2012, 13 Kasım’da Türkçe Dublaj ve Altyazı Seçenekleriyle Sinemalarda

Roland Emmerich’in yönettiği kıyamet filmi 2012, 13 Kasım’da Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle gösterime giriyor. Asırlar önce, Mayalar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı. O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, nümeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler. Hükümet bilimcileri bile dünyayı 2012’de bekleyen devasa çaplı afeti inkâr edemiyorlar. Mayalarla başlayan bir kehanet artık mercek altına alınmış, tartışılmış, didik didik edilmiş ve incelenmiş bulunuyor. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • “2012, 13 Kasım’da Türkçe Dublaj ve Altyazı Seçenekleriyle Sinemalarda” üzerine bir yorum

    1. İlk olarak Ülke TV.de Sıradışı Programı’nda Sayın Mehmet Ali Bulut’un kısaca bahsetmesiyle ilgimi çeken bir konu oldu. Daha sonra kendi mantığımla birşeyler bulmaya çalıştım. Bu konu ile ilgili bazı kişilere bahsetmeye çalıştım. Herşeyin doğrusunu Allah bilir. Selamlar.

      Rahman suresinde “Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?” cümlesi 13. ayetten 77. ayete kadar tam 31 kere geçmektedir. Bu 31 ayetin sayısının toplamı 1433’tür. Bazı ayetlerde 2 ayetten biri “Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?” cümlesi iken (13 – 16) (18 – 21) (25 – 28) (42 – 45). ayetlerde ise 3 ayette bir “Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?” cümlesi geçmektedir. Bu rakamların toplamı da 12’dir. 1’den 31’e kadar geçen rakamları kullandığımız takvim olarak kabûl edersek, 2, 4, 7 ve 15. günlerin toplamı 28’dir. Kısaca buradan çıkan rakamları kullandığımızda, 13.12.1433 hicri tarihi, 28.10.2012 hicri tarihi çıkmaktadır. Bana göre ise 28.12.2012 = 13 Kasım 2012 tarihi bulunan tarihtir.

      Rahman suresindeki bazı ayetlerde,
      5 – Güneş de ay da bir hesab iledir.
      7 – Göğü yükseltti ve mizanı koydu.
      17 – (O) iki doğunun ve iki batının Rabbidir.
      24 – Denizde koca dağlar gibi yükselen gemiler de onundur.
      26 – Yer üzerinde bulunan her şey fânidir.
      33 – Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yeterse geçin gidin. Allah’ın verdiği bir güç olmadan geçemezsiniz.
      35 – Üzerinize ateşten alev ve duman gönderilir, kendinizi savunamazsınız.
      37 – Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman…
      39 – İşte o gün, ne insana ne de cine günahından sorulmaz.
      cümleleri geçmektedir.

      Bu ayetlerden çıkarılacak pek çok sonuç vardır. Bana göre, bu tarihlerde dünyada pek çok değişiklikler olacak (kutupların yerinin değişmesi, göğün kızıla dönmesi, Mehdinin gelmesi, güneş patlamasıyla alevlerin gelmesi) ve ayetlerde belirtildiği gibi (Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?) kimse Kuran’ı yalanlayamayacaktır.

      Not: Sizin kendi tespitlerinizi ve benim bulgumla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

    Yorumlar kapalı.