17 Nisan 2009 Haftası

“Ay Prensesi”, en büyük lanetin hırs olduğunu, çocuklara ve daha önemlisi büyüklere bir ana fikir olarak sunarken, abartısız bir büyülü dünyada abartısız bir serüvene davet ediyor: Oyuncuların birbirine en çok yakıştığı filmlerden biri.

“Devlet Oyunları”, gazetecilik mesleğinde bir haberi patlatırken özel ilişkilerin sınırının nasıl çizileceğine ve gerçeğe ulaşıldığının sanıldığı anda aslında gerçeğe uzak bir noktada da durulabildiği kuşkusunun korunması gerektiğine dikkat çeken senaryosunun başrolde olduğu, izlemesi zorlu bir TV uyarlaması: Film izlerken beyninin etkin olmasını sevenler için ideal.

“Kız Kardeşim”, yoksunluk ve yoksulluğun ne demek olduğunu iki küçük kardeşin ayrılmalarına giden kısa birliktelikleri boyunca yüreğinizi dağlayarak hikâye ediyor: Gerçek bir öykü tabii, hepimizin bizzat ya da çevresinden birilerinin yaşadığı.

“Pembe Panter 2”, uluslararası hırsızlık olayının düğümünü çözecek olan uluslararası ekibin başına getirilen Müfettiş Clouseau’dan ne tür bir kargaşa – yıkım bekliyorsanız aynen sunan, renkli ve capcanlı dedektiflik çılgınlığı!

(15 Nisan 2009)

Ali Ulvi Uyanık

aliuyanik@superonline.com