu her yönüyle tanımalı ve yeni nesillere tanıtmalıyız. Çünkü o kendisini Türk Sinemasına adamış ve yaşamını sinemaya vakfetmiş bir kıymetimiz. Yıllar önce onun İstanbul’da açtığı Türk Filmleri Afişleri sergisine gitmiştim. 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali etkinlikleri içinde Necip Sarıcı’nın 95 adet fotoğrafından oluşan serginin 2010 adet görselle zenginleştirilip albüm yapılacağı haberine sevindim ama bu güne kadar bu albümle ilgili bir haber alamadım.

    2. Sevgili Tevfik,
      Necip Bey’in soyadıyla ilgili tereddüdü bizde yaşıyorduk. Kendisinden net olarak öğrendikten sonra “Sarıcı” olarak kullanmaya başladık. Bursa’daki sergisinde kullandığı fotoğrafların da olduğu kitabın yayınlanması gerçekleşecek. İlgine teşekkür ederiz.

    Yorumlar kapalı.